Voorbeschouwing DFS 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING SV DFS OPHEUSDEN – VV TER LEEDE zaterdag 11-3-2017 om 14.30 uur

Scheidsrechter Gerlof Gils (Winschoten)

 

TER LEEDE NAAR DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 Toen DFS op 5 november jl. naar de Roodemolen kwam had het uit negen wedstrijden elf punten gehaald en stond het op de elfde plaats. Ter Leede dat de week tevoren Ajax uit met 0-2 had verslagen was met 15 punten subtopper en na de 4-1 winst op DFS bleef het dat.

Nu Ter Leede naar sportpark ’t Heerenland reist is het koploper, maar ook DFS draait uitstekend en is met 29 uit 19 gestegen naar de zevende plek. En wat meer is, het neemt in de tweede periode met 12 uit 5 de tweede plek in achter Noordwijk en het zal vast van plan zijn om die positie minstens te handhaven.

 Na de winterstop heeft het team van coach Scott Calderwood slechts één keer verloren, op 4 februari met 1-0 van Spijkenisse uit. Na de hervatting van de competitie won het van Zwaluwen (0-2) en Argon (2-3) uit en in de laatste twee thuiswedstrijden bedwong het FC Breukelen (3-0) en vooral de laatste zege op het toch ook goed draaiende Ajax met 3-1 – na met 0-1 te zijn achtergekomen – maakte indruk.

Als we daar nog de gewonnen districtsbekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen zondagtweedeklasser Blauw Wit Oost met 2-1 bij betrekken dan is de ploeg al vier wedstrijden ongeslagen en kunnen we vaststellen dat het voor Ter Leede een veel moeilijker klus wordt dan de thuiswedstrijd in november.

Trainer Colderwood, wiens contract met twee jaar is verlengd, kan beschikken over een “leuke groep gelijkwaardige spelers van 22 man” zoals hij zelf zegt en nadat aanvoerder Rutger Worm weer fit was is deze aanvaller ook weer gaan scoren en staat hij nu met 4 treffers op de derde plaats na de aanvaller Mike Louwaars en Roy de Ruiter die 6 keer het net vonden. Ook middenvelder Luciën Dors – die tegen Ter Leede tweemaal geel kreeg – heeft vier keer gescoord en aanvaller Levi Raja Boean drie keer.

We duiken nog even in de geschiedenis. Het Neder-Betuwse DFS is als fusieclub op 1 oktober 2001 ontstaan uit de derde/vierdeklassers VV Opheusden en ASV Sparta ’57, bij welke laatstgenoemde club Vitessespeler Navarone Foor in zijn jeugd speelde. In juli 2004 ging de fusieclub op het nieuwe Sportpark ’t Heerenland spelen, promoveerde zij in 2009 naar de tweede klasse, vier jaar later naar 1D, werd meteen kampioen en ging in 2015 naar de hoofdklasse A. Zoals zovele eerstejaars hoofdklassers werd het een moeizaam debuut, eindigde de ploeg op de twaalfde plek, won het in de nacompetitie nog wel van JSV Nieuwegein, maar degradeerde het door een 2-0 verlies tegen Deltasport weer naar de eerste klasse. Net als Ter Leede indertijd was het als kampioen van 1A na een jaar al weer terug.

Ter Leede was sinds de winst op Ajax uit op 29 oktober negen competitiewedstrijden lang ongeslagen, waarvan acht keer winst voordat het drie weken geleden ongelukkig verloor van Achilles Veen. De bekerwinst tegen Te Werve spoelde de bittere nasmaak enigszins weg en nu zal het team de draad hopelijk weer oppakken tegen een tegenstander die van plan is zijn huid tegen de koploper zo duur mogelijk te verkopen.

De competitie in de hoofdklasse A is spannend. Zal Noordwijk zich thuis tegen Ajax revancheren voor het 7-1 verlies indertijd, kan Breukelen weer stunten tegen Hoek en wint Spijkenisse van Argon?

We zullen zien, maar we hopen vooral dat veel supporters van Ter Leede de weg naar Opheusden weten te vinden en dat gaat met de supportersbus het gemakkelijkst!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gils gesecondeerd door de heren C.S. Hoogland en M. Dreise. DFS speelt thuis in een wit shirt, blauwe broek en witte kousen.

 

Wij wensen een ieder een sportieve middag toe!