Voorbeschouwing Excelsior ’31 – Ter Leede

VOORBESCHOUWING EXCELSIOR ’31 – TER LEEDE zaterdag 31-8-2021 14.30 uur

Scheidsrechter: Thomas Hardeman (Wijk bij Duurstede)

 

TER LEEDE VOOR DE DERDE MAAL NAAR DE KOERBELT

Dat is weer even wennen, een voorbeschouwing schrijven na zo’n lange periode van stilstand. De ouverture van competitiejaar 2021-2022 start voor Ter Leede uit tegen het  Excelsior ’31 uit het Overijsselse Rijssen.

Even het geheugen opfrissen. Het wordt de vijfde ontmoeting tussen beide clubs, de eerste was in de Topklasse op 14 september 2013 en we herinneren ons die nog goed. Excelsior kwam tweemaal voor, Robertson en Idrissi wisten beiden gelijk te maken, maar toen Serge van der Ban in de zeventigste minuut uitlopend de bal met het hoofd wegwerkte zag scheidsrechter Den Helder daar hands in, kreeg Serge rood en moest doelman Jeroen Vrolijk  bij zijn eerste actie de bal die door aanwinst Denis Mahmudov op de rand van de zestien werd ingeschoten, uit het net halen. Met tien man was Roodgeel niet meer in staat om terug te komen.

Op vijf oktober 2019 bleef het wel bij 2-2. Ter Leede kwam door een gelukkige klutsbal van Sohaib Echahbouni op voorsprong, Boeloerditi maakte voor de Rijssenaren gelijk alvorens met rood in de 45e minuut te vertrekken, kort nadat aanvoerder Ezafzafi met een panenka-penalty  de thuisploeg op voorsprong had gebracht. Het hoogtepunt van de wedstrijd werd toch de glanzende actie van Ian van Otterlo in de 69e minuut, bekroond met een mooi schot in de rechterbovenhoek. Op de Roodemolen won Excelsior ’31 overigens beide malen, op één februari 2014 met 1-2 en vorig jaar op dezelfde datum met 1-3, “Ter Leede heeft het lek nog niet boven”, kopte ik toen. Gelukkig leverden de derby’s tegen VVSB en FC Lisse in de weken daarop wel punten op.

En dan nu het heden. Bij Ter Leede is er in de selectie sinds anderhalf jaar flink wat veranderd, veel ervaren krachten zijn vertrokken en er zijn veel jonge spelers bijgekomen. In de opstelling van die laatste wedstrijd in 2020 komen we alleen de namen van Dirk Hoekstra en Mounir Darrazi tegen.

Bij Excelsior ’31 is dat veel minder het geval. We komen nog veel bekende namen tegen: verdediger Niek Davina, middenvelder Dérian Reinders, aanvallende middenvelders Jasper Veltkamp en Hielke Penterman, aanvaller Ezafzafi, ze zijn er nog allemaal. Alleen centrumspitsen Siebe Schets, 23 jaar, en de negentienjarige Simon Seppenwolde zijn nieuw, hoewel de laatste ook in de jeugd van Excelsior is begonnen en nu van FC Twente is teruggekeerd.

De dertigjarige Jurjen Wouda is trainer Peter Wesselink – die nu DVS ’33 Ermelo leidt -opgevolgd. Maar ook Wouda is niet nieuw, want hij heeft al vanaf 2016 de functies van jeugd- en assistent-trainer bij Excelsior ’31 vervuld.

Waar staat Excelsior ’31?

Ach, dat weet het zelf ook nog niet zo goed. In de voorbereiding werd wel de oefenwedstrijd uit tegen Staphorst met maar liefst 2-7 gewonnen, maar vorige week werd het in de eerste voorronde van de KNVB-beker in Haaksbergen door zondagderdedivisionist HSC ’21 uitgeschakeld. Echt verlies was dat overigens niet. In de reguliere tijd bleef het 0-0, na de verlenging stond het 1-1 en pas na zestien penalty’s viel de beslissing.

Ook het jonge Ter Leede weet nog niet hoe ver het is. De ruime bekerwinst tegen JOS/Watergraafsmeer was wel bemoedigend, maar is zeker niet alleszeggend.

We zijn benieuwd hoe Ter Leede het er in de derde confrontatie op De Koerbelt van afbrengt. Wie de wedstrijd live wil meemaken moet overigens wel rekening houden met enkele beperkende coronamaatregelen, bijvoorbeeld een  vaccinatie-  en identificatiebewijs.

 

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!