Voorbeschouwing ASWH – Ter Leede

VOORBESCHOUWING ASWH – TER LEEDE

Zaterdag 19 november 2022 15.00 uur

Scheidsrechter Tim Visser (Dinteloord)

 

TER LEEDE NA ZEVEN JAAR WEER NAAR SPORTPARK SCHILDMAN

Op 31 oktober speelde Ter Leede zijn laatste competitiewedstrijd uit tegen ASWH en het gehavende team van Henk Wisman (die overigens nog heel kort trainer van de Ambachters is geweest voordat hij naar Almere City vertrok) verloor volkomen terecht met 2-0: de voorhoede was machteloos en kwam niet verder dan een afgekeurde goal in de tweede helft van Mike Dam. In de thuiswedstrijd op 19 maart kwam ASWH de punten ophalen zoals ze zelf zeiden, maar wist de verdediging van Roodgeel de schotvaardige voorhoede met onder anderen spits Mike van Dommelen het scoren te beletten en bleef het bij 0-0. De laatstgenoemde is overigens net als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van de huidige trainer Sjoerd van der Waal, ook geen onbekende bij ASWH, want hij was eerst drie jaar assistent-trainer bij ASWH.

De bijdrage van de 39-jarige oud-spits Van Dommelen kan belangrijk zijn, want de score van vijftien doelpunten in veertien wedstrijden van de jonge ploeg is mager, maar er staat wel tegenover dat de ploeg ook maar twintig tegentreffers heeft geïncasseerd. De wedstrijd afgelopen dinsdag voor de zogeheten Fiduscup tegen derdeklasser Botlek SC was trouwens een mooie gelegenheid om lekker te scoren, getuige de 7-1 overwinning.

Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido –Ambacht staat met zestien punten op de twaalfde plaats, eentje hoger dan Ter Leede. Het haalde zowel uit als thuis netjes verdeeld acht punten door tweemaal te winnen en twee keer gelijk te spelen. Thuis de 3-0 zeges op Urk en Sparta Nijkerk, uit de 3-1 winst in de openingswedstrijd tegen Harkemase Boys en de 1-2 tegen Excelsior ’31. Begin oktober was de minste periode met drie nederlagen tegen DVS ’33 uit (2-0), HSV Hoek thuis (3-0) en SteDoCo uit (1-0). Vorige week werd op het eigen Sportpark Schildman met 0-3 verloren van VVOG.

ASWH zal nu dus thuis graag willen winnen van Ter Leede, dat op zijn beurt na een gelijkspel en twee nederlagen ook een goed resultaat hard nodig heeft.

Topscorer bij ASWH is de van Kozakken Boys overgekomen Yassin Ouja met vier treffers, gevolgd door Mohamed El Kharbaci (van Jong Sparta) en Lester Pires met drie. Niek den Heeten van Noordwijk heeft eenmaal gescoord.

Na de degradatie uit de Tweede Divisie vertrokken er maar liefst 18 spelers, maar er kwamen er 17 voor terug, ook enkele uit de eigen jeugd.

Met de coronajaren erbij, vertoefde ASWH drie jaar in de Tweede Divisie waarnaar het in 2019 promoveerde door in de nacompetitie eerst SJC te verslaan en daarna OFC en uiteindelijk Lienden FC.

In onze onderlinge competitie gaat ASWH vanaf 1997 in tien seizoenen/twintig wedstrijden aan kop met 28 punten (zevenmaal winst, zeven gelijke spelen en zes nederlagen) tegen dus 25 punten voor Ter Leede.

Één gelijkspel herinneren de wat oudere supporters zich vast nog wel: de 3-3 uit op 28 februari 1998. Het was min of meer een degradatieduel, met als inzet het behalen of behouden van de 12e plek. ASWH kwam met 3-0 voor en dat bleef zo tot de 78e minuut. Om onbegrijpelijke redenen had de trainer van ASWH zijn beste middenvelder gewisseld, Ter Leede ging jagen en de wedstrijd kantelde. Luc van der Hoeven scoorde de 3-1 en direct na de aftrap kreeg Floor van Duijn de bal tegen zich aan, had een vrij veld, legde af op Frank Bloemheuvel die de 3-2 aantekende. Tien minuten later, vlak voor tijd scoorde Floor zelf de gelijkmaker.

Helpen deed het niet, want beide clubs moesten voor een jaar terug naar de eerste klasse – Ter Leede na de verloren beslissingswedstrijd tegen Kloetinge, ASWH als 13e direct, maar beide waren ook meteen weer terug in de hoofdklasse.

Terug naar het heden. Het zal er weer om gaan spannen zaterdag. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord, zijn assistenten zijn Laurens Maas en Nick Oppedijk.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe.