Voorbeschouwing ACV Assen – Ter Leede

VOORBESCHOUWING ACV ASSEN – TER LEEDE zaterdag 02-10-2021 14.30 uur

Scheidsrechter: Thomas Hardeman (Wijk bij Duurstede)

 

TER LEEDE VOOR HET EERST UIT TEGEN DE ASSER CHRISTELIJKE VOETBALVERENIGING

 Op de zaterdag waarop Leiden zijn Ontzet begint te vieren en de Sassenheimse kermis al lang en breed vertrokken is, reist Ter Leede af naar Assen om daar op het Catawiki-Sportpark, voorheen Het Stadsbroek, voor het eerst de competitie aan te gaan met “De trots van het Noorden” zoals ACV weleens genoemd wordt. Vorig jaar bleef het in de afgebroken competitie op de negentiende september op de Roodemolen bij 0-0, dus kunnen we zeggen dat de eerste onderlinge doelpunten hoogstwaarschijnlijk op twee oktober zullen vallen.

ACV draait in het tweede, praktisch gezien eerste jaar in de Derde Divisie  goed en staat met elf punten op een mooie vierde plaats en zal zaterdag graag de eerste competitiewedstrijd thuis willen winnen. Ter Leede wil uit graag de eerste punten halen, dus dat kan een mooie happening worden!

 Vooral uit presteert het team van trainer Fred de Boer in zijn vijfde contractjaar bij ACV uitstekend, want het won alle wedstrijden op verplaatsing: eerst met 2-3 tegen FC Lisse, daarna op vier september met 2-4 van VVOG, vervolgens veertien dagen later met 1-2 in Veenendaal van DOVO en ook in de voorronde van de KNVB-beker versloeg het Hollandia uit met 1-5 en Hercules in de strafschoppenserie na de 1-1 in de verlenging. De thuiswedstrijd op 26 oktober tegen MVV is een mooie beloning voor die prestatie waar Ter Leede met enige jaloezie naar kan kijken na de uitschakeling uit tegen Unitas.

Thuis verloor een toch zeker niet slecht spelend ACV vorige week door een ongelukkige penalty de derby van Harkemase Boys, terwijl de andere thuiswedstrijden gelijke spelen opleverden: 1-1 tegen Hoek en 2-2 tegen koploper Sparta Nijkerk, zeker geen slecht resultaat.

Het in april 1939 opgerichte ACV is een roemruchte naam in het Noorden met bekende oud-spelers als Ab Gritter, Mariano Bombarda en Angelo Cijntje èn trainers van naam: Foppe de Haan (1980-’83), Hans Westerhof (1985-’87) en Ron Jans (1994-’96).

ACV won in 1978 en 1986 de algehele amateurtitel, behaalde in deze jaren en in 1987 het kampioenschap voor zaterdagamateurs en negenmaal het afdelingskampioenschap. In 2017 promoveerde het als kampioen van de hoofdklasse B naar de Derde Divisie waaruit het als zeventiende weer degradeerde en kwam in 2020 als tweede achter Staphorst in de hoofdklasse B in aanmerking om één van de drie opengevallen plekken in de Derde Divisie op te vullen.

De vrouwen van ACV doen het overigens ook goed in de Hoofdklasse A van de zaterdag.

Dit jaar heeft ACV een vijftal nieuwe spelers aangetrokken. Twee centrumspitsen, de twintigjarige Freddy Quispel, overgekomen via Vfb Oldenburg van FC Emmen, en ook van Emmen, maar nu via SV Meppen,  de 24-jarige Niels Grevink. Linksbuiten Boy Spijkerman komt ook van deze club en doelman Enver Spijodic, die in de bekerwedstrijd tegen Hercules onder de lat stond kwam uit voor PEC Zwolle. Rechtsbuiten Jaap van Dijken is ex-Heereveen.

De wedstrijd staat net als uit tegen Excelsior ’31 onder leiding van Thomas Hardeman en zijn assistenten zijn Dijon Reinshagen en Rik ter Hoeve.

Het wordt weer een verre reis voor onze supporters en we hopen dat Roodgeel een mooi resultaat weet te boeken in het Assen van de TT.

Tot daar!