Voorbeschouwing DOVO – Ter Leede

VOORBESCHOUWING DOVO – TER LEEDE

Zaterdag 7 mei 2022 15.00 uur

Scheidsrechter Remco Schul (Leidschendam)

 

TER LEEDE WEER NAAR SPORTPARK PANHUIS

De voetbalvereniging Door Ons Vrienden Opgericht (op 23 april 1933) ontvangt Ter Leede dat door de winst op Excelsior ’31 zich weer verder van de gevarenzone verwijderde, maar nog niet veilig is. DOVO bevindt zich daar nog volop in, maar “De ploeg weet weer wat winnen is”, want hij heeft nu tweemaal achter elkaar gezegevierd, eerst uit tegen HSV Hoek met 2-3 en vorige week was ex-Ter- Leedespeler  Lulinho Martins thuis tegen ODIN ’59 de matchwinner (2-1). De Veenendalers zijn dus goed bezig en ze zullen de kans graag grijpen om ook Ter Leede aan hun zegekar te binden, want dat is hun op hun eigen sportpark al vaker gelukt. Zelfs in Ter Leedes kampioenjaar 2012-2013 lukte het de toenmalige Wismanbrigade niet om te winnen. Op Panhuis werd het in april 2013 3-1 voor DOVO, in november 2012 op de Roodemolen won het met 0-2 om in dat competitiejaar met 46 uit 26 op de tweede plek achter kampioen Ter Leede te eindigen.

Dit competitiejaar was de 1-1 eindstand op de Roodemolen al na 12 minuten bereikt. In de derde minuut zorgde de opkomende verdediger Timo Pluk voor de 0-1, negen minuten later kopte de hoog opspringende Noah Marti uit een corner de gelijkmaker in. Ondanks fanatieke pogingen van beide ploegen werd er daarna niet meer gescoord.

In de laatste uitwedstrijd van Ter Leede op 12 oktober 2019 leek het er lang op dat DOVO alle punten zou pakken, maar in de 82e minuut zorgde een prachtig schot uit de draai van Ian van Otterlo voor de gelijkmaker. De thuiswedstrijd in mei 2020 werd door de coronaperikelen niet meer gespeeld.

Een halve eeuw eerder werd het ook gelijk. Op paaszaterdag 1972 kwam Ter Leede door Dick van Biezen en Bert Mondriaan – een schot, projectiel zou Jan Keuning zeggen, van veertig meter – op een 0-2 voorsprong, maar door aarzelingen in de defensie wist koploper DOVO toch nog op gelijke hoogte te komen.

Nog even een verdere duik in de geschiedenis. VV DOVO speelt op het zuidelijk deel van Sportpark Panhuis dat het deelt met de grote rivaal aan de noordkant, GVVV. De vereniging telt 1500 leden en speelde sinds de invoering van de eerste klasse in de zaterdagcompetitie op het hoogste niveau – eerste klasse, hoofdklasse –  totdat het in 2006 in de nacompetitie degradeerde naar de eerste klasse D, waarna het weer onmiddellijk kampioen werd. Degradatie en direct daarop promotie naar de hoofdklasse herhaalde zich in 2011, in 2017 won het in de Hoofdklasse B de tweede periodetitel en in de nacompetitie, in hetzelfde jaar waarin Ter Leede het uiteindelijk niet redde tegen ODIN ’59, versloeg DOVO eerst Noordwijk (2-3, 3-1 nv.) en daarna was het twee keer te sterk voor SteDoCo (3-0, 0-1) en dus promoveerde het naar de Derde Divisie waarin het in de afgelopen vijf jaren met wisselend succes speelt.

Terug naar het heden. DOVO heeft GOES inmiddels gepasseerd, staat met 26 punten drie punten achter op Ajax en wil uiteraard weg van de directe degradatieplek. Het team van trainer Florian Wolf, ook oud-trainer van SJC, en onze oud-doelman Jeroen Vrolijk heeft een aantal spelers dat in hun eerste jaar het doel al aardig heeft weten te vinden. Topscorer met zeven treffers is de van USV Hercules overgekomen centrumspits Nick Hak, gevolgd door twee spelers met zes goals: rechtsbuiten Lulinho Martins en spits Lion Kalentjev, afkomstig van NEC O21. Dan volgen linksback Timo Pluk, ex De Treffers, met vier en centrale middenvelder Matthijs van Nispen met drie doelpunten. Middenvelder Oktay Öztürk heeft tweemaal gescoord en de van Quick Boys – Noordwijk overgekomen Sabir Achefay is na één treffer per 10 januari alweer gestopt bij DOVO.

Een belangrijke wedstrijd dus weer aanstaande zaterdag. DOVO wil omhoog, Ter Leede wil zich minstens op de elfde plek handhaven. Het zal spannend worden. De wedstrijd wordt geleid door Remco Schul die op 28 augustus ook Ter Leede – FC Lisse (1-0) leidde. Vorige week floot hij nog Kozakken Boys – Jong Volendam in de tweede divisie (3-5). Zijn assistenten zijn Chris Hoogland en Jeffrey van den Broek.

Wij wensen u een sportieve middag toe.