Verslag oefenwedstrijd Ter Leede 1 – Excelsior Maassluis 1

VERSLAG OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE 1 – EXCELSIOR MAASSLUIS 1

Zaterdag 6 januari 2018 14.00 uur

TER LEEDE IN LEUK DUEL GELIJKWAARDIG AAN STEEDS HOGER MAASSLUIS

Op de Roodemolen speelde Ter Leede met 1-1 gelijk tegen het immer sympathieke Excelsior M. Vooral in de eerste helft was de thuisploeg goed op dreef, maar de kansen werden niet in doelpunten omgezet. Met vijf wissels na de rust bleef Ter Leede aandringen en nu wist het door Joey van de Berg wel te scoren, maar daarna werd het spel rommeliger en door een onachtzaamheid achterin kon Maassluis in de 83e minuut de gelijkmaker scoren. Toen stond er inmiddels aan beide zijden een totaal ander team in het veld. Voor Ter Leede namen alleen Toon Zwetsloot en doelman Sándor de honneurs van het basisteam nog waar. Het is leuk om te zien dat er spelers staan te trappelen om hun plek te veroveren. Alles bij elkaar een aantrekkelijke en nuttige partij op een behoorlijk gevulde Roodemolen.

Ter Leede startte met Ruben van der Does op doel, verder met de basisverdediging aanvoerder Boelee, Zandbergen, Kraaijvanger en Robertson, op het middenveld Zwetsloot, Van der Lans en Dingjan en voorin Bok, Siali en De Kruijs.

De eerste kans was voor Marc, die in de vijfde minuut de bal verovert op zijn rechtsback, alleen op doelman Jean-Paul van Leeuwen afgaat, maar die weet zijn harde, lage schot in de rechterhoek net te pareren en de inlopende Jesse Dingjan is net te laat om direct te kunnen scoren. Drie minuten later in een duel met Jesse, die daarin geen enkele blaam treft,  blesseert de centrale verdediger (Hamit Alptekin?) zich en het is meteen duidelijk dat dit ernstig is. Met een brancard gaat hij van het veld, een triest begin van het nieuwe jaar voor hem. Ook de tweede centrale verdediger, de talentvolle 19-jarige Kevin Ringeling moet aan het eind van de eerste helft het veld met een hamstringblessure verlaten.

Ter Leede speelt goed, heeft het initiatief, maar na een kwartier wordt Excelsior Maassluis wat gevaarlijker en de snelle nummer elf Vincent van den Berg kan op links voorgeven en via een been schiet spits Kevin Vink net naast. Uit de corner kopt de boomlange spits in, maar de bal kan worden weggewerkt.

Dat zijn wel alle kansen in de eerste helft voor het team van trainer Jeroen Rijsdijk, alle gevaar speelt zich aan de overkant af. Oussama Siali kan na een verkeerde terugspeelbal een scoren, de mee opgekomen Rob Zandbergen krijgt uit een vrije trap in de doelmond een prima kans, maar de doelman weet zijn te zachte inzet te pareren, ook Jeffrey Bok schiet in kansrijke situatie te zacht in en de harde voorzet in de 30e minuutvan Mike Boelee verwerkt rechtsback Almeida tot corner. Ook de mooiste kans in de 37e minuut wordt geen doelpunt: Marc komt op links door, gaat alleen op de keeper af, heeft de bal iets onder zich, ziet Bok er nog beter voor staan, geeft perfect af, maar de inlopende Jeffrey schiet met links rechts naast het lege doel!

Ter Leede is in deze fase veel beter, Jesse krijgt nog een prima kans, het snoeiharde schot van Marc in de 43e minuut komt recht op de doelman af en uit een goede voorzet van Rob Zandbergen schiet Jeffrey hard naast en over. Aan de andere kant blokt Stefan Kraaijvanger een hard schot uitstekend. Het zijn de laatste wapenfeiten voor de rust.

Na de rust zes wissels bij Ter Leede: Joey van den Berg, Niels van Veen, Melvin van Stijn, Nilton Sonha, Sami Mouchih en doelman László Sándor komen erin voor Jeffrey Bok, JesseDingjan, Oussama Siali, Mike Boelee, Jonathan Robertson  en Ruben van der Does.

Al in de 50e minuut ontstaat er paniek in de doelmond van Excelsior en een verdediger scoort na een vrije trap van Melvin bijna in eigen doel, de bal gaat maar net over. In de 55ee minuut krijgt Joey, die prima invalt, zijn eerste kans, maar hij scoort “pas” in de 68e als hij uit een mooi passje van Marc de doelman uitstekend omspeelt – hetzelfde als Aguero later op de avond bij Burnley doet – en de 1-0 aantekent.

Hierna komen er bij Excelsior zeven wissels in en in de 77e minuut komen ook Dirk Hoekstra en Koen Duijtshoff er als centraal verdedigingsduo in en met Tom Kroon en Steven Wajer erbij is Toon Zwetsloot nog de enig overgebleven veldspeler van de basiself.

Het spel wordt nu aan beide zijden rommeliger en in die fase weet Gerwin Lake uit een verre pass van rechts in de 84e minuut te scoren als hij net iets eerder bij de bal is dan de uitlopende doelman Sándor.

Hiermee komen de ploegen op gelijke hoogte en even daarna blaast de scheidsrechter af.

Een leuke partij met vooral voor de rust goed voetbal van Ter Leede.

Dinsdag om 19.30 uur de volgende oefenwedstrijd tegen de Koninklijke HFC.