verslag Foreholte B5- Ter Leede B4

We waren een beetje gespannen omdat we de laatste keer dat we tegen foreholte(b8) hadden gespeeld verloren we die met 4-1. Dat was overigens voor de beker dus heeft niets met de competitie te maken waarin we nu spelen. Maar toch. Het team was compleet dus we waren met 15 jongens. Altijd lastig met de wissels, zeker als de doelstelling van de coach is dat iedereen evenveel speeltijd moet krijgen. De scheidsrechter controleerde de pasjes en de jongens moesten dan direct zeggen wanneer ze geboren waren. Was voor sommigen toch even nadenken.

De wedstrijd begon en we gingen gelijk goed van start. De duels werden door iedereen gewonnen dus dat zag er goed uit. Na een mooie assist van Tijn van Egmond scoorde onze spits Jeroen de 0-1.Er werd van tijd tot tijd goed overgespeeld en liepen ze goed vrij en als ze de bal kregen dan wisten ze snel de bal weer over te passen. Dat is wat het publiek en de coach willen zien. Toch kwamen we even onder druk en wat ik toen zag is wat ik graag zou willen zien in het toernooi met Pasen.
Een hele snelle counter. De bal werd naar voren gepast en met een kaats(geleerd op de training van Frank) werd de bal naar Jan geschoten en Jan weer naar Tijn van E. Deze nam hem mee en maakte hem netjes af. 0-2. Het ging lekker en ik zag opa Leen glunderen. Hij is er altijd vanaf de 1ste minuut aanwezig. Inmiddels waren er al heel wat ouders van het team ook aangeschoven om de taferelen van hun jongens te aanschouwen. Ugur gaf een assist op Jan, die zijn tegenstanders regelmatig dolde, foreholte had al 2 verdedigers op Jan gezet. Jan ging voorlangs de keeper naar rechts en ik dacht, dat gaat hij niet meer halen. Schiet hij de bal er toch nog in. Naast een dionnetje (verzonnen door de assistent coach Hein van Dam) hebben we een Jannetje. Scoren wanneer de toeschouwers en coach denken dat het niet kan. 0-3. Ik keek weer naar links van mij en zag nu bij opa Jan een glimlach van oor tot oor. Prachtig hoe hij mee leeft met het spel van zijn kleinzoon(ook van de andere jongens overigens).We gingen de rust in.

Pepijn in de spits, want die moet nog scoren. Ugur stond mid mid(vervanger van Erik). Hij had deze positie al eerder gespeeld en het ging hem ook heel goed af. Daar ben ik erg blij mee want dat betekend dat we bij het Pasen toernooi 4-4-2 kunnen spelen en dat Erik en Ugur in het midden kunnen samen werken. Maar daar later meer over maar dan intern. We willen natuurlijk niet dat onze tegenstanders op het toernooi al gelijk onze tactiek weten. Ik had al gezien dat er bij Sjoerd verschillende aanvallers waren die het na een tijdje wel hadden gezien tegen Sjoerd en wisselde naar een andere positie om daar meer geluk te hebben. Dit bleef overigens tot aan het eind van de wedstrijd zo. Top verdediger. Dat mag ook wel eens gezegd worden. (doe ik niet zo snel omdat ik de coach ben en ook het verslag schrijf dus wil je natuurlijk niet partijdig overkomen). De wedstrijd ging weer beginnen en de jongens speelden allemaal gepassioneerd. Dat betekend dat ze vechten voor iedere meter al staat het 0-3. Ugur maakte een rush op het middenveld richting de 16 en gaf daar een mooie punterrichting het doel in de hoek. De keeper kon hier alleen maar naar kijken. 0-4. Door de vele wissels kwamen er natuurlijk ook mensen op posities die daar normaal niet staan dus het liep allemaal wat stroever, zowel achterin als voorin, maar dat is natuurlijk logisch. Zo kreeg Randy vandaag veel meer te doen dan normaal. Hij moest meerdere uitkomen en kreeg ook nog harde schoten op het doel. Langs de kant hoorde je ook het geroezemoes dat Randy erg gegroeid is met het keepen. Hij oogt en speelt ook veel meer zelfverzekerd. Dat mag ook wel een gezegd worden. Het werd ook nog 0-5 maar deze zag ik niet heel goed wie hem gescoord had. Ik vroeg het nog wel maar kreeg verschillende verhalen. Bart zei tegen mij dat hij de bal met zijn hand in de netten werkte. Ander verhaal is dat een tegenstander hem er zelf in kopte. Tja, Maradonna scoorde zo eens en noemde het later de hand van God. Ik noem dit doelpunt de hand van Bart.

Over 2 weken hebben we de return tegen deze jongens en hoop ik op eenzelfde score.
Dan moeten we daarna spelen op woensdag tegen Teylingen. Als de jongens deze winnen dan is de kampioenschap een feit.

Van het weekend hebben we een thuis toernooi en zijn ingedeeld bij Lisse B1 , Teylingen B1 en Old Northampton Chenecks.
Deze teams spelen allemaal in een hogere klasse, dus het wordt een aardige kluif voor ons.

Echter weet ik dat we echt een goed hecht team hebben met ieder zijn eigen individuele klasse en een tomeloze inzet, dus ik ben trots en zeker niet bang om met dit team de strijd aan te gaan tegen deze teams.
Ik hoop wel dat de ouders in grote getalen langs de lijn staan en dat ze veel Jannnetjes te zien krijgen en zien dat de B4 geschiedenis schrijft in dit toernooi.

Coach Ruud

image image image image image image