Verslag bekerwedstrijd Katwijk 1 – Ter Leede 1

VERSLAG KNVB-BEKERWEDSTRIJD 1E RONDE VV KATWIJK – VV TER LEEDE

Woensdag 20 september 2017 19.45 uur

TER LEEDE VERLIEST NA GOEDE EERSTE HELFT WEER OP DE KROM

Vier wedstrijden heeft Katwijk nu al de nul gehouden, drie in de competitie en nu één in de beker. Jammer genoeg, vanuit Ter Leedeperspectief, want door het goede combinatiespel in de eerste helft had het team van Wisman zich zeker moeten belonen met één of twee treffers. Niet dat dat automatisch tot de  winst had geleid, want met name na de rust toonde Katwijk aan nog wel een paar tandjes hoger te kunnen schakelen dan het toch al behoorlijke tempo van voor de pauze en daardoor kon het de eerder verkregen 1-0- voorsprong uitbouwen en na het schot van Jesse Dingjan op de paal in de 52e minuut bij de 2-0 stand kon Ter Leede hier weinig of niets meer tegenover stellen en liep Katwijk uit naar een ruime 4-0 winst en kan het donderdagavond in de koker voor de volgende ronde.

Ter Leede trad aan met dezelfde elf als tegen Hoek, dus nog zonder aanvoerder Boelee en het maakte meteen duidelijk dat het zich geenszins ging ingraven, maar het eigen spel speelde, aanvallen, hoog druk zetten en goed combinerend zich proberen kansen te verwerven en al in de eerste minuut kwam Jeffrey Bok op rechts door maar zijn voorzet werd gekraakt en even later speelde Marc de Kruijs de bal net te ver voor zich uit en kon doelman Mark de Vries, die nu de voorkeur boven Kieboom had gekregen, ingrijpen. Al een paar leuke momenten, Jesse Dingjan kopte uit een voorzet van Sami Mouchih over, voordat in de 19e minuut de eerste echte grote kans kwam: een leuke schijnbeweging van Ian van Otterloo, door op Marc de Kruijs en die speelde  de op rechts vrij inlopende Ronnie Verplancke aan, maar nu verrichte Mark de Vries ten koste van een corner zijn eerste grote redding en voorkwam daarmee een voorsprong van Ter Leede.

Katwijk kreeg door een foute terugspeelbal even later zijn eerste kans, maar nu was het zijn collega Sandor aan de andere kant die een treffer voorkwam door de bal deskundig van een schoen te plukken. Van een foute uittrap van De Vries kon Ter Leede even later niet profiteren.

Het tempo bleef onverminderd hoog en in de 25e minuut kreeg Marc de Kruijs, die zijn rechtsback Omar Hamdi voortdurend de hielen liet zien de tweede grote kans voor Ter Leede, maar alleen voor de keeper was het weer De Vries die een doelpunt wist te voorkomen en aan de andere kant leverde een foutje van Laszlo gelukkig geen schade op en dus leek het alsof de ploegen doelpuntloos gingen rusten, maar dat gebeurde niet, want in de 43e minuut was Damiano Schet op links de tot dan toe foutloos ingrijpende Ben van der Lans net te snel af, kon hij voorgeven en kroop Marciano Mengerink, die alleen nog maar buitenspel gelopen had, maar toch altijd scoort, voor zijn man en tikte de eerste binnen. Ter Leede was duidelijk aangeslagen door deze onverdiende achterstand en bijna kon Damiano Schet er voor de rust al 2-0 van maken, maar Laszlo Sandor voorkwam dat.

Een goede eerste helft, maar toch met een achterstand gaan rusten, dat is zuur, maar ja, als jij niet scoort, doet de tegenstander dat.

Kort na de rust komt die tweede er toch. Katwijk, feller uit de kleedkamer wil het karwei duidelijk afmaken, Ter Leede lijkt achterin de organisatie kwijt te zijn en al in de 49e minuut kan Kilian Berkhout de 2-0 scoren.

Gelukkig herpakt Ter Leede zich en drie minuten later verwerft Jesse Dingjan zich na een combinatie met Marc de Kruijs een mooie positie, maar zijn schot stuit helaas op de rechterpaal. Hierna krijgt Ter Leede nog twee corners achtereen te nemen, maar dan krijgt Kilian Berkhout randje buitenspel de bal, speelt met een mooie actie drie man uit en scoort droog in de linkerhoek de 3-0.

Dat is de genadeklap voor Ter Leede, de combinaties stokken en de spelers die erna inkomen, Joey van den Berg en Melvin van Stijn voor Ian van Otterloo en Toon Zwetsloot,  hebben de ondankbare taak om nog iets aan de stand te doen. Alleen Joey verschijnt in de 82e minuut nog voor de keeper, maar de uitlopende De Vries grijpt op tijd in. Het staat dan inmiddels al 4-0 door Mike van der Ban, ingevallen voor Damiano Schet, een doelpunt met een buitenspelluchtje.

Veel maakt het niet meer uit, ook niet de gemiste penalty door Marciano Mengerink in de 84e minuut na een overtreding van Jonathan Robertson in de zestien. Katwijk wint de derby en gaat door naar de volgende ronde.

En Ter Leede? Voor een stunt kon het niet zorgen, maar als je naar de goede eerste helft kijkt kan het met vertrouwen de volgende derby thuis op de Roodemolen tegemoet zien.

Ter Leede – Noordwijk, tot zaterdag!

Opstelling Katwijk: Mark de Vries, Omar Hamdi, Michiel van Dam, Bennie van Noord, Guus van Weerdenburg, Paul de Lange (19 geel, 63 Kay Blokland), Robbert Susan © (74 Frank Tervoort), Kilian Berkhout, Mark de Loor, Marciano Mengerink, Damiano Schet (52 Mike van den Ban)

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Ben van der Lans, Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih (78 Jona Robertson, 84 geel), Rob Zandbergen,  Ronnie Verplancke ©,  Jeffrey Bok, Ian van Otterloo (67 Joey van den Berg), Marc de Kruijs,  Toon Zwetsloot (69 Melvin van Stijn), Jesse Dingjan

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van der Waay (1e) en Yorden Wetering

Vierde official: Remco Schul