Verslag dag 2 Voetbal Vakantieweek

Verslag 16/17 augustus

Beter laat dan nooit

Wat hebben wij dinsdag een leuke en drukke dag beleefd.

In de ochtend gingen wij met bussen naar Drievliet. Geluk met het mooie weer hebben alle kinderen super veel plezier gehad. Het was mooi om te zien dat alle kinderen met elkaar en samen waren. En als begeleiding hadden we het geluk met de opvallende shirts dus konden we mooi iedereen in de gaten houden door het hele park.

De kleinste waren door het dolle heen en sommige begeleiders ook door alle ritjes die ze met veel plezier mee zijn gegaan.

Rond 16.00 uur zat iedereen weer netjes in de bus richting het sportpark.

Na een lekker goudgele maaltijd en het klaarmaken van de slaapplaatsen is iedereen in de richting van de bowling gaan lopen. Daar hebben de kinderen de bowling baan onveilig gemaakt en nieuwe persoonlijke records neergezet.

Hierna zijn we terug gelopen naar het sportpark.

Ondanks het volle programma hadden de kinderen nog veel energie, dus is er in de avond gevoetbald en lagen ze wat later op bed.

Het grote feest kon beginnen.

Want er is niks leuker dan niet slapen. De meest onvermoeibare kinderen zijn bezig gehouden door een aantal begeleiders over het gehele sportpark waardoor de meest kinderen rustig konden liggen en gaan slapen. In de loop van de nacht begon het ver in de verte wat te onweren en hierna is iedereen naar de tenten gegaan. Tegen 04.30 begon het te regen en sliep iedereen.

Toen kwam de grootste uitdaging voor de begeleiding om iedereen droog te houden want de tenten konden helaas niet alles tegenhouden. De rest van de nacht zijn zij bezig geweest om de tenten te controleren en slapende kinderen te verplaatsen zodat zij droog konden door slapen. Met man en macht is geprobeerd om de spullen ook droog te houden maar naast de kinderen was dat onbegonnen werk en zijn de kinderen veel belangrijker.

Op 2 uitzonderingen na heeft niemand wat gemerkt en was het mooi om te zien dat sommige verbaasd waren dat zij in hun slaap wat verplaatst waren in de tent.

Helaas heeft de begeleiding naar aanleiding van het weer en wat er nog aankwam de beslissing moeten nemen om het ochtendprogramma te annuleren. Uiteraard vonden wij dit heel jammer maar natte spullen en nog meer regen op komst was het verkeerde recept om te starten met de speurtochten.

Na het ontbijt werden de kinderen dan ook opgehaald. Complimenten naar de flexibiliteit en het meedenken van de ouders.

Nadat de kinderen allemaal naar huis waren heeft het super team van tenten bouwers en afbouwers veld 7 weer helemaal leeg gehaald.

Bedankt allemaal!!

Morgen is alweer de laatste dag van de voetbalvakantieweek. De finale wedstrijden 8 tegen 8 staan vandaag op het programma. Tussen de wedstrijden door kunnen de kinderen zich uitleven op een gave stormbaan.

De finalewedstrijden staan gepland om 14.15 uur. Leuk als jullie de finalisten komen aanmoedigen.

Om 14.45 start de prijsuitreiking van de diverse onderdelen. En dan rond half vier sluiten we de voetbalvakantieweek met elkaar af.

Er zijn een aantal spullen gevonden en weten dat er ook nog een aantal spullen missen. De gevonden voorwerpen hebben wij neergelegd op een tafel naast de jeugd bestuurskamer. Mochten kinderen nu toevallig meer spullen mee naar huis hebben genomen dan waarmee ze weg gingen leg deze spullen dan op de tegel aldaar. Zo is iedereen straks weer compleet.

Voor de liefhebbers is hier ook de link naar de foto’s die gemaakt zijn tijdens de Voetbal VakantieWeek!

https://photos.app.goo.gl/QvztfGjKr5RWTmVEA