Voorbeschouwing Capelle – Ter Leede

VOORBESCHOUWING CAPELLE – TER LEEDE zaterdag 6 april 2019 14.30 uur

Scheidsrechter: M. Vos (Warnsveld)

 

TER LEEDE NA VIJFENEENHALF JAAR WEER TERUG OP SPORTPARK ’T SLOT

 De laatste competitiewedstrijd was in augustus 2013 in de toenmalige Topklasse. Als kersverse kampioen van de Hoofdklasse A ging Ter Leede naar Capelle om daar voor de eerste maal proberen te winnen, maar dat lukte weer niet ondanks dat Ter Leede daar een goede wedstrijd op de mat legde. Op de Roodemolen slaagde het er in de eerste wedstrijd na de winterstop onder de herintredende Henk Wisman overigens weer wel in, Ter Leede handhaafde de traditie en won door Mike Dam met een assist van Robert Steemers met 1-0. Ondanks die winst redde Ter Leede het niet dat jaar in de Topklasse en handhaafde Capelle zich met een twaalfde plek.

De situatie is nu behoorlijk gewijzigd. Na zes jaar Topklasse en twee jaar derde divisie moest Capelle een stap terug doen en nu staat het op de onveilige 13e p/d-plek terwijl Ter Leede nog maar de enige concurrent van koploper Volendam lijkt te zijn. Maar …. als Roodgeel die strijd wil volhouden zal het toch moeten breken met die andere traditie: Capelle wint thuis van Ter Leede. Alleen in 2008 speelde het met 1-1 gelijk tegen vijfmaal winst op het eigen sportpark waar het ook alweer sinds begin december 2018 ongeslagen is met drie gelijke spelen en één winstpartij. Voor Ter Leede dus een zware opdracht om met de punten terug te keren naar Sassenheim.

 Op de Roodemolen won Ter Leede op 17 november traditiegetrouw weer wel, ruim zelfs, vooral door de sterke tweede helft. In de rust stond het nog 1-1, maar door twee treffers van Jeffrey Bok, vooral de vierde was prachtig, en de mooie vrije trap van Steven Wajer, zijn eerste treffer, werd het 4-1, de zesde thuiswinst op Capelle alweer.

Het was de eerste wedstrijd van de tweede periode, Ter Leede begon goed, Capelle daarentegen was behoorlijk van slag, want daarna werd eerst thuis ruim verloren van Smitshoek (0-3) en daarna verloor het voor de tweede keer in deze competitie met 6-2, nu op 1 december tegen Zwaluwen, de eerste maal in september tegen Swift. Met het 2-2 gelijkspel tegen FC Rijnvogels trad enig herstel in, maar met negen uit tien eindigde Capelle op de 13e plek in de tweede periode, dezelfde plek als in de totaalstand. Vijf punten is de achterstand op nummer twaalf, Smitshoek. Maar weer wel bemoedigend is het dat de laatste complete uitwedstrijd op 23 maart tegen ditzelfde Smitshoek met 0-2 werd gewonnen. De vorige week zaterdag uitgespeelde tweede helft tegen SC Feyenoord leverde uiteindelijk een 2-1 verlies op.

Een ding is duidelijk: het team van vooralsnog interim-trainer en oud-speler Ton van Bremen heeft de punten hard nodig en het zou een prima prestatie zijn als het tegen Ter Leede ten minste weer weet gelijk te spelen. Afgelopen dinsdag verloor het in Gouda de achtste finale in de districtsbeker, het werd 2-0 voor De Jodan Boys en de ploeg kan zich dus volledig richten op het ontlopen van de nacompetitie. Topscorer Bram de Bruijn (8 goals) of Luuk Kraaijeveld (6 treffers) of anders Kevin van la Parra of Jelle Pollemans (beiden 3 goals) zullen hun totaal graag willen uitbreiden. Aanvoerder Jaliens wist op de Roodemolen tegen Ter Leede de eerste en enige goal te scoren.

Met zijn teamgenoten zal hij de runner up van de hoofklasse A graag een nederlaag bezorgen, het is aan Ter Leede om voor de eerste maal in dit millennium op Sportpark ’t Slot te winnen van Capelle,  een pittige opdracht!

Ter Leede vecht voor een prijs, Capelle voor behoud en het is ook al druk bezig voor het volgende competitiejaar, want er komt dan een elftal nieuwe spelers onder wie vijf van Zwaluwen hun opwachting maken bij Capelle.

Hoe doet Ter Leede het tegen Capelle, wint Volendam in en tegen Nootdorp, weet periodekampioen De Jodan Boys het weer sterk opererende FC Rijnvogels van zich af te houden, wat doet SC Feyenoord tegen Jong FC Den Bosch?

Zaterdag rond vijven weten we het! De wedstrijd in Capelle wordt geleid door Martijn Vos uit het Gelderse Warnsveld, die in februari ook Ter Leede – Smitshoek (2-1) en in oktober 2017 Achilles Veen – Ter Leede (2-1) leidde. Hij wordt bijgestaan door Cees Vullings en Edwin Vlek

 

De supportersbus rijdt, dus stap in en moedig Ter Leede aan!