Verslag Noordwijk 2 – Ter Leede 2

VERSLAG NOORDWIJK 2 – TER LEEDE 2 zaterdag 10-02-2018 10.30 uur

Scheidsrechter: mevr. L.J. van der Helm

TER LEEDE 2 VERSLAAT  NOORDWIJK 2 MET 4-5 OP DE DUINWETERING

In een wedstrijd met een grillig scoreverloop. Na een 1-2 voorsprong in de eerste helft kostte het Noordwijk maar tien minuten om de achterstand om te buigen in een 4-2 voorsprong. Spits Jim van de Krogt bracht voor de thuisploeg de ommekeer met een treffer en assists. Gelukkig waren de resterende 35 minuten voor het terugvechtende Ter Leede genoeg om de rug weer te rechten de aansluitingstreffer, gelijkmaker en winnende goal te scoren met Bas Beijersbergen als uitblinker bij Ter Leede met twee treffers,  net als Niels van Veen, maar het was toch vooral een knappe prestatie van het hele team. Door deze winst en het verlies van Rijnsburg 2 stijgt het tweede naar de derde plek op slechts drie punten van koploper Quick Boys 2.

In de 15e minuut brengt Mike Dam Ter Leede op 0-1 en vlak daarop voorkomt doelman Van der Does met een mooie redding de gelijkmaker. Jammer genoeg valt Mike in de 23e minuut uit met ribklachten en duizeligheid nadat hij in de rug geraakt is. Bas Beijersbergen komt hem vervangen en met een mooie pass op Melvin geeft hij zijn visitekaartje af, maar de jonge doelman Ruben de Miranda voorkomt dit keer een treffer.

Ter Leede behoudt het initiatief en Noordwijk wordt alleen in de reactie gevaarlijk en dat lukt in de 36e minuut wanneer rechtsback Nilton Sonha wordt uitgespeeld en een schot rand zestien via Dirk Hoekstra afwijkt, waardoor de zweefduik van Ruben tevergeefs is. Toch gaat Ter Leede met een voorsprong rusten als zijn naamgenoot aan de overkant blundert met een verkeerde uittrap waardoor de inlopende Niels van Veen de 1-2 kan aantekenen.

Na de rust gaat het in tien minuten tijd heel erg mis: al in de 47e minuut kan Jim van der Krogt de gelijkmaker scoren en drie minuten later loopt hij zich op rechts weer slim vrij, geeft de bal scherp voor en Koen Hopstaken schiet de 3-2 binnen. Coach Lagendijk reageert door Niels Rodenburg in te brengen voor Dirk Hoekstra die even daarvoor nog de kans had gekregen om Ter Leede op voorsprong te brengen, maar helaas overschoot. Het helpt nog niet echt, want nog in dezelfde minuut ontsnapt Van der Krogt weer aan de aandacht van de verdediging en slechts doelman Van der Does kan hem stuiten, maar ten koste van een overtreding in de zestien oordeelt de scheidsrechter en Koen Hopstaken benut de penalty feilloos en Noordwijk lijkt op een veilige 4-2 voorsprong te zijn gekomen.

Dan toont Ter Leede met Dani Hoogkamer voor Nilton Sonha karakter. Het begint met een goed schot van Steven Wayer dat nog gepakt wordt door de keeper, maar tegen het schot van Bas Beijersbergen in de 63e minuut is hij machteloos. De pass komt van rechts, Joey van den Berg laat de bal slim lopen, Bas krijgt op links de bal in de loop, zwenkt naar binnen en drukt onhoudbaar af.

Ter Leede heeft de aansluitingstreffer en gaat door. Melvin krijgt vier minuten later een prima kans, maar nu weet de doelman van geen wijken, maar als na een actie van alweer Bas Ronnie Verplancke op links een corner mag nemen, kopt Niels van Veen hoog boven iedereen uit bij de tweede paal de gelijkmaker in.

Hierna zakt Ter Leede toch weer wat in en biedt het Noordwijk de kans om terug te komen, gelukkig biedt middenvelder Verplancke in deze fase de verdediging met zijn ervaring de nodige steun en als in de 87e minuut doelman De Miranda weer verkeerd inspeelt kan Melvin nog net niet scoren, de winnende treffer komt er een minuut later toch. Uit een vrije trap van Ronnie kopt Niels de bal door naar Bas en die schiet de 4-5 binnen.

Noordwijk geeft zich gewonnen en na nog één kans voor Ter Leede in de 92e minuut fluit mevrouw Van der Helm af en heeft Ter Leede 2 Noordwijk 2 dit competitiejaar tweemaal verslagen en klimt het naar de derde plek.

Na een dramatisch begin van de tweede helft een prima herstel.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels. Om half elf. Tot dan!