Voorbeschouwing Argon – Ter Leede

VOORBESCHOUWING SV ARGON – VV TER LEEDE zaterdag 21 april 2018  14.30 uur

Scheidsrechter: R. Wijma (Oosterwolde)

 

TER LEEDE WEER NAAR DE ARGONAUTEN

Vorig jaar een luidruchtige heenreis per bus en een stille terugtocht na de gemiste kampioenskans. ‘Ondanks alles voorwaarts’, schreef ik toen en nu, bijna een jaar later is de ontmoeting voor Ter Leede minder beladen, want na het uitverlies tegen SteDoCo is een eerste plek voor Roodgeel achter de horizon verdwenen en kan het zich alleen door een sterke wedstrijd in Mijdrecht voorbereiden op de nacompetitie. Goed spel, dat schept zelfvertrouwen.

Voor Argon is de situatie veel nijpender. Vorig jaar mei stond het veilig en kon het zorgeloos spelen, maar verlies zaterdag kan zelfs al officieel degradatie betekenen als Rijsoord uit tegen AFC minimaal gelijkspeelt. Voor de Argonauten staat er zaterdag dus veel op het spel.

Zowel in de eerste als de tweede periode eindigde Argon op de laatste plaats met in beide slechte één (thuis)overwinning eerst op RVVH (1-0) en in november op FC ’s-Gravenzande (3-0). Met driemaal een 1-1 gelijkspel stond de teller bij de start van de derde periode op negen punten en door de 4-2 winst op Jodan Boys – het kan dus wel! – op de ijskoude 17e maart en het 1-1 gelijkspel vorige week thuis tegen FC Rijnvogels is het totaal nu 13 punten uit 25 wedstrijden.

Argon maakt een moeilijk seizoen door. Met dertien punten staat het stijf onderaan en dat komt waarschijnlijk doordat Argon scorend vermogen is kwijtgeraakt: topscorer aller tijden met 44 treffers Jesse van Nieuwkerk (vorig jaar 12) naar Quick Boys, de eveneens 23-jarige Jesse Stange (21 goals, vorig jaar 6) door fysiek malheur naar een lager niveau (KDO), “onze”  Ian van Otterloo (25 treffers, vorig jaar 4) en Syrano Morrison (totaal 12 waarvan 4 vorig jaar).

De  goede krachten die voor hen zijn  teruggekomen, zoals de oud-Argonspelers Gerard Aafjes ( na een profverleden over van Quick Boys) en de 38-jarige all time topscorer Patrick Lokken (204 treffers!) hebben de neergang niet kunnen voorkomen. Aanvallers Lokken en Ian Refos zijn met zeven treffers op dit moment de meest scorende Argonauten, gevolgd door nieuwkomers Maikel van de Water (ex-Loosdrecht) met drie en Mark van de Weijden (21 jaar, van Altior) met twee.

De slechte resultaten zullen er ook wel debet aan zijn dat eerstejaars trainer Simon Ouaali (o.a. Haarlemjeugd, ex-Sparta Nijkerk) en Argon rond de jaarwisseling per direct uit elkaar zijn gegaan. Zijn taak is overgenomen door Ron van Niekerk (ex-Blauw Wit Amsterdam en Beursbengels) die ook een overeenkomst voor het volgend jaar heeft gesloten met Argon. De voorganger van Ouaali overigens is Patrick Loenen die nu met Eemdijk in de hoofdklasse B uiterst succesvol op weg is naar de derde divisie.

Argon dat zich na één jaar hoofdklasse – en hoe vaak komt dat niet voor! – moet opmaken voor een terugkeer naar de eerste klasse, was in het verleden een belangrijke zondagvereniging. De betrekkelijk jonge vereniging ontstond op 1 juli 1971 als de fusie van de zondagvereniging rk Stormvogels, vv Mijdrecht  (za/zo) en de zaterdagclub sv Midreth ( de middeleeuwse naam voor Mijdrecht. Het vierde grote triomfen, werd in 2007 onder trainer Jan Zoutman zelfs algemeen amateurkampioen door IJsselmeervogels in de verlenging met 4-3 te verslaan. Het won in dat jaar ook de Supercup net als in 1995 en sloot in 2013 haar bestaan als zondagtak na twee jaren Topklasse als dertiende in de hoofdklasse af, won nog wel de Districtsbeker West 1 door GVVV met 3-2 te verslaan en later de beker door – weer in de verlenging – met 3-2 te winnen van het Groesbeekse De Treffers. Een waardig afscheid derhalve.

De zaterdagtak was intussen in 2012 met trainer Jack Honsbeek kampioen in de derde klasse B geworden en nadat Patrick Loenen het van hem had overgenomen loodste hij de Argonauten de zaterdaghoofdklasse in door naaste concurrent FC ’s-Gravenzande met 1-2 te verslaan.

Onder trainer Van Niekerk zal het proberen zaterdagmiddag de huid zo duur te verkopen en …. niet onbelangrijk, het weet dat het Ter Leede kan verslaan. Het is natuurlijk aan het team van Wisman/Blankespoor om een tweede puntverlies te voorkomen en eventueel de tweede plaats te heroveren. SteDoCo krijgt het uit bij De Jodan Boys niet gemakkelijk en Hoek krijgt FC ’s-Gravenzande, de lijstaanvoerder van de derde periode op bezoek, dus de mogelijkheden zijn er.

 

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter René Wijma uit het verre Oosterwolde. Hij wordt bijgestaan door de heren L.M.W. Andy en J. van Ditmarsch.

 

Wij wensen u een zonnige en sportieve middag toe!