Valken 68 JO17-1  –  Ter Leede JO17-2  ;  4 – 0

Zaterdag stonden wij tegenover de ploeg die laatste staat in onze competitie. Naast Sam en BartM. die al een wedstrijd in de benen hadden, kregen we hulp van Steven en Marijn uit de C2, mannen bedankt. Het werd in aanleg een tactisch gevecht, waarin wij de 1e helft wel wat in felheid onder deden ten opzichte van sommige jongens bij de tegenpartij, maar we gaven als gebruikelijk niet zoveel weg. In de 10e en 22e minuut vielen kleine kansjes voor Luuk te noteren, maar de grootste kans kwam, na een fantastische pass van Stan – die nog wel even geweldige beuk mee kreeg – voor Sam, maar hij trof de lat. In de tussentijd had Damian in de 35e minuut de eerste grote redding al op zijn naam staan, maar 4 minuten voor rust had hij geen antwoord en scoorde Valken de 1 – 0. Weer twee minuten later moest Damian zelfs tweemaal achter elkaar redding brengen, zodat we met 1 – 0 gingen rusten.

De inmiddels na 110 minuten voetballen moe gestreden Sam en BartM. vervangen door Steven en Marijn. Valken had zich inmiddels ingesteld op onze 4-4-2 en speelde 3-4-3, waarbij hun derde verdediger vaak ook nog doorschoof. Dit verklaart mede, waarom ons middenveld er niet meer aan te pas kwam, we konden de bal niet vast houden, en waren ook niet in staat om ons onder de druk uit te voetballen. Met Pieter en later Dave op middenveld geprobeerd, daar nog wat power te brengen en ook nog wat diepte te krijgen, dat laatste in de laatste fase ook geprobeerd met het toch maar weer inbrengen van BartM en Sam, maar het mocht allemaal niet baten. Kortom Valken heerste en ondanks reddingen van Damian (in de 50e minuut haalde hij een schot uit de kruising en ook in de 53e en 62e minuut nog twee geweldige reddingen), wist Valken uiteindelijk nog 3x te scoren, zodat we met 4 – 0 de bietenbrug opgingen.

Man of the Match uiteraard deze wedstrijd: Damian, zonder zijn reddingen zou de uitslag nog veel hoger zijn uitgevallen. Top gekeept Damian. Verder moeten we maar voor ogen houden, dat een slechte generale, misschien wel wordt gevolgd door een goede pot tegen het nog  ongeslagen Quick Boys, dat we zaterdag thuis mogen ontvangen. We zien u dan weer graag langs de lijn.