Voorbeschouwing De Jodan Boys 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING CVV DE JODAN BOYS 1 – VV TER LEEDE 1

Zaterdag 22 april 2017 om 14.30 uur

Scheidsrechter B.J. Fikkert (Hellendoorn)

TER LEEDE OP DE OOSTERWEI TEGEN DE JODAN BOYS

Als tweede op de ranglijst gaat Ter Leede naar de huidige nummer acht van de hoofdklasse A, DE christelijke JOngelingsvereniging DANiël BOYS die met 12 punten in de tweede periode op dit moment de elfde plaats inneemt en na de 0-3 winst vorige week tegen Smitshoek de eigen aanhang graag zal willen trakteren op een overwinning tegen één van de kampioenskandidaten. Het wordt voor Ter Leede dus een zware opgave zaterdag, maar dat geldt ook voor de nummer één Achilles Veen, want die moet naar nummer drie, Spijkenisse, voor de punten. Wederom een spannend weekend!

 Voor De Jodan Boys was maart een slechte maand, want het verloor toen driemaal achtereen, eerst in Vlaardingen tegen Zwaluwen (2-1), daarna thuis tegen Argon (1-2) en ten slotte tegen Achilles Veen (3-1) en op 30 maart werd vaste doelman Marvin Straver in het Gouwse Groene Hart Ziekenhuis aan zijn meniscus geopereerd. Maar met doelman Tim van der Linden onder de lat – die ook al tegen Argon en Achilles Veen keepte – werd in april weer gewonnen van DFS (3-0) en vorige week dus ook van Smitshoek. Alleen veertien dagen terug trok het in en tegen Spijkenisse in een zwaarbevochten match met 1-0 aan het kortste eind.

Met 43 doelpunten is de aanval van Jodan Boys aardig op schot. Topscorer is tweedejaars Fanuel Waanders (ex-TAVV en Alphense Boys) met negen, dan Levi Marengo met zeven, Elliot Pattinama met zes en Adil Akanoui met vijf treffers, die overigens volgend jaar voor SC Feyenoord zal uitkomen. De meeste andere spelers blijven evenals trainer Dennis van IJssel, alleen stoppen de 29-jarige Bram van Loon en de 30-jarige Mitchel Heerkens, beiden na elf seizoenen bij de Boys.

De wedstrijd op de Roodemolen verloor Jodan Boys met 2-1 nadat Ter Leede door een benutte penalty van Vincent Ammerlaan en prachtige actie van Oussama Siali al na vier minuten met 2-0 voorkwam. Na die bliksemstart kreeg het zowel voor als na de pauze nog diverse mooie kansen op meer doelpunten, maar die kwamen er niet en in de 72e minuut scoorde Waandels na een miscommunicatie achterin de 2-1 nadat Levi Marengo even daarvoor nog een penalty ver naast had geschoten.

Dat was toen het eerste verlies na drie winstpartijen, waarvan de eerste het meest tot de verbeelding sprak, want toen leverde de Gouwenaars een huzarenstukje af door in de grote KNVB-beker Go Ahaed Eagels in eigen huis met 1-2 te verslaan. In de winning mood versloeg het vervolgens DFS en Zwaluwen. Hoe De Jodan Boys dit seizoen ook eindigt, die gewonnen partij op de Adelaarshorst blijft een prestatie van formaat.

In het vorige competitiejaar eindigde De Jodan Boys met 42 punten op de zesde plaats, net één boven Ter Leede dat uit op drie oktober 2015 met 2-1 ongelukkig verloor. We weten het allemaal nog: nadat in de 87e minuut Tony Schreurs heeft gelijkgemaakt en Ter Leede nog op zoek gaat naar de vierde achtereenvolgende zege leidt balverlies op het middenveld tot een snelle run van Ahmed el Azzouti en scoort hij in de 91e minuut zijn tweede en de winnende treffer. Op de Roodemolen komt Ter Leede op 20 februari opnieuw –ongelukkig- achter, weer door een schot van Azzouti dat via de rug van Youssef in het doel verdwijnt, maar nu is het Jeffrey Bok die op aangeven van Youssef de gelijkmaker scoort en vier minuten later uit een verre assist van nota bene doelman Constantin de winnende 2-1 binnenschiet.

Zaterdag weer een uitwedstrijd en dat doet Ter Leede met 29 uit 12 uitstekend, beter dan thuis (21 uit 12), maar ja, die mooie resultaten bieden geen enkele garantie, wel de zekerheid dat het kan. Het is ook afwachten met welke elf Ter Leede start. Kan aanvoerder Boelee al weer spelen, is de blessure van Robertson over?

Enfin, we zien het wel. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Fikkert die ooit op 14 mei 2011 de wedstrijd Young Boys (met Tristan Buchinhoren) – Ter Leede (3-0) leidde.

Ter Leede kan vol vertrouwen naar Gouda reizen, maar wel in de wetenschap dat het een pittige klus zal worden.

En de Ter Leedefans kunnen weer met de supportersbus mee, die nu – vanwege het corso – vertrekt bij Station Sassenheim.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!