Verslag KNVB-bekerwedstrijd Ter Leede – Fortuna Wormerveer

VERSLAG 1E KWALIFICATIERONDE KNVB-BEKER TER LEEDE – FORTUNA WORMERVEER

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld

TER LEEDE – FORTUNA WORMERVEER

of

DE DRAMATISCHE OUVERTURE VAN TER LEEDES  KNVB-SEIZOEN

Vol verwachting spoedde het publiek zich naar de buitenplaats Ter Leede om daar de première van de plaatselijke Tableau de la Troupe te aanschouwen. Wat zou het gezelschap van de nieuwe regisseur Roodakkers ons na enkele aardige try- outs op de Roodemolen voorschotelen?

Zou het een leuke komedie, een blij-eindigend spel worden waarin Vrouwe Fortuna ons toelacht, of ………

Nee, het werd een TRAGEDIE, waarin arbiter Roeleveld met zijn secondanten weer een bepalende rol opeiste. Maar dat weten we: op- of aanmerkingen op zijn fluitspel, zelfs een bescheiden lachje worden steevast beloond met een cadeaubon en zo kon het gebeuren dat voor Ter Leede al na één voorstelling het doek viel in het nieuwe KNVB-bekerseizoen en het zijn “zegeningen”kon tellen: 1-4 verlies met vijf keer geel, waarvan twee waren omgezet in rood.

En vrouwe Fortuna reisde mee terug naar Wormerveer. Hun vier gele kaarten incasseerde het elftal van trainer Jeroen Beukman met grote gelijkmoedigheid.

Was het dan zo’n ruwe wedstrijd?

Absoluut niet!

De partij begon met een waardige minuut stilte wegens het overlijden van oud-bestuurslid Teus Cramer en daarna startte Ter Leede best aardig met in de vierde minuut al een snelle een-twee tussen spits Omar Limon en Ian van Otterlo die resulteerde in een mooie vrije trap van Ian buiten de zestien die doelman Halil Suzulmus maar net tot corner wist te verwerken.

Het is echter Fortuna dat al in de zesde minuut op voorsprong komt als de actieve rechterspits Emre Bilgin door Sami Mouchih vrijgelaten naar binnen zwenkt, passt en rechts de diepte insprintend de bal ontvangt, die hard voorgeeft op zijn op links inlopende collega vleugelspits Danyl Plasmeijer die op zijn beurt ontsnapt is aan rechtsback Dirk Hoekstra en de nummer zeven schiet in volle ren de bal hard en zuiver in het dak van het doel zonder dat doelman Clé Vos de Mooij –  zijn college Bekkers trouwde zaterdag en is op huwelijksreis in Amerika en het Caribische gebied – er iets aan kan doen.

Dat is even slikken, maar geen nood, want al in de elfde minuut is de achterstand gerepareerd als na weer een mooie een-twee tussen Jeffrey Bok en Ian van Otterlo de laatste met rechts de bal over de uitlopende doelman in het lege doel ‘lepelt’. En de thuisploeg gaat door: twee minuten later dwingt Ian met een hard laag schot in de rechterhoek de doelman tot een uiterste inspanning, waarbij hij zich danig blesseert, waarna Jeffrey de rebound rakelings links naast schiet. Met een ontwrichte schouder moet Suzulmus zich door Gennaro Liklikwatil laten vervangen.

In de 26e minuut fluit de scheidsrechter voor hands van Sami en dwingt Emre Bilgin uit de toegekende vrije trap net buiten de zestien onze doelman Vos de Mooij tot een goede redding waarna Ian Jeffrey Bok in dezelfde minuut vrij voor de goal zet maar de laatste kan de nieuwe doelman niet verschalken, de derde kans weg.

Sami onderschept even later op links mooi, passt op de geheel vrijstaande Omar Limon, maar die staat kennelijk buitenspel, dus het feest gaat niet door.

Ter Leede is de gevaarlijkste ploeg al laat ook Fortuna zich niet onbetuigd met een gevaarlijk laag schot van Plasmeijer in de 36e minuut en moet Sami in de 42e minuut een corner weggeven. Brayan Ciacedo heeft intussen zijn eerste gele kaart ontvangen en ook zijn doelpunt in de 45e minuut uit een mooie voorzet van Bok wordt wegens buitenspel afgekeurd.

Dat zit hem vast niet lekker, maar als scheidsrechter Roeleveld onze centrale verdediger Jonathan Robertson in de 47e minuut op geel en een penalty trakteert moet Brayan zich daar toch echt niet mee bemoeien! Dat doet hij jammer genoeg  wel en met een tweede gele kaart en dus rood kan hij vertrekken en als Nick Snelders de penalty benut gaat de thuisploeg met tien man en een 1-2 achterstand rusten.

Ook in ondertal zet Ter Leede na de thee aan. Meteen al komt Jim Gillissen, er voor Dirk Hoekstra ingekomen, op rechts vrij, speelt de vrijstaande Limon aan die net links naast schiet, een grote kans daarmee niet benuttend.

Alleen voor de keeper weet Ian van Otterlo in de 57e minuut ook een vijfde kans niet te benutten en dan breekt een fase aan met gele kaarten voor beide ploegen die er uiteindelijk toe leidt dat een aangeslagen aanvoerder Boelee en middenvelder Sohaib Echahbouni het veld ruimen voor de nieuwe rechtsback Mounir Darrazi en spits Joey van den Berg.

Die krijgt van Jim Gillissen in de 91e minuut nog een mooie kans aangeboden, hij schiet over, maar het is dan toch al te laat, want het drama heeft zich dan al voltrokken: door doelpunten van invaller Sander van der Poll en weer Danyl Plasmeijer, die er als de kippen bij is om een fout van doelman Clé af te straffen, staat het inmiddels 1-4!

Scheidsrechter Roeleveld blaast af, voor Ter Leede is het doek gevallen, het verlaat de Bühne en behoorlijk verbijsterd door dit onverwachte schouwspel vertrekt het publiek naar huis of naar de kantine.

Een dure les, deze generale repetitie voor de komende competitiewedstrijd tegen VVSB, volgende week weer thuis op de Roodemolen.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Dirk Hoekstra (46’Jim Gillissen), Mike Boelee ©( 62’geel, 75’Mounir Darrazi), Jonathan Robertson (47’geel), Sami Mouchih, Steven Wajer (70’ geel), Ian van Otterlo, Sohaib Echahbouni ( 72’ Joey van den Berg) Jeffrey Bok, Omar Limon, Brayan Mosquera Caicedo (38’, 47’geel)

Opstelling Fortuna Wormerveer 1: Halil Suzulmus ( 18’Gennaro Liklikwatil), Dilsion Morsen, Aaron Bruijn ( 76’geel), Aram de Munnik, Mandjano Manuputty ( 63’geel), Danyl Plasmeijer, Milan Klopper ©, Nick Snelders, Jermano Huwaë, Robin Hoogstra (35’ Ian Mac Donald), Emre Bilgin (69’ Sander van der Poll)

Assistent-scheidsrechter: Richi Franken (1e) en Bert van Katwijk