KORT VERSLAG SC FEYENOORD – VV TER LEEDE vierde ronde districtsbeker West II

Dinsdag 20-02-2018 20.00 uur

Scheidsrechter E. van der Perk

TER LEEDE UITGEBEKERD

Na de mooie 1-4 overwinning op 22 oktober 2016 in het vorige bekerjaar heeft Ter Leede dit keer dinsdagavond met 3-1 verloren van de koploper en aanstaande kampioen van de eerste klasse B. Het lijkt erop dat we nu om en om gaan winnen, want in oktober 2015 verloor Ter Leede na twee eerdere winstpartijen met 1-2. Als we elkaar volgend jaar weer loten, zijn wij weer aan de beurt, maar het is veel waarschijnlijker dat we Feyenoord dan als hoofdklasser in de competitie tegenkomen, tenzij ….. u snapt het, Roodgeel direct of indirect weet te promoveren.

Nu even weg met mitsen en maren en terug naar de wedstrijd. Ter Leede speelde zonder aanvoerder Boelee en ook onze “youngsters” Marc de Kruijs en Toon Zwetsloot, die tegen Feyenoord vorig jaar hun basisplek veroverden, waren niet van de partij. Rechtsback was nu Nilton Sonha, op het middenveld speelde Ronnie Verplancke en Joey van den Berg was de linkerspits die overigens regelmatig wisselde met Siali en Bok, de andere spitsen.

Het begin was zeker niet slecht met een mooi schot van Jeffrey in de vierde minuut uit een pass van Ian van Otterlo en in de 21e minuut een schot van Siali op aangeven van Ronnie, maar het actieve Feyenoord kwam ook aan aanvallen toe en toen het in de 26e minuut de eerste corner mocht nemen kon de mee opgekomen centrumverdediger Joris van Eijck volkomen ongedekt inkoppen, dit terwijl oud-spits Jan van Harskamp vanaf de tribune nog luidkeels waarschuwde!

Ter Leede scoorde in de 34e minuut na een mooie actie van Joey en Oussama tegen, maar de treffer van Siali werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na de rust een wissel bij Ter Leede, Sami Mouchih voor Ben van der Lans en twee wissels bij Feyenoord, de doelpuntenmaker werd vervangen door Jones en Shabir Isoufi maakte plaats voor Lucas van Oeveren en hij was het die in de 59e minuut de 3-0 scoorde. Ho, dat gaat wel erg snel, dat ging het ook, want vijf minuten daarvoor was Feyenoord op 2-0 gekomen door Paul Norbruis, nota bene weer na een corner. De grote animator was in de tweede helft de 19-jarige linkerspits Junior Obiku die zowel Stephan Kraaijvanger als Nilton Sonha op snelheid de baas was en vanaf links regelmatig gevaarlijk kon voorzetten. Bijna alle ballen gingen op een gegeven moment op hem.

Met Melvin van Stijn voor de trekkebenende Bok viel Ter Leede met de moed der wanhoop aan en zowaar wist Melvin in de 81e minuut te scoren en daarna ging Ter Leede echt aanvallen – waarom niet eerder? – en kreeg het verschillende vrije trappen, maar door kundig tijdrekken van de Feyenoorders en wie neemt hun dat kwalijk in deze situatie, kwam er geen verandering meer in de stand en dus bekert Feyenoord door de 3-1 zege verder.

Ter Leede ligt er jammer genoeg uit en kan zich volledig richten op de competitie. Aanstaande zaterdag thuis tegen Rijsoord en daartegen heeft het ook nog wat goed te maken. Tot dan!