Verslag kwartfinale beker Ter Leede – SC Feyenoord

VERSLAG TER LEEDE – SC FEYENOORD VOOR DE

KWARTFINALE DISTRICTSBEKER WEST II dinsdag 23 april 2019 20.00 uur

TER LEEDE VERSLAAT SC FEYENOORD MET 3-0 IN BOEIEND DUEL

En daarmee gaat het door naar de halve finale. In een van de kant van de thuisploeg uitstekende eerste helft kwam het goed combinerende Ter Leede in de 23e minuut door Robert Steemers verdiend op voorsprong, wist die voor de rust niet uit te breiden ondanks nog een mooie kans voor Steemers en na zo’n tien minuten in de tweede helft begonnen de bezoekers fel aan te dringen, vooral omdat  ze naar hun fanatiek aanmoedigende aanhangers toe speelden en toen werd Ter Leede fysiek, mentaal en conditioneel behoorlijk op de proef gesteld, een test waarvoor het met enig geluk glansrijk slaagde en toen Ian van Otterlo uit een mooie aanval de 2-0 scoorde was het pleit beslecht en kon ten slotte weer Robert Steemers de eindstand op 3-0 bepalen.

Een vooral in de tweede helft boeiende strijd vooral ook door de supporters van Feyenoord die hun ploeg tot het einde toe bleven aanmoedigen.

In de inmiddels vertrouwde samenstelling met Jordly Petronia op de rechtsachterplaats start Ter Leede en hij moet al in de eerste minuut achter linkerspits Junior Obiku aan na een crosspass en ziet hem zijn eerste schot, dat naast gaat, afvuren. Hierna is het de beurt aan Ter Leede met een mooie vrije trap van Steven Wajer en even daarna een schot van Jeffrey Bok in de rechterhoek. In beide gevallen is doelman Marvin Nootenboom op zijn post.

Ter Leede heeft het initiatief stevig in handen, Ian van Otterlo passt in de 8e minuut op links op Robert Steemers, hij bedient Steven Wajer op maat die zijn schot door Nootenboom gepakt ziet worden. Een minuut later wordt de harde volley van Robert uit een pass van Bok geblokt en dan doet Feyenoord iets terug met een schot van Jerry Tieleman uit de rebound van de eerste corner voor Feyenoord. Als na een kwartier Rob Zandbergen voor het eerst opkomt, speelt hij Jordly Petronia aan en die schiet laag links naast.

Hierna wordt Feyenoorder Jordi de Zwart wegens een hamstringblessure gewisseld voor Axeldongen, krijgt Tieleman geel na een overtreding op Jordly en kopt Ben van der Lans in de 20e minuut uit de vrije trap naast en dan valt in de 23e minuut het eerste doelpunt als Jeffrey Bok van rechts op Robert voorgeeft, de bal onderweg nog door een Feyenoorder  – met de hand? – wordt aangeraakt,  Robert knap wegdraait en onhoudbaar inschiet.

Ter Leede combineert hierna lustig verder, Steven passt sterk op Ian, maar die staat net buitenspel, Bok zet in de 25e minuut net te hoog voor en na een goede één-twee tussen  Omar Limon en Steemers hangt de laatstgenoemde net iets teveel achterover en dus gaat zijn schot in vrije positie over.

In de rest van de eerste helft vallen bij Feyenoord de prachtige verre crosspasses van centrumverdediger Jordy Dobber op Junior Obiku op en bij Ter Leede speelt Ben van der Lans heel alert en komt hij steeds voor zijn man en kan dan in de counter mee naar voren. Gevaar voor het doel van Ter Leede ontstaat nog bij balverlies van Ian op het middenveld waardoor Obiku gevaarlijk doorkomt en Michael Bekkers ten koste van een corner redding brengt, waarna hij weer aan de bak moet als een bal bij de eerste paal vreemd afwijkt.

Het laatste wapenfeit voor de rust is voor Ter Leede: Ben onderschept weer, speelt Robert direct aan, maar diens schot is te gemakkelijk voor doelman Nootenboom.

Met Sandin Avdic voor Quincy Oosterom speelt Feyenoord nu naar het eigen publiek toe en het is vast van plan om net als hun aanhang voor vuurwerk te zorgen. Het speelt feller op de man, Jordly loopt bijvoorbeeld door Obiku in de 50e minuut een blessure op, dwingt corners af en Michael Bekkers bewijst nu zijn waarde door bij de ene corner de bal klemvast te hebben, bij een andere de bal weg te stompen en uit een zo’n situatie weet invaller Avdic steenhard op de rechterpaal te schieten.

Ter Leede overleeft dit kwartier en in de 61e minuut kan Ian van Otterlo de stand op 2-0 brengen als hij heel alleen op het doel kan afgaan, maar daar waar hij vaak zo trefzeker is schiet hij nu naast. Maar Ter Leede met nu Joey van den Berg voor Omar Limon komt weer aan aanvallen toe hoewel ook Feyenoord gevaarlijk blijft.

In de 76e minuut maakt Ian zijn misser goed: Bok geeft een steekpass op de naar rechts weglopende Joey van den Berg en die weet dat Ian vrij voor het doel is en niet zelfzuchtig legt hij de bal nauwkeurig terug en kan Ian vrij eenvoudig de 2-0 scoren.

Dat lijkt wel de genadeklap voor Feyenoord. Het wordt zelfs even stil achter het doel van Bekkers, en in de 85e minuut haalt Robert Steemers, nadat hij kort daarvoor behoorlijk getorpedeerd is door linksback Joris van Eijck, nog even zijn gram door uit een scrimmage de 3-0 te scoren. Dat wordt ook de eindstand, want de voorzet van Dirk Hoekstra, voor Jordly ingevallen, bereikt net Joey niet en ook het schot van Obiku in de 90e minuut is een prooi voor de uitblinkende doelman Bekkers en hierna fluit scheidsrechter Van den Helder af en heeft Ter Leede de halve finale bereikt.

Samenvattend: een boeiende wedstrijd waarin een goed spelend Ter Leede in de tweede helft door een sterk Feyenoord behoorlijk op de proef werd gesteld, maar die test prima doorstond. Dit zijn wel de wedstrijden waar je sterker door wordt en we kunnen de komende uitwedstrijd tegen Spijkenisse op 4 mei dan ook met vertrouwen tegemoet zien!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Jordly Petronia (85’ Dirk Hoekstra), Rob Zandbergen ©, Sami Mouchih (70’ geel)), Ben van der Lans, Jonathan Robertson,  Steven Wajer(80’ Jim Gillissen), Ian van Otterlo,  Jeffrey Bok, Omar Limon (62’ Joey van den Berg), Robert Steemers

Opstelling Feyenoord:Marvin Nootenboom, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman (20’ geel), Joris van Eijck,  Quincy Oosterom  (46’ Sandin Advic),  ,  Adil Akanioui ( 76’  Adair Veiga Lopes),  Shabir Isoufi, Jordy de Zwart (16’ Serginio van Axeldongen), Tim Schoonheijm ©, Junior Obiku,

Scheidsrechter: Bart van den Helder

Assistent-scheidsrechter: Ricardo Pieterse (1e) en Wissam el Fahssi