Voorbeschouwing De Jodan Boys 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING CVV DE JODAN BOYS – VV TER LEEDE zaterdag 1-9- 2018  14.30 uur

Scheidsrechter: W.H. Kuijntjes (Brakel)

 

OUVERTURE OP DE OOSTERWEI

 

Voor Ter Leede start de kersverse competitie in de hoofdklasse A tegen Gouda’s Glorie, De Jodan Boys.

Beide ploegen hebben een jaar mogen proeven van het hoogste amateurniveau, de Jodan Boys in 2012-2013, Ter Leede het jaar daarop. Door het instellen van de tweede divisie in 2016 komen beide nu uit op het derde amateurniveau en het is dan ook niet meer dan logisch dat deze twee toch wel gerenommeerde ploegen vast van plan zijn om een rol te spelen in het linkerrijtje en Jodan-Boysspits Harold Vrolijk verwacht daarom een lastige wedstrijd, maar uiteindelijk wel een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

We gaan het zien.

 Een rol van betekenis, dat zal niet meevallen, want er is zware concurrentie in de hoofdklasse A: Capelle, dat zich danig versterkte, zal zo snel mogelijk het verloren terrein willen terugwinnen, dat geldt ook voor Spijkenisse, Rijnvogels heeft niet stilgezeten, Achilles Veen draait altijd bovenin mee, wat te denken van promovendus SC Feyenoord, dat tegen Ter Leede in de districtsbeker al aantoonde dat er met hem niet te spotten valt en wat kan het voor ons onbekende en misschien onberekenbare Jong FC Den Bosch? Een forse kluif dus voor zowel Ter Leede als De Jodan Boys om te proberen een prijs in de wacht te slepen!

Na de terugkeer uit de Topklasse boekten de Gouwenaren onder de bezielende leiding van alweer zesdejaars coach Dennis van den IJssel in de competitie geen aansprekende resultaten. De hoogste plek was de zesde in 2016, uitgerekend ook het jaar met de meest aansprekende prestatie: 25 oktober, de 1-2 winst op Go Ahead op de Adelaarshorst in de 2e ronde van de KNVB-beker. Na een zevende plek in 2017 eindigden de Boys vorig jaar op de achtste plek na een teleurstellende elfde plaats in de derde periode. Maar het wist weer wel uit en thuis te winnen van SteDoCo en het versloeg, eveneens thuis en met 3-1,  Noordwijk, beide ploegen die naar de derde divisie verhuisden!

Wat de selectie van Van den IJssel betreft zien we niet zoveel veranderingen: Patrick Fonseca, Gilliomar Leona, Kevin Quint en Sven Scholte vertrokken en de aanvallers Idrissi, Vrolijk  en Waandels kregen gezelschap van de van Barendrecht overgekomen Marlon Oranje en Jordi Tuithof van ESTO, terwijl doelman Robin Boot van Smitshoek de concurrentie met Straver aangaat en Vincent Verbond van Spijkenisse ook de verdediging komt versterken.

De Jodan Boys oefende in twee delen, won op 3 juli met 4-1 van FC Lisse en met 3-1 van Rotterdam Oost, verloor in het tweede deel op 4 augustus van Quick Boys met 5-0, een week later met  2-o van DOVO, hield Alphense Boys op 0-0, verloor met 3-2 van SJC – de winnende werd gemaakt door Melvin van Stijn – maar won de laatste twee oefenpotjes: op 21/8 met 3-1 van Barendrecht en afgelopen zaterdag met 0-6 van zondageersteklasser en stadgenoot FC Olympia.

Wisselende resultaten dus, net als Ter Leede dat van tweededivisionisten VVSB en Rijnsburg verloor respectievelijk met 0-1 en 2-1, OFC tweemaal op 0-0 hield, met 1-1 gelijkspeelde tegen Katwijk en FC Lisse, maar weer wel won van lager gesitueerde ploegen FC Boshuizen (6-0), ARC (3-4) en jongstleden zaterdag met 2-3 tegen Alphense Boys het Frans Bahlmantoernooi won.

Alle helpers weg, want zaterdag begint het echte werk. We zijn benieuwd welke elf de technische staf de Oosterwei in stuurt, wie van de tien nieuwe aanwinsten heeft zich tijdens de voorbereiding in het toch wel hechte collectief van vorig jaar weten in te vechten, wie staat er op doel, welke vier verdedigers zien we, wie is centrale spits, wie de linkerspits?

Zaterdag krijgen we antwoord op deze vragen als scheidsrechter W.H. Kuijntjes uit Brakel om half drie het startsein geeft. Hij wordt bijgestaan door de heren T.T.J. de Vlaming en M. Fieret.

Ter Leedefans, kom naar de Oosterwei om de aftrap van het seizoen mee te maken en Roodgeel aan te moedigen!

Voorwaarts Ter Leede in dit nieuwe competitiejaar!