Voorbeschouwing FC Rijnvogels – Ter Leede

VOORBESCHOUWING FC RIJNVOGELS – VV TER LEEDE zaterdag 14-11-2015 14.30 uur

Scheidsrechter F.R. de Winter

 

WEER NAAR SPORTPARK DE KOOLTUIN

 

Zaterdag gaat Ter Leede op bezoek bij de eerste periodekampioen van de hoofdklasse B. Met 19 punten uit 8 wedstrijden en een iets beter doelsaldo dan Noordwijk haalde de ploeg van trainer Hein van Heek als eerste een prijs binnen en daarmee voldoet hij momenteel ruimschoots aan zijn doelstelling om bij de eerste vijf ploegen te eindigen.

De eerste wedstrijd van de tweede periode liep minder goed af: op Nieuw Zuid verloren de vogels met 3-0 van dorpsgenoot Quick Boys en daardoor neemt het nu de derde plek in na Quick Boys en koploper Noordwijk die op de Roodemolen Ter Leede aan zijn zegekar bond.

 

Zowel Rijnvogels als Ter Leede zal dus zaterdag willen winnen al denk ik dat Ter Leede met een gelijkspel ook wel zal kunnen leven, te meer omdat er dan in ieder geval een einde komt aan de reeks nederlagen waardoor Roodgeel nu naar de zesde plek is gezakt.

Dat geeft meteen al de iets gewijzigde verhoudingen goed weer. Toen Ter Leede vorig jaar op 25 oktober – het speelde met rouwbanden vanwege het plotse overlijden van oud-eerstespeler Frits Hoekstra – in de uitwedstrijd met 2-0 won door doelpunten van Mike Dam (25e minuut) en negen minuten later van Robert Steemers was dat een mooie, maar geen onverwachte prestatie tegen de kersverse hoofdklasser. In de return op de Roodemolen nam de Fusie Club Rijnvogels ( u weet wel, het samengaan van KRV en MVKV) overigens al weer revanche door met 3-1 te winnen en in de eindrangschikking nam het de achtste plek in, net één punt boven Ter Leede.

 

Dat Rijnvogels zich versterkt heeft blijkt ook al uit de districtsbekerwedstrijden. Na in poule 13 tweede te zijn geworden versloeg het in de 1e ronde Rijnsburgse Boys met maar liefst 5-1 en daarom mag het – omdat het in de tussenronde is vrijgeloot – op 19 december proberen om die andere Topklasser en dorpsgenoot Katwijk te verslaan.

Die versterking bestaat uit spelers als de verdedigers Sonny ten Hoope (ex-Uitgeest/EDO) en Wouter Soomer (ex-Telstar), de middenvelder Pepijn Kooij (ex-Sparta/Alphense Boys) en de aanvallers Jaco van der Bent ( ex-Quick Boys), Gert Labots (ex-Sportlust ’46) en Martijn Tjon-A-Njoek (ex-HFC Haarlem). De laatste is met vijf treffers – één meer dan Mitchel Beijersbergen – zelfs topscorer van Rijnvogels.

 

Thuis is FC Rijnvogels nog ongeslagen en dat zal trainer Van Heek graag zo willen houden. Maar Ter Leede weet wat winnen is op De Kooltuin en heeft de punten hard nodig om niet verder weg te zakken. Alles aanwezig voor een spannende strijd.

Hij staat onder leiding van scheidsrechter Frank de Winter, die in april 2014 ook Ter Leede – Excelsior Maassluis (0-2) floot. Zijn assistenten zijn D. de Groot en H. Assili.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe!