Voorbeschouwing DOVO – Ter Leede

VOORBESCHOUWING VV DOVO – VV TER LEEDE zaterdag 12 oktober 2019 14.30 uur

Scheidsrechter Frank de Winter (Blaricum)

 

TER LEEDE NA ZES JAAR WEER NAAR SPORTPARK PANHUIS

In het kampioenjaar 2012-2013 van Ter Leede in de Hoofdklasse A eindigde het met acht punten voorsprong op de nummer twee DOVO (54 uit 26 tegen 46 uit 26), maar het verloor in dat succesvolle jaar toch tweemaal van de Veenendalers, in november 2012 thuis met 0-2 en op 20 april 2013 uit met 3-1. Ter verdediging van dat laatste verlies van het Roodgeel van Wisman kan echter worden aangevoerd dat de ploeg een week eerder door het 0-0 gelijkspel tegen Sportlust ’46 voor de concurrentie onbereikbaar was geworden en dus werden de teugels bij de kersverse kampioen kennelijk gevierd. En na ons jongste kampioenschap mag Ter Leede het als promovendus in de Derde Divisie weer opnemen tegen DOVO dat voor het derde jaar uitkomt op het een-na-hoogste niveau.

Door die laatste twee verliespartijen in dat jaar staat Ter Leede wel fors in de min bij DOVO. In de twee competitiejaren in de eerste klasse in de vorige eeuw (71/72 en 73/74) – won DOVO tweemaal (met 2-1 thuis en in 73-74 met 0-2 op Sportpark Menneweg) en speelde het tweemaal gelijk ( met 0-0 thuis en met 1-1 bij Ter Leede). In 2004-2005 eindigde Ter Leede als vierde, DOVO als achtste en won Ter Leede thuis met 2-0 en speelde het uit doelpuntloos gelijk. In dat jaar was Martijn Gootjes onze topscorer met ‘slechts’ negen treffers. In 2011-2012 eindigde Ter Leede in HA als tweede achter De Jodan Boys, DOVO als negende, maar hielden de ploegen elkaar in evenwicht door beide hun thuiswedstrijd met 2-1 te winnen.

Met de twee overwinningen van het jaar daarop komt DOVO dus op 18 punten, Ter Leede op 9.

Dit jaar staat Ter Leede met negen uit zeven op de negende plek, twee plaatsen boven DOVO, maar dat heeft al een wedstrijd stilgestaan en haalde uit zes wedstrijden zeven punten. Uit behaalde het tot nu toe vier punten, eerst een gelijkspel (2-2) tegen VVSB op 31 augustus en vorige week een knappe zege op HSV Hoek (1-3). De uitwedstrijden tegen DVS Ermelo en Jong FC Almere gingen met 2-1 en 4-2 verloren. Thuis verloor DOVO de openingswedstrijd met 2-3 tegen Goes, maar in een spectaculaire partij wist het de volgende thuiswedstrijd, de derby tegen VVOG, op 7 september met de spectaculaire cijfers 7-5 te winnen. In de KNVB-beker is DOVO net als Ter Leede al in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld doordat het op 17 augustus thuis met 2-4 verloor van OFC.

Het DOVO van vierdejaars trainer Gert Kruys wil zaterdag natuurlijk graag winnen, het stijgt dan en gaat Ter Leede voorbij. Topscorer is op dit moment Quincy Arends met 5 treffers, waarvan drie tegen VVOG. Bij de negen nieuwe spelers valt mij de naam van Jeroen Vrolijk op die na Ter Leede naar De Merino’s is gegaan en nu onderdak bij DOVO heeft gevonden, verder zien we Rik van Walsen van DFS en de van Spakenburg gehuurde Jasper Waalkens die  tweemaal heeft gescoord. Onder de dertien vertrokken spelers zien we de naam van Nando Wormgoor die naar Kozakken Boys is gegaan.

VV DOVO, Voetbalvereniging Door Ons Vrienden Opgericht, is van 23 april 1933 en speelt op het zuidelijk deel van Sportpark Panhuis dat het deelt met de grote rivaal aan de noordkant, GVVV. De vereniging telt 1500 leden en speelde sinds de invoering van de eerste klasse in de zaterdagcompetitie op het hoogste niveau – eerste klasse, hoofdklasse –  totdat het in 2006 in de nacompetitie degradeerde naar de eerste klasse D, waarna het weer onmiddellijk kampioen werd. Degradatie en direct daarop promotie naar de hoofdklasse herhaalde zich in 2011, in 2017 won het in de Hoofdklasse B de tweede periodetitel en in de nacompetitie, in hetzelfde jaar waarin Ter Leede het uiteindelijk niet redde tegen ODIN ’59, versloeg DOVO eerst Noordwijk (2-3, 3-1 nv.) en daarna was het twee keer te sterk voor SteDoCo (3-0, 0-1) en dus promoveerde het naar de Derde Divisie waarin het in de afgelopen twee jaren achtereenvolgens eindigde op de negende en elfde plek.

Na de overwinning op Hoek en daarna de drie gelijke spelen tegen ONS Sneek, ODIN ’59 en Excelsior ’31 neemt Ter Leede het op tegen DOVO. We achten de kansen fifty-fifty. De wedstrijd wordt geleid door Frank de Winter die bij mijn weten Ter Leede ooit een keer eerder floot, op 14 november 2015 uit tegen FC Rijnvogels (2-1). Hij wordt bijgestaan door Nicolet Bakker en Ruben Daniël Reinds.

 

Wij wensen ieder een sportieve middag toe!