Verslag oefenwedstrijd Katwijk 1 – Ter Leede 1

VERSLAG OEFENWEDSTRIJD KATWIJK 1 –  TER LEEDE 1

Zaterdag 5 augustus 2017-08-06

KATWIJK BENUT KANSEN ( EN IS DAAROM ) BETER DAN TER LEEDE

In de eerste helft kreeg een prima spelend Ter Leede acht kansen, waaronder een penalty, en benutte er slechts één en ging slechts met een magere 0-1 voorsprong rusten. Direct na de rust vergrootte Ter Leede de voorsprong nog, maar het compleet gewisselde Katwijk werd gaandeweg gevaarlijker, kwam langszij en uiteindelijk bepaalde de koelbloedige afmaker Marciano Mengerink met twee treffers de geflatteerde eindstand op 4-2.

Ter Leede startte met Niels van Veen als centrumspits, geflankeerd door Marc de Kruijs op links en de voor Katwijk ongrijpbare Jeffrey Bok op rechts. Op het middenveld Ian van Otterlo op tien met naast hem de weer zeer actieve Ronnie Verplancke en Melvin van Stijn die in de 28e minuut werd vervangen door Toon Zwetsloot. Achterin vormden Stefan Kraaijvanger en Rob Zandbergen weer een solide centraal duo voor doelman Ruben van der Does  en met een weer uitstekend spelende aanvoerder Mike Boelee op rechts en Kevin Driesen op links kende de verdediging weinig problemen.

Dat kwam ook doordat middenveld en voorhoede weer vroeg druk zetten en door zo voorwaarts te spelen het initiatief vaak namen en zich kansen verwierven. De eerste kans was weliswaar voor Katwijk in de 8e minuut met een bal op de buitenkant paal, maar daarna zagen we een uitstekende combinatie tussen Jeffrey en Melvin in de 11e minuut, waarna de aangespeelde Niels van Veen naast schoot.

Hierna was het vijf minuten later de gevaarlijk opgekomen rechtsback Omar Hamdi die tot zijn verbazing zag dat niemand zijn prima voorzet wilde afwerken, maar in de 19e minuut kreeg Niels van Veen via Boelee en Bok zijn tweede kans, maar nu schoot hij via de lat over.

Ter Leede dicteerde in deze fase en een mooie actie van Marc de Kruijs zette Ian van Otterloo alleen voor de keeper, maar Teun Guijt redde en dat deed hij een minuut later weer toen hij een hard schot van Melvin van Stijn keerde en meteen erop ook de inzet van Ronnie Verplancke uit de rebound.

Ook de vijfde kans nu weer voor Ian van Otterlo kon hij tot corner verwerken, maar bij de zesde nu voor Bok was het eindelijk raak. Jeffrey, die voortdurend elke Katwijkspeler in de luren legde kwam op – Mike Boelee op rechts diende als afleiding – en voor zijn  schot dat ook nog van richting werd veranderd moest Guijt in de 25e minuut capituleren.

En Ter Leede ging door. Na een mooie actie van Ronnie Verplancke in de 35e minuut schiet Jeffrey net over en als Verplancke in de 38e minuut in de zestien wordt neergelegd zet Bok zich achter de bal om zijn tweede te maken, maar jammer genoeg stopt Teun Guijt zijn rechts ingeschoten bal en daarmee is de achtste kans ook verkeken en na een mooie actie van Marc op rechts en een schot naast gaan de ploegen rusten.

Met Nilton Sonja en Oussama Siali voor Rob Zandbergen en Marc de Kruijs gaat Ter Leede op dezelfde voet verder en al na vier minuten kapt Oussama zijn tegenstander uit en schiet tot verbijstering van doelman Mark de Vries hard en laag rechts in en het staat 0-2!

Het antwoord van Katwijk komt snel, want na een mooie vrije trap van Volendammer Stefan Plat staat het 1-2.

Het brengt Roodgeel niet van zijn stuk, want in de 54e minuut biedt Bok  Van Otterloo weer een kans, maar De Vries keert zijn schot en zijn mooiste kans krijgt Ian van Otterloo, die ons toch echt heeft laten zien dat hij kan scoren drie minuten later: Bok speelt  Niels van Veen op links aan en die zet nauwkeurig voor waarna de inlopende Van Otterloo overschiet!

Hierna komen er drie wissels in: Sami Mouchih, Tom Kroon en Joey van de Berg voor de aan zijn pols geblesseerde Kevin Driessen, Ian van Otterloo en Jeffrey Bok. Het verband raakt een beetje uit het team, het raakt vermoeid, kan geen druk meer zetten en de verse elf van Katwijk nemen het heft in handen en in de 73e minuut valt na een foutje achterin de gelijkmaker door ex-GVVV’er Frank Vervoert en in de 83e en 88e minuut scoort Marciano Mengerink en precies na 90 minuten fluit de scheidsrechter af.

Een goede wedstrijd van Ter Leede, maar als je de kansen niet benut, doet de tegenstander dat meestal wel en krijg je een geflatteerde uitslag. Maar we zien dat dit team voor elkaar wil werken en dat het goed kan voetballen en dat biedt perspectief!

Aanstaande dinsdag tegen De Dijk. Tot dan!