Voorbeschouwing AFC Ajax – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING AFC AJAX – TER LEEDE zaterdag 12-09-2020 18.00 uur

Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunnissen (Venray)

 

TER LEEDE NAAR DE TOEKOMST, VOOR DE ACHTSTE KEER

Heel Ter Leede?

Nee, alleen staf en spelers. Geen Sassenheims publiek en ook uw correspondent zal er niet zijn.

Het was tegen Ajax op  de Roodemolen op zeven maart jongstleden de laatste wedstrijd van de afgelopen/afgebroken competitie en die ging teleurstellend met 0-1 verloren nadat Ter Leede de week daarvoor uit tegen Hoek zo knap met 1-4 gewonnen had, weet u het nog?

Op De Toekomst had “lucky Ajax” in november ook al met 2-1 gewonnen, zodat we moeten constateren dat de Godenzonen in 2019/20  alle punten tegen Ter Leede in de wacht hebben gesleept.

In 2018 speelde Ter Leede twee nacompetitiewedstrijden. In de donder-en-bliksemwedstrijd op dinsdagavond 29 mei verloor Ter Leede met 2-0, thuis won het op twee juni met dezelfde cijfers, maar de beslissende penaltyserie ging met 3-4 verloren. Later ging Ajax wel tegen Hoek ten onder, maar mocht het als beste verliezer toch met Capelle uitvechten wie de extra promotieplek kon bemachtigen, dit omdat jong FC Volendam ermee stopte. Zo kwam Ajax met hulp van Vrouwe Fortuna via deze achterdeur toch in de Derde divisie waarin het in 2019 met 41 punten op de twaalfde plek eindigde. En in de afgelopen competitie eindigde het op de achtste plek met 31 punten, vier meer dan Ter Leede.

Ik vermeld nog even de resultaten van de vijf eerdere uitwedstrijden in de competitie:

  1. 05-10-1996: 0-1, score Lloy de Meza in klasse 1B. Ter Leede werd kampioen, Ajax                        eindigde als tweede
  2. 19-03-2005: 0-1, score Gotschin in HA. Ter Leede eindigde als 4e, Ajax 11e
  3. 03-09-2005: 1-2, score tweemaal Remco Torken in HA. Ter Leede werd 5e. Ajax 11e
  4. 15-09-2012: 1-0, winst Ajax in ons kampioenjaar in HA, het eindigde als 3e
  5. 29-10-2016: 0-2, score Ammerlaan en Bok, in HA eindigde Ter Leede als 2e achter Spijkenisse, met evenveel punten, Ajax werd 6e

 Terug naar het heden.

Dit jaar worden de amateurs van Ajax getraind door Detlef le Grand, eerder de assistent-trainer van Yuri Rose. Le Grand was eerder ook assistent-trainer bij DVS ’33 Ermelo, waar hij ook zijn spelersloopbaan afsloot na als prof voor PEC Zwolle en Emmen te zijn uitgekomen. Bij Ajax zijn vijf spelers vertrokken o.a. Mitchel Bormann naar FC Lisse, Toer Bouwman naar Noordwijk en Chavez Uitenwerf naar VVOG. Er zijn negen nieuwe spelers gekomen onder wie aanvallers Genridge van ONS Sneek, Jemaro Breinburg van VPV Purmerstein en verdediger Lars Middelwijk van DOVO en Dico Koppers van Almere City FC.

Na vijf oefenwedstrijden met winst tegen Olympia Haarlem (2-1), De Dijk (0-1) en Hoogland (0-1) en verlies tegen De Koninklijke HFC (3-1) en Hollandia (1-5) speelde AFC Ajax op 29 augustus voor de KNVB-beker tegen zondagderdedivisionist  Oss ’20 en werd in Brabant met 5-2 uitgeschakeld.

Ook de eerste competitiewedstrijd uit tegen SteDoCo ging vorige week met 4-1 verloren, zodat de ploeg er natuurlijk alles aan gelegen is om zaterdag op De Toekomst nu wel resultaat te boeken.

Ter Leede kan dus zijn borst nat maken!

De wedstrijd wordt geleid door Nick Tunnissen en hij wordt bijgestaan door A. Mejia en Bas Seegers.

Wij wensen ons Ter Leede veel succes toe in Amsterdam. Ze zullen het helemaal zelf moeten doen!