Voorbeschouwing ACV – Ter Leede

VOORBESCHOUWING ACV – TER LEEDE

Zaterdag 21 januari 2023 14.30 uur

Scheidsrechter: Thijs Dogterom (Sommelsdijk)

 

TER LEEDE NAAR KOPLOPER ACV OP HET CATAWIKI SPORTPARK

Eindigde de Asser Christelijke Voetbalvereniging in de eerste periode nog op de zevende plaats met negentien uit twaalf  (Ter Leede twaalfde met vijftien punten), sindsdien is de ploeg van trainer Ruud Jalving, de opvolger van Fred de Boer, aan een ijzersterke opmars begonnen en dat resulteert in maar liefst vijf overwinningen en een gelijkspel in de tweede periode en met die zestien punten staat de Asser ploeg met 35 punten door een beter doelsaldo voor GVVV bovenaan in de derde divisie.

Dat is nog een riantere positie dan het afgelopen competitiejaar toen het onder het laatste jaar van trainer Fred de Boer na een zeer sterke eindspurt uiteindelijk op een knappe zesde plaats eindigde.

De eerste competitiewedstrijd van dit jaar verloor ACV thuis nog wel met 1-3 van DOVO en de tweede speelde het met 2-2 gelijk tegen Ter Leede, maar daarna wist de ploeg de weg omhoog te vinden. Met zes treffers is centrumspits Niels Grevink topscorer, gevolgd door Pascal Huser en Giovanni Zwikstra met vier goals en rechtsback Tapmakoe Sopacua en middenvelder Justin Mulder met drie treffers.

Ter Leede staat voor de zware opgave om de koploper in eigen huis te bedwingen. Dat is tot nu toe nog maar weinig ploegen gelukt. Van de acht thuiswedstrijden won ACV er vijf, Rijnvogels FC en Urk wisten met 1-1 gelijk te spelen en alleen DOVO wist zoals eerder vermeld de eerste wedstrijd te winnen.

Op twee oktober 2021 lukte het Ter Leede wel om in de eerste en tot nu toe enige uitwedstrijd tegen ACV te winnen omdat rechtsback Dirk Hoekstra in de 78e minuut uit een corner van Steven Wajer de door Mike Bekooy doorgekopte bal hoog opspringend ook inkopte. Ondanks heftig aandringen van de thuisploeg bleef het bij die 0-1 voorsprong. In de thuiswedstrijd op de Roodemolen nam ACV overigens revanche en was met 1-2 nu de gelukkige winnaar.

Nog even iets over de historie van de Asser Christelijke Voetbalvereniging, opgericht in 1939. Een roemruchte naam, met bekende oud-spelers als Ab Gritter, Mariano Bombarda en Angelo Cijntje èn trainers van naam Foppe de Haan (1980-’83), Hans Westerhof (1985-’87) en Ron Jans (1994-’96).

ACV won in 1978 en 1986 de algehele amateurtitel, behaalde in deze jaren en in 1987 het kampioenschap voor zaterdagamateurs en negenmaal het afdelingskampioenschap. In 2017 promoveerde het als kampioen van de hoofdklasse B naar de Derde divisie waaruit het als zeventiende weer degradeerde en kwam in de niet afgemaakte competitie van 2019/2020 als tweede en als periodekampioen achter Staphorst in de hoofdklasse B in aanmerking om één van de drie opengevallen plekken in de Derde divisie op te vullen.

Zaterdag gaat het team van Niek Oosterlee proberen om met een goed resultaat uit Assen terug te keren. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Thijs Dogterom uit Sommelsdijk. Hij leidde eerder onze thuiswedstrijden tegen GOES in september 2021 (3-2) en in maart 2022 tegen VVSB (2-1). Zijn assistenten zijn Maarten Bolwerk en Nick Oppedijk.

Wij wensen u een sportieve middag toe.