Voorbeschouwing BVV Barendrecht – Ter Leede

VOORBESCHOUWING BVV BARENDRECHT – TER LEEDE

Zaterdag 26 november 2022 14.30 uur

Scheidsrechter Jonathan van Dongen (Nijmegen)

 

TER LEEDE WEER NAAR SPORTPARK DE BONGERD

 

Zaterdag neemt de nummer elf van de derde divisie het op tegen de nummer acht. Het team van de nieuwe trainer Leen van Steensel – hiervoor drie jaar de hoofdtrainer van De Jodan Boys – heeft 24 punten uit zeven winstpartijen, drie gelijke spelen en vijfmaal verlies. Ter Leede heeft die cijfers gespiegeld: vijfmaal winst, drie keer gelijk en zevenmaal verlies en heeft dus zes punten minder. Onze vorige uitwedstrijd tegen Barendrecht was de eerste partij weer na de lange winterstop/covidpauze en die werd op 19 februari ongelukkig verloren: Ter Leede repareerde in de tweede helft de 2-0 achterstand door de aansluitingstreffer van Dirk Hoekstra en de penalty van Tomas Arroyo en maakte zich op voor de winst, maar het was een slimme actie van supersub Peter de Lange die zorgde voor de 3-2 en Marouane Bakour maakte het karwei af met zijn 4-2. Van zijn kwelgeest is Ter Leede overigens verlost, want centrumspits De Lange heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen.

 

Maar de dertig doelpunten die de IJsselmondenaren in vijftien wedstrijden hebben gescoord geven aan dat anderen de productie op peil hebben weten te houden. De van Rijnsburgse Boys overgekomen Robbert Olijfveld, ook ex-IJsselmeervogels en ex-ASWH – is met vijf treffers gedeeld topscorer met Nils Vorthoren en Aness Serghini (ex Vitesse jeugd), Marouane Bakour heeft viermaal gescoord en ook Joey Jongman en ex-Rijnvogel Romano van der Stoep leveren met drie goals hun bijdrage.

 

Uit presteert Barendrecht net als Ter Leede iets beter dan thuis (twaalf uit zeven tegen twaalf uit acht wedstrijden) en dus zullen de Barendrechters die balans graag willen herstellen door Ter Leede op De Bongerd weer te verslaan en het is inderdaad ook al weer dertien jaar en vier uitwedstrijden geleden dat Ter Leede daar competitiepunten verzamelde.

 

Vorige week speelde Barendrecht thuis met 1-1 gelijk tegen FC Rijnvogels en de week daarvoor ging het uit mis in Ermelo: 4-0 verlies van DVS ’33. Dus is thuiswinst voor Barendrecht heel welkom.

Het is te hopen dat het team van Oosterlee daar aanstaande zaterdag een stokje voor steekt en weer eens punten van De Bongerd weet mee te nemen. De mooie uitzege vorige week toont aan dat dat kan.

We gaan het zien. De wedstrijd wordt geleid door Jonathan van Dongen uit Nijmegen die volgens mij debuteert in de Derde Divisie. Zijn assistenten zijn Amilcar Mejia en Max Wolfkamp.

 

Kom naar Barendrecht om uw favoriete team aan te moedigen!