Verslag oefenwedstrijd Ter Leede 1 – DHSC 1

KORT VERSLAG OEFENWEDSTRIJD TERLEEDE 1 – DHSC 1 zaterdag 13-1-20118 14.00 uur

Scheidsrechter: Rembrandt Duindam

OOK WINST IN OEFENWEDSTRIJD TEGEN EERSTEKLASSER DHSC

Een 4-2 winst op DHSC. Na het 1-1 gelijkspel tegen Excelsior Maassluis en de 1-0 winst tegen de eveneens tweededivisionist Koninklijke HFC afgelopen dinsdag heeft Ter Leede de oefencampagne in het nieuwe jaar tijdens de winterstop besloten met een zege op DOS Holland Stichtse Boys Combinatie uit het Utrechtse Ondiep. Na een snelle voorsprong van de bezoekers kwam Ter Leede voor rust op gelijke hoogte en liep het in de tweede helft met verse krachten uit tot 3-1, waarna DHSC terugkwam tot 3-2 en Ian van Otterlo met een geplaatste kopbal de eindstand op 4-2 bepaalde. Mooie resultaten voordat het zaterdag weer echt begint tegen Rijnvogels!

Al in de vierde minuut komt DHSC op voorsprong als de balvaardige nummer 10 Serhart Cahmac op rechts doorkomt –  volgens sommigen op de tribune in buitenspelpositie – en Alain de Kooter zijn precieze voorzet beheerst afrondt. Kort daarna moet centrumverdediger Adiel Thoanen met een snijwond het veld verlaten en wordt hij vervangen door Wesley Suijster.

Hierna neemt Ter Leede het initiatief. Eerst komt Toon Zwetsloot op rechts door, legt terug op Marc de Kruijs, maar doelman Marco Schreijer kan zijn schot tot corner verwerken. De eerste van een tiental hoekschoppen voor Ter Leede waaruit overigens niet gescoord zal worden. Dan is het de beurt voor Jeffrey Bok, maar zijn eerste schot duwt de keeper weer corner en het volgende uit een pass van Toon in de 30e minuut gaat via de lat over.

DHSC verweert zich stevig en dat levert kort achtereen twee gele kaarten op en in de 36e minuut nog een mogelijkheid na een mooie truc van Diangi Matusiwa – broer van Ajacied Azor? – in de zestien, maar zijn voorzet is niet accuraat.

Dan krijgen eerst Marc en daarna  Siali een aardige kans, maar het schot van Marc wordt weer corner en de inzet van Oussama nadat hij de keeper heeft omspeeld is dermate zacht dat een sliding van een verdediger een treffer verhindert en slechts de vijfde corner wordt genomen.

Het doelpunt maakt hij in de 44e minuut toch: Jeffrey zet voor, Oussama controleert en scoort van dichtbij de gelijkmaker. Er wordt geappelleerd voor hands maar arbiter Duindam wil daar niets van weten en fluit kort daarop af en de partijen gaan rusten.

In de pauze kunnen we aan het warmlopen van Ian van Otterlo zien dat hij er zin in heeft en als hij er met Sami Mouchih in komt voor Ben van der Lans en Jeffrey Bok geeft hij met zijn actieradius Roodgeel weer nieuwe impulsen en al na tien minuten stelt hij Siali na een mooie actie en bekeken pass in staat de 2-1 aan te tekenen. Vier minuten later doet Ian het weer, maar nu schiet Oussama over en ook de mooie voorzet van Marc wordt naast gekopt.

Met Joey van den Berg en Melvin van Stijn voor Toon en Oussama gaat Ter Leede verder en in de 72e minuut kan de eerstgenoemde al scoren als hij na een vloeiende aanval uit een mooie pass van Marc de keeper omspeelt en de 3-1 maakt.

Hoewel de krachten van het vaardige DHSC afnemen wordt het twee minuten later door Matusiwa toch nog  3-2, keert doelman Schreijer een keihard schot van Marc met zijn gezicht – een ‘Blankenspoortje’ wordt me verteld – wordt een scrimmage in de 77e minuut uit de tiende corner geen doelpunt, maakt invaller nummer 15 Vincent Griffioen een dwaze overtreding tegen onze nummer 15 Rob Zandbergen en krijgt Van Otterlo zijn beloning: na een schijnbeweging zet Marc voor en kopt Ian de 4-2 binnen.

Na een corner en een vierde gele kaart voor DHSC fluit scheidsrechter Duindam af.

Prima resultaten in deze winterstop, hoopgevend, maar ze vormen absoluut geen garantie voor aanstaande zaterdag tegen de Rijnvogels, want we hoeven maar te denken aan de eerste wedstrijd na onze mooie zomeroefencampagne en we weten dat het voor het ‘echie’ heel andere koek wordt!

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Laszlo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen , Jonathan Robertson , Ben van der Lans (46 Sami Mouchih),  Jesse Dingjan, Toon Zwetsloot (65 Melvin van Stijn), Jeffrey Bok (46 Ian van Otterlo), Marc de Kruijs, Oussama Siali ( 65 Joey van den Berg)