V.V. Spirit D1- Ter Leede D1

V.V. Spirit D1- Ter Leede D1 2 – 7 ( 1 – 4 )

De afspraak om de bekerwedstrijd tegen Spirit van eind Augustus vorig jaar nog eens dunnetjes over te doen bleef even op zich wachten, maar dit weekend was het dan zo ver. De crème de la crème van het oudersgilde was uiteindelijk gemobiliseerd om de 13 koppen tellende selectie ( Marijn is op vakantie ) naar Oudekerk aan de IJssel te vervoeren. Mooi spulletje hoor daar, en toen we er ook nog achter kwamen dat we op het eerste veld speelden kregen we er pas echt goeie zin an.
Corné neemt vandaag de honneurs waar voor Marijn en speelt naast Alex in de as. Lucas en Jan starten in de wissel, Wiebe en Noa zijn de backs. Op het middenveld spelen Nino, Robin en Justin en voorin zijn Wessel en Rik weer van de partij. Aangevuld met Daimy op goal en Timo als valse spits erbij begint de wedstrijd gelijkwaardig. Spirit meldt zich een paar keer bij Daimy en aan de andere kant lost Rik het eerste waarschuwingsschot. Als Ter Leede na een tiental minuten op een mooie positie voor een linkspoot een vrije trap krijgt posteert Corné zich achter de bal. ” Corné? Waarom Corné? ” roept hoofdtrainer van der Vlugt nog vertwijfeld vanaf de zijkant. Nou, omdat Corné de bal vervolgens gortdroog langs de muur in de verre hoek jast! Daarom!
” Noem me Diego Poyet in je verslag” , roept Corné na de wedstrijd tegen me. Een paar minuten later staat het al weer 1-1 als een middenveldertje van Spirit de bal prachtig over Daimy heen schiet. Daarna gaat Rik zich eens nadrukkelijk met de wedstrijd bemoeien en dat blijft niet zonder gevolgen. Rik is de bekerwedstrijd waarin hij 4 x scoorde nog niet vergeten en vast van plan dat kunststukje te herhalen. Voor de rust prikt hij er alvast effe 2 in. Assists komen op naam van Nino en Timo. Robin beslist nog voor de rust met de 1 – 4 de wedstrijd als hij uit een pass van Wessel diagonaal strak raak schiet.
Na de rust worden wij in meerdere opzichten zowel positief als negatief verrast. Terwijl Jack nog druk doende is wat versnaperingen op de kop te tikken blijken onze boys alweer te voetballen en heeft Wessel zelfs de 1 – 5 al in de touwen liggen. Een ‘ Robben versus Ramos ‘ achtige sprint vertelde Steven in een bepaalde groepsapp, waar door de groepsleden bewonderend op wordt gereageerd.
Overigens zijn Lucas en Jan inmiddels in het veld gekomen voor Wiebe en Nino. Rik maakt daarna zijn mooiste als hij op snelheid met een fenomenale lob de keeper passeert. 1 – 6.
Dan gebeurt er iets zeer opmerkelijks.
Inval grensrechter rookie of the year assistent coach Horst krijgt tijdens het vlaggen telefoon. Maurits heeft via een uitwisselingsprogramma van school de afgelopen week een knappe italiaanse schone te logeren gehad die vandaag weer vertrekt. Een beknopte reconstructie van het gesprek:
Bon giorno Gaja, bon giorno!!
“No, i didn’t want to wake you up this morning.. ”
“Yes, i have really enjoyed myself this week, it was piacevole!!”
“Oh wait Gaja, una momento…”
“Hé scheids, 2 meter buitenspel man!” ” Ik loop hier niet voor Jan Lul!!”
“Yes Gaja, here is Mauricio again”.
“When i come to Italy? Oh, you are surprising me Gaja. É una Sorpresa!! I have to check my agenda, can you call me back in two minutes?”
Dit gaat tot 4 x toe zo door, en terwijl Mau gezellig loopt te multitasken lopen de gemoederen in en buiten het veld hoog op. Zodanig zelfs dat Noa na afloop van de wedstrijd met een beknepen stem aan Koen vraagt;
“Koen, gaan ze nu echt aangifte doen tegen Maurits?”
Van de weeromstuit krijgt Ter Leede nog een tegengoal te verwerken. 2 – 6. Niet dat Spirit deze niet verdiende hoor, want de mannen krijgen ook kansen genoeg, maar Daimy is steady en Ter Leede is aanvallend veel effectiever. Rik trapt een afgeslagen poging van Nino nog even binnen en herhaalt daarmee zijn prestatie van de bekerwedstrijd.
‘ 4 papa, 4!!
Een bewogen ochtend wordt zo afgesloten met een mooie 2 – 7 overwinning. Behaald met bij fases goed veldspel en een aantal fantastische goals.
Laten we proberen die lijn door te trekken richting Noordwijk volgende week!
Thuis om 10.00 uur!!

Tot dan,
Henk.