Voorbeschouwing ASWH – Ter Leede

VOORBESCHOUWING ASWH – TER LEEDE zaterdag 31 -10-2015 14.30 uur

Scheidsrechter M.A. Roeleveld

 

LAATSTE WEDSTRIJD EERSTE PERIODE: WEER TEGEN ASWH

Maar nu uit naar Sportpark Schildman aan de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Toen Ter Leede vorig jaar op 1 november thuis tegen ASWH aantrad stond het tweede en had het net als nu 15 punten ( 5x winst, 2x verlies tegen Quick Boys thuis en Zwaluwen uit) met het doelsaldo 17 voor en 9 tegen, nu 13 voor en 7 tegen op de derde plaats. Het verschil is dat toen Katwijk al periodekampioen was en dat Ter Leede nu nog een (kleine) kans heeft dat te worden.

ASWH stond met 12 punten op de zesde plek, maar door de uitstekende wedstrijd (1-4) tegen Ter Leede – “Ambachtelijk werk op de Roodemolen”kopte ik toen – steeg het naar de derde plaats en hield Ter Leede op doelsaldo achter zich.

De thuiswedstrijd tegen het toen danig gehavend Ter Leede op 21 maart won het onder leiding van interim-coach Joop Hiele ook, met 3-0 en uiteindelijk werd ASWH vierde met 41 punten en met 53 voor en 31 tegen het beste doelsaldo na Katwijk. In de onderlinge competitie met Ter Leede in de hoofdklasse leidt het nu ook nipt: 6x winst, 6x gelijk en 6x verlies met 34 treffers voor en 32 tegen.

Dit competitiejaar staat ASWH onder trainer Jack van de Berg ( 6e seizoen ASWH, trainer van o.a. Zwart Wit ’28, SHO, ASWH en nu terug van Barendrecht) op de achtste plek met 8 punten en dat zal heel Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht een veel te lage positie vinden. Met drie kampioenschappen in de hoofdklasse (2001, 2002 en 2005), een landskampioenschap en twee keer de Supercup ( de laatste keer in 2014 door een 4-1 winst op Spakenburg) is het beter gewend. Het won nu slechts de eerste wedstrijd tegen Deltasport (0-6), de derde tegen Haaglandia (2-3) en speelde thuis gelijk tegen Quick Boys ( op 26-9 met 2-2) en veertien dagen terug ook thuis tegen Heinenoord (1-1) en verloor drie keer ( van Spijkenisse, Hoek en op 10 oktober thuis tegen De Jodan Boys met 1-2).

In de bekerstrijd gaat het beter: nadat het met gemak, drie keer winst en een doelsaldo 22-2 door de poulefase kwam, won het met vorige week met 1-3 van derdeklasser zondag Drechtstreek en ook het tweede team gaat na winst na strafschoppen op tweedeklasser Groote Lindt door in de districtsbeker.

De selectie moet dus behoorlijk breed zijn. Dit jaar is er een elftal nieuwe spelers gekomen onder wie de verdedigers David Almeida (nr. 20, 31 jaar, ex-Barendrecht), Lars van Roon (nr. 19, 21 jaar, ex-De Graafschap) en Jerry Tielman (nr.2, 28 jaar ex-Capelle met al 2 treffers), middenvelder Lars Bosscha (nr.8, 27 jaar ex-Capelle) en de aanvallers Sjabir Isoufi (nr. 18, 23 jaar ex-Telstar en –Barendrecht), Robin Mulder (nr.10, 28 jaar, ex-ACV met 3 doelpunten) en Robert Olijfveld (nr. 11, 21 jaar, ex-Feyenoord/Sparta, 3 treffers).

Met erkende krachten als topscorer Michael van Dommelen (nu 4 doelpunten), de gebroeders Van de Werp en Andro Franco zal ASWH vast van plan zijn om de eerste periode op het eigen sportpark winnend af te sluiten.

En Ter Leede? Als het wint heeft het een kleine kans op de periodetitel. Dan moet Rijnvogels tegen De Jodan Boys gelijkspelen ( een kleine winst van Jodan Boys kan ook nog ) en mag Noordwijk thuis niet winnen van Hoek. Als, ja als …

Het wordt dus nog een spannende ontknoping van de eerste periode in de hoofdklasse B.

We zullen zien.

 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Roeleveld uit Vinkeveen, die op 3 mei 2014 ook de wedstrijd Scheveningen – Ter Leede (2-1) floot. Zijn assistenten zijn R.C. Venmans en A.H. van Rijnsbergen.

Veel kijkplezier en kom met velen naar Hendrik-Ido-Ambacht om Ter Leede de broodnodige steun te geven!