Voorbeschouwing FC Rijnvogels 1 – VV Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING FC RIJNVOGELS – VV TER LEEDE zaterdag 21-10-2017 14.30 uur

Scheidsrechter M.G. Paarhuis (Hellendoorn)

 

VOOR DE DERDE MAAL NAAR DE KOOLTUIN

 Na een jaar onderbreking staat de “nieuwe derby” weer op het programma, Ter Leede speelde  viermaal tegen de FusieClub Rijnvogels. In oktober 2014 voor het eerst, in april 2016 voor het laatst. Vorig jaar kwam het team van Hein van Heek na de gewonnen nacompetitie uit in de nieuwe derde divisie, maar net als ploegen als Hoek, Huizen, RVVH en Ter Leede moest het na een jaar terug en zijn de prestaties erna matig. Met 6 uit 7 staan de Vogels nu op een teleurstellende veertiende plek en dus zullen ze graag via Ter Leede de weg omhoog willen inslaan.Het kan dus  gaan spoken op de Kooltuin.

Omdat de onderlinge competitie nog zo jong is kunnen we die nog even in zijn geheel de revue laten passeren. Op 25 oktober 2014 kwam Ter Leede voor het eerst op de Kooltuin uit tegen de toen tienjarige fusieclub Rijnvogels, de kampioen van de eerste klasse B. Ter Leede, dat met rouwbanden speelde wegens het plotse overlijden van oud-eerstespeler Frits Hoekstra, toch alweer drie jaar geleden wat gaat de tijd snel …, won in een aardige wedstrijd door doelpunten van Mike Dam en Robert Steemers met 0-2. De return op de Roodemolen werd door Rijnvogels met 1-3 gewonnen en de kersverse hoofdklasser eindigde zelfs één plek hoger dan Ter Leede, als achtste. In het volgende competitiejaar 2015-2016 startten de Kooltuiners heel goed en wonnen ze de eerste periodetitel op doelsaldo boven Noordwijk en versloegen in die sterke periode ook Ter Leede op 14 november met 3-2. Door Kurbegovic kwam Ter Leede op gelijke hoogte, vervolgens liepen de Rijnvogels weer uit naar 3-1 en na de 3-2 van Van der Kooye voorkwam Messemaker met twee reddingen achtereen de gelijkmaker. Op de Roodemolen won Ter Leede in april weer na een 0-1 achterstand met 2-1 door tweemaal Jeffrey Bok. In de korte nacompetitie was Rijnvogels net wat sterker dan ACV ( 1-0 verlies om 3-1 winst) en daardoor mocht het door naar de nieuwe derde divisie.

Bij al die onderlinge wedstrijden waren Rob Zandbergen en Niels van Veen namens de fusieclub present; zo scoorde de laatstgenoemde in de genoemde novemberwedstrijd met een wippertje de 2-1 en ook aanstaande zaterdag zijn ze weer van de partij, alleen verdedigen ze nu de kleuren van Ter Leede!

Met hen zijn er nog tien spelers vertrokken, onder wie bijvoorbeeld Mitchel Beyersbergen (naar RKAVV), Sonny ten Hoope (Noordwijk), Thom de Vries (UVS) en Joey Zandbergen (Rijnsburgse Boys), terwijl doelman Messemaker gestopt is. Daar kwam wel een negental voor terug onder wie Robbin van Dijk, doelman Wesley de Ruiter en Joost Leonard van Rijnsburgse Boys en met de blijvers probeert het team van Van Heek de aansluiting weer te vinden.

Dat leek na de thuiswinst op 7 oktober tegen Rijsoord aardig te lukken, maar vorige week verloor Rijnvogels toch weer uit met 2-0 van Hoek. Dat was wel het eerste uitverlies, want daarvoor speelde de ploeg op verplaatsing driemaal gelijk: 1-1 tegen Zwaluwen, 2-2 tegen Swift en 0-0 tegen FC ’s-Gravenzande. De twee andere lastige thuiswedstrijden tegen Noordwijk en Achilles Veen gingen verloren, tegen Noordwijk ternauwernood door een doelpunt van Wendt in de 93e minuut.

Ter Leede gaat zaterdag proberen zijn tweede uitwedstrijd te winnen. Het verlies tegen Rijsoord met 2-1 was een bittere tegenvaller, de 2-1 tegen Achilles Veen ook, maar bovenal ongelukkig. De mooie zege op Smitshoek geeft goede moed op een mooi resultaat op de Kooltuin.

De wedstrijd wordt geleid door M.G. Paarhuis uit Hellendoorn. Op 14 april jl. floot hij ook de kraker van Ter Leede uit tegen Spijkenisse (1-2). Hij wordt geassisteerd door D.G.H. Snoeren en J. Pleijte.

Kom naar Katwijk voor een spannende wedstrijd! En wie aan één wedstrijd niet genoeg heeft kan eerst nog om twaalf uur de wedstrijd van het tweede tegen Quick Boys 2 op Nieuw Zuid gaan bekijken en is dan nog op tijd op de Kooltuin!

 

Veel kijkplezier!