Voorbeschouwing GVVV – Ter Leede

VOORBESCHOUWING GVVV – TER LEEDE

Zaterdag 20 augustus 2022 14.30 uur

Scheidsrechter S. Dröge (Zuidlaren)

 

TER LEEDE NAAR VEENENDAAL VOOR HET EERSTE COMPETITIETREFFEN

En dat is voor Roodgeel niet bepaald een gemakkelijk begin, want het onder trainer Gery Vink naar de derde divisie afgedaalde GVVV zal heel graag willen terugkeren naar het hoogste amateurniveau. De zeventiende plek vorig jaar bood nog wel een kans op handhaving door een nacompetitie, maar er waren acht ploegen in de strijd om één plek. De Blauwen wisten wel eerst uit en thuis te winnen van zowel Gemert als HSC ’21, maar de twee finalewedstrijden tegen Kozakken Boys  gingen beide verloren, op 22 juni uit met 3-1 en drie dagen later thuis werd weer verloren, nu met 1-4. Dit onder toeziend oog van oud-trainer Niek Oosterlee die toen vast nog niet kon bevroeden dat zijn eerste wedstrijd als oefenmeester van zijn nieuwe club Ter Leede hem uitgerekend weer naar het Veenendaalse GVVV zou brengen.

Waar Ter Leede wisselende resultaten kende in de oefenperiode kende GVVV een sterk begin. Het won achtereenvolgens met 6-1 van VV Gemert, speelde met 2-2 gelijk tegen De Treffers en won de laatste oefenwedstrijd knap met 2-5 op sportpark De Westmaat van SV Spakenburg. Twee van de negen nieuwe aanwinsten, Ilias Latif (ex-Alphense Boys en –Argon) en Quincy Veenhof (ex-DVS ’33, IJsselmeervogels en Bennekom) scoorden in deze wedstrijden, terwijl ook de nieuwe doelman Jan Schimmel (van Kozakken Boys) en aanvallende middenvelder Barry Maguire (ex-Willem II waar ook Gery Vink interim- en assistenttrainer was) een goede indruk achterlieten. De ploeg lijkt dus klaar te zijn voor de nieuwe competitie.

GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging ) is op 15 november 1947 opgericht en viert dus dit jaar het 75-jarig bestaan. Vanaf 1964 speelt het op sportpark Panhuis dat eerst gedeeld werd met andere verenigingen (voetbal, hockey, atletiek en honkbal), inclusief kantine en bestuurskamer. Vanaf 1973 kreeg het aan de noordkant van het sportpark een geheel eigen accommodatie. Sportief ging het GVVV ook voor de wind. In de vijftiger en zestiger jaren speelde het in de hoogste tweede klasse, promoveerde meteen naar de nieuwe eerste klasse en toen de club vijftig jaar was werd dat gevierd met het kampioenschap in de hoofdklasse B. In 2011 werd GVVV onder trainer Erik Assink weer kampioen van de hoofdklasse B, promoveerde naar de Topklasse en in het jaar 2013-2014, het enige Topklassejaar van Ter Leede, werd het samen met SV Spakenburg eerste en verloor het de beslissingswedstrijd met 2-1 bij FC Volendam. In 2017 volgde onder John de Wolf de promotie naar de Tweede divisie en na drie jaar Niek Oosterlee, inclusief een deel van de coronaperiode, moest het afgelopen seizoen de nieuwe trainer Gery Vink zoals gezegd een stapje terug doen.

In de zestiger jaren speelde Ter Leede één competitie tegen GVVV, in 1979-’80 speelde het tijdens het eerste jaar van Henk Spaan in de klasse 2B, waarin beide afgedaald waren, tweemaal gelijk, aan de Menneweg op drie november met 1-1 (na de 1-0 voorsprong door Willem Kosters), uit op Panhuis met 3-3 (treffers van Jan van Harskamp, Nico van der Fange en Nanne Sluijmer), maar in Ter Leedes Topklassejaar verloor Ter Leede onder trainer Bob de Klerk thuis met 2-6 (treffers van Yordi Teysse en Robert Steemers) en uit zag de uit Thailand teruggekeerde Henk Wisman in zijn eerste wedstrijd Assink met 4-0 zegevieren. De huidige assistent-trainer Dennis van Meegdenburg  maakte de vierde, de 3-0 was een curieuze goal: doelman Serge van der Ban schoot de bal keihard tegen het hoofd van centrale verdediger Frank de Groot waarna het leer in het doel caramboleerde.

Terug naar het heden. Het wordt een zware opgave voor Ter Leede om met één of meer punten uit Veenendaal terug te keren, te meer omdat dat zonder de geschorste aanvoerder Arroyo zal gebeuren en ook de inzetbaarheid van spits Rowdy van der Putten is onzeker.

Maar Ter Leede zal zijn huid zeker duur verkopen!

De wedstrijd wordt geleid door arbiter Sam Dröge die naar mijn weten eenmaal eerder Ter Leede leidde: in september 2016 thuis tegen Spijkenisse, een Houdiniwedstrijd schreef ik toen omdat de 0-3 achterstand in de tweede helft door treffers van Splinter, Siali en Hakan  Bayram naar 3-3 werd geschoten. Zijn assistenten zijn P. Otten en M. Kwaytaal.

Wij wensen u een sportieve middag toe!