Voorbeschouwing GOES – Ter Leede

VOORBESCHOUWING G.O.E.S. – TER LEEDE

Dinsdag 12 april 2022 20.00 uur

Scheidsrechter Willem Kuijntjes (Brakel N.B)

 

TER LEEDE VOOR INHAALWEDSTRIJD NAAR SPORTPARK HET SCHENGE

Dinsdagavond 20.00 uur worden de laatste achterstanden in de Derde divisie zaterdag weggewerkt. Twee partijen van ronde 20, SteDoCo – HSV HOEK en GOES – Ter Leede en één van ronde 21 VVSB – Excelsior ’31.

Sinds de door GOES gecancelde wedstrijd tegen Ter Leede van 26 maart hebben de Zeeuwen nog driemaal gespeeld, tweemaal verloren, op 2-4 uit tegen Sportlust ’46 (3-0) en op 5 april thuis tegen Staphorst (0-1), maar afgelopen zaterdag was er dan eindelijk weer eens de sterke winst thuis tegen Barendrecht (3-2). De thuisploeg was efficiënt in het benutten van de weinige kansen, verdedigde zelf stug en Barendrecht had moeite met de harde wind en het hobbelige natuurgrasveld. Ziedaar het recept voor thuisoverwinningen van GOES.

De eerste maal dat Ter Leede er speelde liep het ook niet goed af. Op 22 februari 2020 stond Roodgeel al na veertig seconden met 1-0 achter door de eerste treffer van Hieposs Nguen, tot dan toe geen basisspeler en zijn tweede maakte hij in de achttiende minuut en na de rust zorgt topscorer Steve Schalkwijk (nu HSV HOEK) in de 67e minuut voor 3-0. Ter Leede speelde op het natuurgrasveld zeker niet slecht, maar scoorde zelf niet en Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk wel, voornamelijk door defensieve fouten van hun gasten.

Ter Leede zal dus dinsdagavond iets recht willen zetten, maar de thuisploeg die de punten heel hard nodig heeft om weg te komen van de laatste plaats zal er alles aan doen om ze in eigen huis te houden.

Dit competitiejaar is GOES slecht gestart. In de eerste periode haalde het slechts 9 uit 12 door zes gelijke spelen (onder andere 3-3 tegen Harkemase Boys uit, 2-2 Barendrecht uit en 0-0 Sportlust ’46 uit) en één overwinning (0-3 bij ACV), de meeste/ zes, punten dus uit. In de tweede periode kwamen daar zes punten uit acht wedstrijden bij, de eerste 2-0 thuiswinst tegen DOVO op 26 februari en de knappe 0-3 uitwinst een week later op SteDoCo. Daarnaast zes nederlagen, waaronder de laatste tegen VVSB (0-3), AFC Ajax (0-3), DVS ’33 Ermelo (5-1) en Sportlust ’46 (3-0) uit. “GOES vervalt in de oude fouten,” vermeldde het verslag. Gedoeld werd op het snelle balverlies, onder andere door een verkeerde korte doeltrap van doelman  Klaudio Dervishi, door de Arubaanse interlandverplichtingen van Matthew Lantink voor drie wedstrijden de eerste doelman. Dat zullen de Zeeuwen dus op het eigen sportpark zeker willen voorkomen.

GOES is met maar liefst acht nieuwe spelers aan de nieuwe competitie begonnen. Voor ons bekend zijn aanvallende middenvelder en Belg Guillaume Clinckemaillie, jarenlang uitkomend voor RSV Hoek en na weer even terug in België door GOES aangetrokken, rechtsback Renzo Roemerato (twee goals tot nu toe), ook voor Hoek uitgekomen, centrale middenvelder Gianni Tiebosch (ex-SteDoCo en ook Hoek vijf treffers tot nu toe), de jonge centrumspits Sylvio Hage (topscorer met zes treffers, evenals linksbuiten Francis Manengela) en centrale verdediger Reza Maipauw, beiden van buurman Kloetinge. Linkerspits/aanvallende middenvelder Riad Elloukmani  (ex-Baronie, 2 goals) neemt zijn plaats in naast Hiep Nguyen en op het middenveld speelt Julian van de Kreeke (ex- RKSV Halsteren).

Goes is de oudste Zeeuwse club. Het werd in 1895 onder de naam “Zeelandia” opgericht, heeft een zaterdagtak die in de derde klasse speelt en een zondagtak die, vanwege het tekort in de derde divisie zaterdag in 2019 en op eigen verzoek voor het derde jaar op de zaterdag uitkomt. In de derde divisie zondag werd GOES in 2018/19 vierde, won het de derde periode, maar moest het in de strijd om een plek in de tweede divisie afleggen tegen Lienden FC (thuis 0-3, uit 2-1 verlies). In de twee coronajaren eindigde het op de elfde plek (boven Ter Leede) en in de vijf wedstrijden van 2020/21 behaalde het geen punten.

Dinsdagavond wil het team van trainer Kevin Hollander en zijn assistent Gerrit Petersen natuurlijk weer graag scoren tegen Ter Leede. “We zijn er nog lang niet,” waarschuwde aanvoerder Arroyo na de verloren wedstrijd afgelopen zaterdag tegen VVOG.

En daarin heeft hij volledig gelijk.

Deze avondwedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter Willem Kuijntjes. Op acht februari 2020 leidde hij de gedenkwaardige wedstrijd VVSB – Ter Leede (3-4) en in 2018 – 2019 onze eerste èn onze laatste competitiewedstrijd: op 1 september 2018 uit tegen De Jodan Boys (0-3) en op 25 mei 2019 de kampioenswedstrijd thuis tegen FC ’s-Gravenzande (2-0). Hij wordt bijgestaan door Robin Janssen en Amilear Meijia.

Als u deze verre avondrit ervoor over hebt:

Kom naar Sportpark Het Schenge om uw ploeg aan te moedigen!