Voorbeschouwing De Jodan Boys 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING CVV DE JODAN BOYS – VV TER LEEDE zaterdag 25-11-2017 14.30 uur

Scheidsrechter M. Jobse  ( Sint Laurens Zld)

 

PITTIGE PARTIJ OP DE OOSTERWEI

 Dat wordt de uitwedstrijd voor Ter Leede tegen het Goudse De Jodan Boys zeker. Vorig jaar verloor Ter Leede na een sterke reeks van zeven gewonnen uitwedstrijden met 2-0 van een zeer gemotiveerde ploeg van trainer Dennis van den IJssel en ook het competitiejaar ervoor waren de Gouwenaren met 2-1 de bovenliggende partij. Thuis kunnen we wel van hen winnen, maar uit is dat de afgelopen twee jaren nog niet gelukt. Als Ter Leede bovenin wil blijven meedraaien, zal het de opmars van jongelingsvereniging Daniël toch moeten stuiten.

Want de Boys zijn de laatste tijd goed bezig: de laatste vijf competitiewedstrijden leverden elf punten op met overwinningen op RVVH thuis (4-0), Zwaluwen uit (0-3) en vooral de knappe 1-3 vorige week in Hoornaar tegen runner up SteDoCo. Die laatste winst was vooral een revanche van de ploeg op zichzelf na het toch wel blamerende 1-2 verlies in de districtsbeker tegen de Rotterdamse derdeklasser SC Excelsior. Dat was heel wat anders dan het huzarenstukje dat De Jodan Boys vorig jaar oktober in de ‘grote’ KNVB-beker uithaalde toen het eredivisionist Go Ahead Eagels op het eigen Adelaarshorst met 1-2 versloeg! Maar met de uitwinst tegen SteDoCo is de uitglijder in de districtsbeker rechtgezet en de  Boys zijn vast van plan om met een goed resultaat tegen Ter Leede de aansluiting met de subtop te realiseren.

Met 18 punten staat De Jodan Boys nu vijfde achter Achilles Veen. Vorig jaar eindigde het als zevende en de jaren ervoor als 6e, 7e en 10e in de hoofdklasse nadat het in 2013 na een eenjarig verblijf uit de Topklasse was gedegradeerd. In 2012 werd de ploeg met zeven punten voorsprong op Ter Leede en acht op Quick Boys kampioen van de hoofdklasse A.

De Jodan Boys is op 1 mei 1934 ontstaan uit DE christelijke JOngelingenvereniging DANiël,  was net als Ter Leede succesvol in de vroege jaren zeventig, viel in de tachtiger en de negentiger jaren ook terug naar de vierde en derde klasse om zich in het tweede millennium weer op te werken naar de eerste klasse (2007), werd in 2008 tweede in klasse 1B achter kampioen Scheveningen, won in de nacompetitie met 1-3 van Achilles Veen en promoveerde daardoor naar de hoofdklasse.

Dit jaar is het eerste elftal met 21 treffers al weer aardig op schot. Met zeven goals is Levi Morengo topscorer, gevolgd met vier door Bradley el Idissi (ex-Xerxes DZB en Zwaluwen) en  Mohammed Faouzi (na uitstapjes naar SC Feyenoord, SteDoCo  en Noordwijk eerstejaars bij Jodan Boys). Na twee jaar Noordwijk is Mark Veerman teruggekeerd naar Gouda en begint er nu aan zijn achtste seizoen. Verder heeft de 19-jarige Mathijs Swaneveld (ex-Excelsior en –Sparta) doelman Marvin Stravers basisplek overgenomen, maar dat kan ook komen door de meniscusoperatie die de laatste vorig jaar moest ondergaan. De van Smitshoek overgekomen aanvaller Gilliomar Leona scoorde vorige week tegen SteDoCo zijn eerste competitiedoelpunt.

Het vertrek van Adil Akanoui naar SC Feyenoord en het verdwijnen van Mitchel Heerkens en Bram van Loon naar een lager elftal is met bovengenoemde spelers ruimschoots gecompenseerd en met de 43-jarige, maar onverwoestbare middenvelder Leroy Brank (32 treffers voor de club) en naast hem Enzo Huntink heeft De Jodan Boys weer een sterk team. Of iemand van de langdurig geblesseerden Dos Santos, Waandels, Pattinama en De Vries al weer inzetbaar is, is onbekend, maar ook zonder hen is de ploeg sterk genoeg om het tegen iedereen op te nemen.

Ter Leede kan dus aan de bak zaterdag. Laten we hopen op een beter resultaat dan de afgelopen jaren! De wedstrijd staat onder leiding van de ons bekende M. Jobse die op 30 september jl. Ter Leede – Zwaluwen (3-2) leidde, maar ook eerdere wedstrijden tegen Haaglandia en  Xerxes DZB uit en ASWH thuis. Zijn assistenten zijn G.A. Moraal en L.T. de Koning.

 

Ter Leede-aanhang! Kom naar Gouda om het eerste te steunen, ze kunnen het heel goed gebruiken en spannend wordt het zeker!