Voorbeschouwing FC Rijnvogels – VV Ter Leede

VOORBESCHOUWING FC RIJNVOGELS – VV TER LEEDE zaterdag 29-09-2018  14.30 uur

Scheidsrechter: mevrouw S. Shukrula

 

TER LEEDE VOOR ENIGE DERBY NAAR DE KOOLTUIN

 Langzaam maar zeker zijn ze uit zicht geraakt, Rijnsburgse Boys, FC Lisse, Katwijk, Quick Boys en uiteindelijk ook Noordwijk, onze traditionele tegenstanders en streekgenoten. We hebben nu alleen nog de betrekkelijk nieuwe derby tegen FC Rijnvogels en de zevende ontmoeting in competitieverband staat zaterdag op het programma. De eerste zes bieden een evenwichtig beeld: driemaal winst, driemaal verlies en voor Ter Leede een doelsaldo van min twee (8-10) en dat laatste komt door het jongste 0-3 verlies in januari van dit jaar, de eerste wedstrijd na de winterstop. Een gelijkspel kennen de ploegen tot nu toe niet.

Komt daar zaterdag weer geen verandering in?

 “Dat was even slikken,” schreef ik in mijn verslag van de verloren thuiswedstrijd. Ter Leede deed het tot de winterstop prima, was de eerste wedstrijd na de winterstop de favoriet en ging ondanks verwoede pogingen met 0-3 ten onder tegen een goed counterend Rijnvogels. De nieuwe trainer Jimmy Simons (ex-Hoofddorp en ook nog ex-Argon, Topklasse zo) had zijn ploeg kennelijk goed geïnstrueerd en zo begon Rijnvogels aan een opmars die het van de 14e plek in de eerste periode onder Rijnvogels’ eerdere succestrainer Hein van Heek naar de derde in de tweede periode bracht met uiteindelijk een zesde plaats overall.

Op De Kooltuin had Ter Leede op 21 oktober (met scheidsrechter Paarhuis) wel gewonnen door een machtige vrije trap van Ian van Otterlo. Ter Leede was toen heer en meester, verzuimde de score uit te breiden, kwam aan het eind van de wedstrijd toch nog in de problemen, maar won wel verdiend.

Nu dus weer naar De Kooltuin. En de Fusie Club Rijnvogels zal zaterdag heel graag willen winnen om de matige competitiestart een beter vervolg te geven. Na een eerste thuiswinst tegen FC ’s-Gravenzande (2-0) en een 1-1 gelijkspel tegen DFS uit volgden twee nederlagen tegen SC Feyenoord (2-4) en vorige week uit tegen Smitshoek(3-1). Vier uit vier en een elfde plek dat is te weinig voor de Katwijkers, ze hebben immers een goed team. Weliswaar zijn er enkele sterke spelers weggegaan zoals Ivailo Staal naar Quick Boys, Arno Dijkstra naar VVSB en Bright Ampong naar Quick H (3e divisie zo), maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de komst van een elftal nieuwe spelers. De bekendste zijn de 22-jarige aanvaller Max van Steen, middenvelders Sammy Zandbergen, Jesse Driebergen en Jan de Bruin (allen ex-Quick Boys), Diederick Hoogerwaard ( zes jaar bij Noordwijk), en verdedigers Dirk Jan v.d. Oever,  Niek Ossevoort (Rijnsb.Boys) en Arie de Vreugd (Quick Boys). Met vaste krachten als linkerspits Jaap van Duijn, op tien Romano van der Stoep, doelman Verkerk en tweedejaars middenvelder “Tukker” Luuk Slegt is het toch een team dat, ook al is de concurrentie in de hoofdklasse A zwaar zeker in het linkerrijtje mee kan, als het gaat draaien. En net als in januari dit jaar zou heel Rijnvogels het  mooi vinden als met de komst van Ter Leede een sterke serie kan worden ingezet.

Dat moet zeker een waarschuwing zijn voor Roodgeel!

Ter Leede staat met nog maar drie wedstrijden op de zevende plaats met zes punten. Het neemt het zaterdag zonder de geschorste Stephan Kraaijvanger, maar verder redelijk compleet op tegen Rijnvogels, een wedstrijd die wordt geleid door de ons bekende mevrouw S. Shukrula. Zij leidde vorig jaar de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen (0-1) en ze wordt bijgestaan door mevrouw D.G.H. Snoeren en J.J. van der Ley.

Supporters van Ter Leede, kom eerst de kraker thuis van Ter Leede 2 – Quick Boys 2 om 10.30 bijwonen, eet een broodje in het clubhuis op de Roodemolen en reis daarna door naar De Kooltuin om het eerste aan te moedigen. De teams kunnen uw steun heel goed gebruiken!

Wij wensen u een sportieve zaterdag toe!