Voorbeschouwing FC Breukelen 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING FC BREUKELEN – VV TER LEEDE, zaterdag 28-01-2017, 14.30 uur

Scheidsrechter B. Augustin (Haarlem)

 

DE UITERSTEN ONTMOETEN ELKAAR

 Aanstaande zaterdag komen FC Breukelen en Ter Leede op Sportpark Broekdijk Oost in de 18e ronde tegen elkaar uit.

Ten minste als Koning Winter dat toestaat.

Dat lijkt voor beide ploegen een behoorlijk zware opdracht te worden. Voor Breukelen om als vijftiende op de ranglijst onder de nieuwe trainer Frans Schuitemaker in diens eerste competitiewedstrijd een goed resultaat te halen en voor lijstaanvoerder Ter Leede om te voorkomen dat het tegen Breukelen weer tegen puntverlies oploopt.

Op de Roodemolen werd het op drie september 1-1. Na een voortvarend begin en een vroege score van Maurits Splinter stokte de productie en nog voor de rust kon Mark Rutgers tegen de verhouding in de gelijkmaker produceren uit een vrije trap van Tom Kalkhuis en na de hervatting speelde Breukelen beter, maar kwam het net als de thuisploeg niet meer tot scoren. Deze onverwachte meevaller gaf de ploeg echter zoveel moraal dat ze – na de gedwongen week rust – de volgende uitwedstrijd tegen RVVH met 2-4 wist te winnen.

Dat bleef overigens de enige zege, want daarna volgden vijf nederlagen en na het gelijke spel tegen Hoek uit (1-1) volgden weer vier nederlagen, als laatste de 6-1 tegen Noordwijk op 10 december vorig jaar. Opmerkelijk is het dat de zes punten (op 20 augustus ook 1-1 uit tegen Achilles Veen) alle in uitwedstrijden werden behaald.

Na de afgelastingen thuis tegen Achilles Veen en uit tegen DFS vorige week wacht FC Breukelen dus op de eerste punten thuis in deze competitie. Dat moet dan gebeuren onder de nieuwe trainer Frans Schuitemaker. Enig succes heeft hij al behaald door woensdagavond jl. de districtsbekerwedstrijd tegen tweedeklasser OSV op het eigen sportpark met 3-1 te winnen door doelpunten van aanvoerder Daniel “Skoppie” Kops, Mark Rutgers en Mark Simons. Dat geeft de burger natuurlijk moed!

In de eerste ontmoeting stond trainer Jamal Yahiaoui nog aan het roer, maar hij werd op 22 december door stichtingsvoorzitter Jurgen Reiprich ontslagen nadat de trainer diezelfde ochtend een zeven pagina’s lange brief naar diverse media had gestuurd waarin hij onder meer de voorzitter van de Stichting en de assistent-trainer aanviel. Hij wist toen uiteraard dat zijn dagen geteld waren en het bestuur had in de winterstop de tijd om een opvolger te zoeken en vond die in de 63-jarige trainer van o.a. Elinkwijk, Magreb ’90, Geinoord en ook van VV Nijenrodes met wie CSV Vitesse in 2007 fuseerde tot de huidige hoofdklasser FC Breukelen. Schuitemaker ziet het als een prikkelende uitdaging om te proberen de jonge fusieclub voor de hoofdklasse te behouden.

FC Breukelen, dat in 2007 in klasse 3C startte, werd na drie kampioenschappen (2008, 2010 en 2014) hoofdklasser, eindigde als elfde en degradeerde na een 1-5 verlies tegen Eemdijk weer naar de 1e klasse. Als plaatsvervangend winnaar in de tweede periode won het in de nacompetitie uiteindelijk in twee wedstrijden (0-1 en 1-1) van Brielle en werd het daarom herintreder in de hoofdklasse. En nu moet het team in de tweede helft van de competitie minstens proberen weg te komen van de 15e plaats, de tweede directe degradatieplek. Dat moet dan gebeuren zonder de van Zeeburgia overgekomen achttienjarige Jason Dasburg, maar die komen we in de opstellingen niet tegen, en zonder de dertigjarige middenvelder Tom Kalkhuis en dat is een groter gemis. Na de training op 10 januari liet de laatstgenoemde weten dat hij per direct stopt met spelen voor het eerste elftal en zich richt op het trainen van JO 15-1. Als topscorer met 4 treffers en een aantal assists was de middenvelder natuurlijk niet onbelangrijk. Dan moet het o.a. maar komen van die andere middenvelder Deen Embricqs en aanvaller Rogier Gerritsen die met 3 en 2 treffers volgen.

Als het doorgaat, wordt dit op zijn minst een zeer interessant duel! Ter Leede wil geen punten verspelen, Breukelen moet noodzakelijk punten halen!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Augustin uit Haarlem.

Moge de beste winnen! Tot ziens op Sportpark Broekdijk Oost, ijs en weder dienende!