Verslag oefenwedstrijd Quick Boys – Ter Leede

VERSLAG OEFENWEDSTRIJD QUICK BOYS – TER LEEDE zaterdag 29 januari 2022 14.30 uur

TER LEEDE WINT WEER OP NIEUW ZUID

Zaterdag namen de nummers zeven van de tweede en de derde divisie het tegen elkaar op in een eerste wedstrijd na de corona/winterstop. Niet voor het eerst overigens, het moeten er sinds 1930 veel meer dan honderd geweest zijn als we alle competitie- en bekerwedstrijden (b.v. de Supercup in 2004) en zelfs die in de vroegere Dokterscup meerekenen. Het is daarom wel opmerkelijk dat de laatste vier competitiewedstrijden op Nieuw Zuid tussen de ploegen alle door Ter Leede werden gewonnen (2011-12 0-2 Pim Spaargaren, Tristan Buchinhoven, 2012-13 1-2, 2014-2015 0-1 Robert Steemers, die daarna prompt werd gecontracteerd door Quick Boys, 2015-2016 0-1 in het kampioensjaar van de Blauw-Witten door een fel bekritiseerde penalty van de teruggekeerde Ronnie Verplancke). En nu dus weer de winst door de treffer van Mike van den Steenhoven in de 63e minuut op aangeven van Gijs Beekwilder.

Was Ter Leede nu zo goed of Quick Boys zo slecht?

Eigenlijk niet of, maar en: Roodgeel speelde vooral de eerste helft goed en de thuisploeg bakte er niet veel van, slechte opbouw en de ploeg hing als los duinzand aan elkaar. Het werd alleen slechts 0-1 omdat Ter Leede de kansen niet benutte. Oud-voorzitter Jaap Kuijt zei al na een half uur: “Het had al 0-4 kunnen staan, hoeveel kansen hebben jullie eigenlijk nodig?”

Al in de derde minuut schiet Mike Bekooij uit een pass van Thijs Haarman naast, een minuut later kopt Dirk Hoekstra over, in de twaalfde minuut bokst doelman Paul van der Helm een keihard schot van Feyo Glim – na mooi terugleggen van Melvin van Steijn – met twee vuisten uit zijn doel en verwerkt even later een mooie omhaal van de laatstgenoemde tot corner en hij weet op een of andere wijze de keiharde kopbal van de instormende en duikende Dirk Hoekstra uit een voorzet van Bart van der Weijden te pareren en ook als Dirk liggend en wel de rebound wil inschieten houdt hij zijn doel schoon. Als je bij de gastheren een man-van-de-wedstrijd moet aanwijzen is het aanvoerder/doelman Paul van der Helm en dat zegt genoeg.

In de tweede helft moet de uitploeg met de harde wind op Nieuw Zuid schuin tegen meer terug, krijgt het nog nauwelijks kansen maar blijft  goed tegenstand bieden en komt door het ongecoördineerd aanvallen van Quick Boys toch sporadisch in gevaar en wordt het met één treffer uiteindelijk terecht beloond. Opmerkelijk is het dat het het eerste balcontact is van Mike van den Steenhoven die er met de nieuwe backs Gijs Beekwilder en Samih Mouchih en middenvelders  Stijn van Biezen en  Benjamin van Aken nog maar net – in de 61e minuut – was ingekomen. De precieze dieptepass van Gijs Beekwilder stelt de wegsprintende Van den Steenhoven in staat om de bal laag en hard in de uiterste linkerhoek te schieten, de enige keer dat Van der Helm moet capituleren. “Goede wissels,” klinkt er vanaf de tribune.

En de ploeg van Grunholz, krijgt die kansen? Twee grote, netjes verdeeld over beide helften. De eerste in de 23e minuut als na een overtreding van Glim op links de hoge bal uit de vrije trap tegenwind lang onderweg is, opstuitert en door doelman Daan Prins tegen de lat wordt geduwd, waarna hij de kopbal van Ivailo Staal uit de rebound ook weet te pakken. De tweede kans in de 83e minuut ontstaat uit een mooie voorzet van Tommy Bekooij van links, maar de ingevallen Sylvano Comvalius ziet zijn kopbal bij de tweede paal voorlangs bij de linkerpaal naast gaan tot verbazing van de behoorlijk gevulde hoofdtribune.

Kortom, een aardig resultaat van de ploeg van Roodakkers/Van Tongeren die daarmee aantoont dat de vorm voor een succesvolle voortzetting in de competitie er nog steeds is.

Eerst volgende week trainen, dan de twaalfde februari thuis om 14.00 uur thuis oefenen tegen SJC en daarna op 19 februari de uitwedstrijd op De Bongerd tegen Barendrecht.

De bal rolt weer en nu maar hopen op een ongestoorde voortzetting van de competitie.

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm ©, Ivailo Staal, Mohamed Mahmoed, Tommy Bekooij, Kevin van Kippersluis (60’ Jan Willem Kamp), Mike van der Ban, Darren Maatsen (20’ Nigel Ogidi-Nwanko), Jeffrey Ket (60’ Sylvano Comvalius), Lorenzo van Kleef, Chima Bosman, Nick Runderkamp

Opstelling Ter Leede: Daan Prins (46’ Mark de Vries), Dirk Hoekstra (61’ Gijs Beekwilder), Daan Walraven, Tomas Arroyo © (76’ Dirk Hoekstra), Mounir Darazzi (61’Sami Mouchih), Bart van der Weijden (61’ Stijn van Biezen ), Tim Bloemendaal,  Melvin van Stijn ( 61’ Mike van den Steenhoven), Feyo Glim (’46  Luc de Kruijs), Mike Bekooij (84’ Joey van den Berg), Thijs Haarman (84’ Luca Schut)

Scheidsrechter: Richard Meints

Assistent- scheidsrechter: Djazzy Hendriks en Wouter Linders