Voorbeschouwing bekerwedstrijd Ter Leede – Te Werve

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – HVV TE WERVE zaterdag 25-02-2017 14.30 uur

KWARTFINALE DISTRICTSBEKER WEST II

Scheidsrechter B.B. van den Helder

 

WIE GAAT ER DOOR NAAR DE HALVE FINALE?

 Zaterdag ontvangt Ter Leede de Haagse Voetbalvereniging Te Werve met als inzet de halve finale in de districtsbeker West II èn een plek in de KNVB-beker Diezelfde dag speelt ook ARC tegen de reserves van Excelsior Maassluis en we hebben pas nog kunnen constateren in de wedstrijd tegen ons tweede dat deze aanstaande reservekampioen een sterke ploeg is. De winnaar hiervan speelt tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Zwaluwen en Noordwijk op 4 maart. Degene die zaterdag op de Roodemolen zegeviert speelt tegen zondaghoofdklasser DHC of zaterdagtweedeklasser Hellevoetsluis, die elkaar op dinsdag 7 maart treffen.

 Tweedeklasser Te Werve bereikte de kwartfinale door Heinenoord uit met 0-4 te verslaan en dat deed het in twee keer: de eerste ontmoeting op 21 januari werd na 53 minuten met een 0-1 stand wegens wanordelijkheden gestaakt en bij de hervatting op dinsdag 14 februari scoorde Te Werve in de resterende 37 minuten nog driemaal en dat ging als volgt: Al na vijf minuten passeerde Mounir Madroni in een schitterende actie vijf man en legde de bal panklaar voor Andre Rumanpuk. Vlak erna bereikte keeper Mitchell Scheermeijer met een verre uittrap Ismael Blackshaw en met een mooi lobje verschalkte hij de keeper. Het vierde doelpunt in de 88e minuut mocht er ook zijn: na een korte corner kwam de bal bij Kaz van Oostrom Soede en met een mooie curve verdween de bal in de kruising.

Zijn vader, trainer Huib van Oostrom Soede zei na de wedstrijd: “Wij gaan er vol voor en hebben niets te verliezen.”

Ter Leede zij dus gewaarschuwd voor een ploeg die ook al eersteklasser en eerste periodewinnaar Nootdorp in de derde ronde op 19 november met 5-1 wist te verslaan nadat het eerder Nieuwenhoorn met 3-7 had uitgeschakeld.

Ook in de competitie gaat het met Te Werve uitstekend. In de tweede klasse C won het al de eerste periodetitel en verwees het vorige week door de 3-0 winst Docos naar de tweede plaats en eerder won het ook al van streekgenoten UVS en RCL en dus wil de trainer met Te Werve dit jaar graag de stap naar de eerste klasse maken.

Het ruim honderdjarige Te Werve ontleent zijn naam aan het Landgoed en huis Te Werve welks geschiedenis zelfs teruggaat tot de dertiende eeuw. Het kwam in het bezit van De Bataafse Petroleum Maatschappij en in 1916 werd HVV Te Werve opgericht als de bedrijfsclub van Shell. Na heel lang in Den Haag te hebben gespeeld keerde de club in 2014 terug in Rijswijk en na een langdurig verblijf in de kelder van de KNVB promoveerde het in twee jaar naar de tweede klasse. Met de eerdergenoemde spelers en ook met de ons bekende middenvelder Otman Mouhyieddine doet het nu een serieuze gooi naar de eerste klasse.

En dan nog even Ter Leede. Het bereikte de kwartfinale door eerst op Varkenoord de amateurs van Feyenoord met 1-4 te verslaan, daarna volgde op 19 november de ‘Monsterscore’ van 11-1 en op 17 december werd Sportlust ’46 met 1-3 verslagen door twee doelpunten van Jeffrey Bok en één van Tomas Arroyo.

De komende wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter B.B. van den Helder. Onze laatste wedstrijd die hij floot was de 0-0 thuiswedstrijd op 19 maart 2016 tegen ASWH, maar we herinneren ons ook nog eerdere ontmoetingen tegen ODIN in het kampioensjaar 2013 – vier jaar geleden op 23 februari (2-4) – en het 3-2 verlies tegen Excelsior ’31 in ons Topklassejaar en ook de laatste competitiewedstrijd in mei 2015 tegen Spijkenisse (1-3).

 

En nu dus de bekerwedstrijd. Komt dat zien!