Valken ’68 JO11-1 – Ter Leede JO11-1 Paaltjesvoetbal op ‘t Duyfrak

(van een onzer verslaggevers)

Zaterdag, de mooiste dag van de week (voor de meesten althans). De jonge talenten van de E1 (JO11-1), moesten op deze dag de uitwedstijd spelen aan de Duyfrak in Valkenburg. De verslaggever te plaatse zag dat er flink geïnvesteerd is in stenen in de omgeving van het sportpark van vereniging Valken ’68.

Na een ietwat tegenvallende wedstrijd de week vooraf, was men benieuwd hoe het team zich zou presenteren tegen de naaste achtervolger. Hierbij rekening houdend dat het Kermisweek is in Sassem, maar gelukkig hebben de jongens nog niet de leeftijd voor de biertent. Het technisch hart (Lars, Mike en Tim) had de spelers weer flink aangepakt tijdens de training en goed geprepareerd.

Helaas was Xavier al een week ziek thuis, dus was deze wedstrijd wissel en zou alleen in nood zich van zijn trainingsjack ontdoen. De opstelling bestond uit de volgende spelers: Maarten in de goal, van rechts naar links, Levi, Timo en Martijn, Rein op het middenveld en voorin Milan en Kaya.

Om 8:45 floot de goed leidende scheidrechter voor de start van de 1e helft. Het is maar goed als je er op tijd bij was. TL schoot uit de startblokken en het is maar goed dat het aluminium niet aan metaal moeheid onderhevig is, want binnen 5 minuten teisterden respectievelijk, Milan, Levi en Rein de paal, maar ontbrak het aan geluk en rolde die er niet in. TL zette de tegenstander helemaal vast op eigen helft en Valken kwam er gewoon weg niet vanaf.

Na wederom een aanval over de zijkant, kwam Milan een teenlengte tekort en werd in dat duel op zijn enkel geraakt en Xavier mocht hierdoor lekker invallen. Ondanks het overwicht, kwam Valken er af en toe nog gevaarlijk uit. Een van deze aanvallen resulteerde in een gevaarlijke mogelijkheid, maar Maarten bleek pijlsnel uit zijn goal gekomen en onderschepte deze bal keurig. Waar in het eerste gedeelte TL de bal goed rondspeelde, ging men nu iets meer lopen met de bal en werden de mannen ook minder gevaarlijk. Valken kreeg hierdoor het gevoel dat er toch iets mogelijk was. Gelukkig kwam daar de dan toch terecht voorsprong. Levi steekt de bal tussen door en Kaya rond keurig af, 0-1. Hier kreeg TL meer vertrouwen en herpakten zij zich en zette de tegenstander weer vast. De backs, Levi en Martijn kwamen iedere keer goed door en werden veelvuldig in het spel betrokken. Timo schoof nog een paar keer goed in en schoot helaas voor hem, net over.

Met deze stand ging men de kleedkamers in. Het is altijd afwachten hoe men de kleedkamer uitkomt, maar de uitsupporters zullen toch veel vertrouwen hebben gehaald uit het spelbeeld.

De 2e helft ging door op de manier zoals de 1e was geëindigd. Overwicht voor Ter Leede en Valken dat achteruit werd gedrongen. In deze fase bleek hoe makkelijk voetbal soms kan zijn. Inspelen, overspelen, vrij lopen. Uiteindelijk was het Rein die dit verzilverde middels een schot van afstand in de hoek geplaatst, 0-2. De 0-3 viel middels een verovering van Milan bij de verdediger, kappen en draaien en binnenschieten.

Helaas kwam er toen een mindere fase van TL. Valken geeft een steekpass, achterin ligt het helaas open en de spits werkt hem af, 1-3. Valken ruikt bloed en gaat goed door. Bij de 2-3 gaan zowel Martijn als Maarten voor de bal, maar zien helaas alleen de bal en botsen tegen elkaar op en de eenzame aanvaller, heeft een leeg doel om binnen te schieten. Gelukkig met het wonderwater van de verzorger staan beiden op en kunnen verder.

Hierna besluiten de mannen om de mouwen op te stropen en gaan met deze gedachte (en die van de Kermis) op jacht naar de nekslag. Het leek op een moment wel prijsschieten, maar de keeper van Valken (die in vorm was), redde diverse malen. Echter uit een scrimmage voor het doel, maakte Kaya de beslissend 2-4 en was het verzet van de Valkenburgers gebroken.

TL bleef goed combineren en ging niet voor eigen succes.

Milan makte uit een rebound de 2-5, Kaya via een mooi opgezette aanval de 2-6.

Het slotakkoord was voor Levi, die weer eens was mee opgekomen en de bal vanaf de zijkant kreeg en de 2-7 in de hoek deponeerde. Mooi aan deze aanval was dat die over meerdere schijven ging en hierdoor een echte teamgoal werd. De scheidsrechter floot af en de mannen gingen met de overwinning lekker douchen en op naar de Kermis die avond.

Al met al een goeie pot, met nog een aantal aandachtspuntjes, waar de aankomende weken nog lekker op getraind kan worden.

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Quick Boys JO11-2, aftrap is om 08:30. Komt allen kijken om deze talenten te bewonderen en aan te moedigen. Voorwaarts Ter Leede.

Wedstrijdverslag van de Valken: https://www.facebook.com/Valken68-JO-11-1-249457488582856/?fref=ts