VERSLAG OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE – RIJNSBURGSE BOYS

Dinsdag 26 juli 2022 20.00 uur

Scheidsrechter: Lizzy van der Helm

TER LEEDE VERLIEST NU RUIM VAN RIJNSBURGSE BOYS

Ja, het verschil met DEM was dinsdagavond goed te merken toen Ter Leede het opnam tegen het in het nieuwe rode uittenue geklede Rijnsburgse Boys. De thuisploeg kreeg veel minder tijd om op te bouwen en de uien bepaalden in de eerste helft grotendeels het spelbeeld zonder zich overigens veel grote kansen te scheppen en daardoor was het in de rust slechts 0-1 door een treffer van de snelle Furgill Zeldenrust uit een assist van Delano Asante, die een kwartier na de pauze met een slim lobje de uitlopende doelman De Vries verschalkte en ook nog de 0-4  op zijn naam bracht nadat de van Noordwijk overgekomen  Rob Overvliet  uit een corner de 0-3 inkopte.

Ter Leede dat in de eerste helft aanvallend geen vuist kon maken viel vanaf de 70e minuut wel aardig aan maar kon niet doeltreffend afwerken. Voor beide coaches, Oosterlee en Wisman was het waarschijnlijk een leerzame avond.

Ter Leede startte weer met het centrale duo Wesley Goeman en aanvoerder Tomas Arroyo voor doelman Mark de Vries en met Oscar Minnaart als links- en Daniel Abbink als rechtsback. Op het middenveld Steven Wajer, Tim Bloemendaal en Luc de Kruijs en voorin Bart van der Weijden en Marc de Kruijs rechts en links van centrumspits Rowdy van der Putten. Bij Rijnsburgse Boys moest Daan Walraven als rechtsback Marc de Kruijs afstoppen –  in snelheid ontliepen ze elkaar niet veel – en stond Rob Zandbergen linksback naast Rob Overvliet.

Deze driemansachterhoede was voldoende om de aanvalslust van de thuisploeg in te tomen en leverde een man extra op het middenveld op en daardoor konden de Boys in de eerste helft het spel domineren en waren de aanvallen van de thuisploeg op de vingers van één hand te tellen.

In de achtste minuut resulteerde een aardige combinatie op links tussen Rowdy van der Putten, Marc de Kruijs en Oscar Minnaart  in een corner en uit de daaruit voortkomende voorzet produceerde Van der Putten een hakje dat naast ging. In de 21e/22e minuut twee aardige aanvallen waarbij Tim Bloemendaal doorkomt en schiet en nadat Rowdy de bal teruglegt op Luc de Kruijs probeert deze van ver doelman Wesley Zonneveld te verrassen, maar zijn schot gaat over en naast, net als het schot van de opgekomen Arroyo in de 34e minuut. Als de snel opgekomen Daniel Abbink in de 36e minuut op rechts scherp voorzet geeft, kan niemand daarvan profiteren.

In de tweede helft aan beide kanten veel wissels. Bij Ter Leede gaat Dirk Hoekstra weer centraal naast Arroyo spelen, wordt Mounir Darrazi linksback, vervangt Melvin van Stijn Steven Wajer en ruim een kwartier later komen ook Timo Heemskerk, Joel van de Graaf en Noa Marti erin. Bij Rijnsburgse Boys zien we onder anderen Bram Ros, Jordy Hilterman en Jeroen Spruijt verschijnen.

Ter Leede valt aanvankelijk goed aan, in de vijftigste minuut kan Marc  de Kruijs na een combinatie tussen zijn broer Luc en Rowdy van der Putten net niet afronden, maar direct na een corner van Ter Leede volgt een snelle uitval van Rijnsburgse Boys en verrast Furgill Zeldenrust  de uitlopende doelman De Vries met zijn lob en twee minuten later kopt, zoals vermeld Rob Overvliet de 0-3 in.

Vanaf de 65e minuut  valt Ter Leede veel meer aan, maar de inzetten van achtereenvolgens Melvin van Stijn uit een pass van Joel van de Graaf en het schot van de laatstgenoemde zijn te gemakkelijk om doelman Zonneveld te verontrusten. Zijn save in de 83e minuut waarmee hij de kopbal onschadelijk maakt  van – wie anders – Dirk Hoekstra uit een mooie voorzet van Marc de Kruijs is zijn mooiste redding. Ook direct hierna weet Joel van de Graaf een fout achterin bij de Boys niet doeltreffend af te ronden.

Kort na de blessure van Marc Magan die een bal hard in het gezicht krijgt, fluit scheidsrechter Lizzy van der Helm precies op tijd af en komt er een eind aan een aardige oefenpartij.

Scoreverloop:

15′        Furgill Zeldenrust  0-1

60′       Delano Asante         0-2

63′        Rob Overvliet          0-3

70′        Delano Asante         0-4