Voorbeschouwing DVS ’33 Ermelo – Ter Leede

VOORBESCHOUWING DVS ’33 ERMELO – TER LEEDE

Zaterdag 14 mei 2022 14.30 uur

Scheidsrechter: Kevin Puts (Bunde L.)

 

EERSTE UITWEDSTRIJD VAN TER LEEDE TEGEN DVS ‘33

Aanstaande zaterdag staat Ter Leede voor de uiterst zware klus om één of meer punten te behalen tegen DVS ’33 Ermelo. Immers, de ploeg van trainer Peter Wesseling toont zich met vijf achtereenvolgende winstpartijen ongenaakbaar op het eigen sportpark. De laatste thuisnederlaag (1-2) was op 19 maart tegen ODIN ‘59. Hierna werden GOES (5-1), DOVO (3-0), Hoek (4-0), SteDoCo (3-1) en Harkemase Boys aan de zegekar gebonden. Alle veertien thuiswedstrijden leverden liefst negenmaal winst op, vier nederlagen en eenmaal een gelijkspel. Hier komt nog bij dat de Ermeloërs ook nog volop in de race zijn in de derde periode. Ze staan met 12 uit zes op de derde plek achter FC Lisse (14) en Sportlust ’46 (13).

Uit waren de prestaties minder. Vijftien partijen kenden acht nederlagen, twee gelijke spelen en vijfmaal winst op. Uit en thuis levert dat met 45 punten een zesde plaats op.

Ook Ter Leede wist op 26 februari van Door Vereniging Sterk te winnen door treffers van Mike van den Steenhoven (een prachtig schot van links), Mike Bekooij en Shaquille Prijor. Daardoor stond het toen op een mooie vijfde plaats en na de eropvolgende 2-1 winst tegen VVSB en later ook nog op ODIN ’59 en Ajax handhaafde Ter Leede zich in het linkerrijtje.

Hierna is het – ook door blessures – bergafwaarts gegaan met Roodgeel. April werd een rampmaand met vier verliespartijen. De 2-1 thuiswinst op Excelsior ’31 gaf weer moraal, maar daardoor kwam het uitverlies met 3-1 tegen DOVO des te harder aan. Dezelfde Oktay Özturk die er in november 2019 voor zorgde dat DVS ’33 met 1-2 won op de Roodemolen, deed nu voor DOVO Ter Leede met opnieuw twee treffers, waaronder weer een prachtig afstandsschot, de das om.

Door de coronaperikelen heeft Ter Leede nog nooit een serieuze uitwedstrijd tegen DVS ’33 gespeeld, de oefenwedstrijd in de winterstop 2018-’19 (5-3 voor de thuisploeg) was tot nu toe de enige keer dat Roodgeel naar Ermelo afreisde. Zaterdag dus de eerste competitiewedstrijd in Ermelo en het wordt zoals gezegd een zware, want DVS ’33 kent een aantal schotvaardige spelers, zoals aanvallende middenvelder Quincy Veenhof met elf goals, rechtsbuiten Benjamin Roemeon met negen, Adriaan Kruisheer met zeven en oud-prof  Stef Nijland met zes treffers.

Om echt veilig te zijn heeft Ter Leede nog zo’n drie punten nodig. Het wordt een heel zware klus om dat tegen DVS ’33 te realiseren, maar het kan, als de ploeg de spirit die het bijvoorbeeld tegen Excelsior ’31 toonde weer kan opbrengen.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Kevin Puts uit het Limburgse Bunde. Dat deed hij ook in maart 2017 in en tegen Smitshoek (2-2), in september 2020 thuis tegen ACV (0-0) en in september jongstleden in de derde competitiewedstrijd van dit jaar uit tegen Sportlust ’46 (2-1). Hij wordt geassisteerd door Bram Vervoorn en David Kloekke.

Kom Ter Leede aanmoedigen in Ermelo. Ze kunnen de steun gebruiken!