UVS JO9-2 – Ter Leede JO9-2 1-1 (0-1) Titanenstrijd op de Kikkerpolder….

(Man of the Match Sameh!)

Vandaag stond de return tegen UVS uit Leiden op het programma. We mochten uitslapen, want de aanvang van de wedstrijd was pas om 11:00 uur. Zeker voor de ouders is dit toch wel een prettige tijd…. Thuis hadden we op een regenachtige dag met 2-4 verloren en zeker de 1e helft hadden we het toen erg moeilijk. Het was dan ook een noodzaak om goed en scherp te beginnen.

Na een hele goede warming-up begonnen we in de volgende opstelling: Bram op doel, linksback Erman, Centraal Oscar en rechtsback Justin. Op het middenveld stond Safouane en voorin stonden Floris en Sameh. Justin stond op een voor hem vreemde positie, maar dit moest goed komen aangezien deze positie bij hem in de genen zit. Zijn vader was immers jarenlang rechtsback op het hoogste amateurniveau. Captain Bart begon als wissel en zou later in de 1e helft de plaats van Oscar overnemen.

In een heerlijk voorjaarszonnetje begonnen we scherp aan de wedstrijd. De verdediging stond als een huis en UVS kwam er niet doorheen. Echter stond de verdediging van UVS ook goed en zodoende waren er weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. Safouane moest in het begin behoorlijk wennen aan zijn positie op het middenveld. Normaal gesproken is hij aanvaller, waardoor hij nog weleens vergat om het middenveld te bewaken. Gelukkig luisterde hij goed naar de coaches en liep hij vervolgens wel constant op de juiste plaats. Dit resulteerde dan ook direct in de 1e grote kans. Safouane pikte de bal op op het middenveld en paste goed naar Sameh. Jammer genoeg ging zijn schot rakelings naast.

UVS begon ook wat meer kansen te krijgen. Met een mooie combinatie aan de rechterkant van het veld kwam de spits vrij voor Bram, maar met een fantastische duik kon Bram de bal uit zijn doel redden. De corner die hieruit volgde leek er in één keer in te vliegen, maar gelukkig stond Bram weer zijn mannetje en de afvallende bal werd keurig weggewerkt door Erman.

5 minuten voor rust was het 1e doelpunt daar. Safouane pikte de bal weer op het middenveld op en speelde de bal op magistrale wijze naar Floris. Floris rende á la Robben naar het doel en schoot de bal snoeihard in de korte hoek, 0-1! Na de goal gebeurde niet heel veel meer tot aan de rust. Kansen waren er niet meer en de enige die echt opviel was de scheidsrechter. Het viel wel erg op dat de leidsman er alles aan deed om UVS de bal te geven. Hierdoor kreeg ik dan ook de terechte vraag van onze jongens in de rust of de scheidsrechter niet gewisseld kon worden.

Na de welverdiende limonade begonnen we aan de 2e helft. Sameh maakte plaats voor Oscar, waardoor het een en ander veranderde. Justin ging weer mid mid lopen, Bart rechtsback en Safouane rechtsvoor. Misschien was de wijziging iets te groot, want de 2e helft was nog geen 2 minuten oud en de 1-1 zat erin. De aalvlugge aanvaller van UVS was iedereen te snel af en schoot de bal kansloos achter Bram. Gelukkig waren we direct weer bij de les en er ontstond een ware titanenstrijd op de Kikkerpolder. Sameh was inmiddels weer ingevallen en kreeg direct een enorme kans. Vrij voor de goal kreeg hij de voorzet van Justin net niet goed op zijn schoen waardoor de bal naast ging. UVS kreeg ook nog een dot van een kans, maar met een uiterste krachtinspanning kon Bram de bal uit de kruising duiken. Uit de corner die daarop volgde tikte niet alleen Bram, maar ook Oscar de bal weg en de scheidsrechter kon dan ook niet anders doen dan een penalty geven. Gelukkig schoot UVS de bal naast en zo eindigde de wedstrijd in een terechte 1-1.

Een man van de wedstrijd was heel moeilijk aan te wijzen vandaag, omdat alle jongens een puike wedstrijd speelden. Floris maakte een prachtige goal, Safouane gaf een waanzinnige assist, Erman was weer ouderwets op dreef achterin, Bart was weer overal inzetbaar. Oscar was een rots in de branding, Justin speelde alsof hij al jaren rechtsback speelde en Bram hield tot 2x toe zijn ploeg op de been met fantastische reddingen. Echter de werklust, passeer acties en de gedrevenheid van Sameh heeft ons de doen besluiten om hem Man of the Match te maken.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen RCL op het programma. Voor ons een nog onbekende tegenstander, maar als we hetzelfde als vandaag spelen, dan gaat het helemaal goed komen!