Voorbeschouwing Haaglandia/Sir Winston – Ter Leede

VOORBESCHOUWING HAAGLANDIA/SIR WINSTON – TER LEEDE

zaterdag 23-04-2016 14.30 uur

 

DE RETURN IN RIJSWIJK

Aanstaande zaterdag mag Ter Leede gaan proberen om op Sportpark Prinses Irene de bittere nasmaak van de laatste wedstrijd voor de winterstop weg te spoelen, want in die dertiende competitieronde op 12 december verloor Ter Leede thuis met 2-3 van Haaglandia/Sir Winston na nog te zijn gaan rusten met een 1-0 voorsprong door een rake kopbal van Vincent Ammerlaan . Door een ongelukkig eigen doelpunt van Ter Leede kwam Haaglandia gelijk en daarna passeerde het doelman Constantin die zich even later door Davey Braggaar moest laten vervangen. De gelijkmaker van Kurbegovic was niet genoeg, want in de 72e minuut scoorde Ricardo de Vlugt zijn tweede en de winnende. “De donkere dagen voor Kerst”, kopte ik toen, want na twee gelijke spelen tegen Spijkenisse en Sportlust ’46 ging ons vlaggenschip met verlies het nieuwe jaar in.

Gelukkig heeft het team van Wisman en Blankespoor zich na de winterstop aardig hersteld en met 31 punten staat het nu stevig op de 7e plaats, vier punten los van Hoek en Haaglandia.

De ploeg van trainer Mauricio Ceccucci begon de derde periode goed met een gelijkspel thuis tegen Spijkenisse (1-1) en winst op Xerxes DZB (1-0) en uit tegen Deltasport (0-1), maar de thuiswedstrijd tegen Heinenoord – ook o.l.v. de scheidsrechter van zaterdag, Jobse – werd een domper (0-1) en vorige week verloor het na een goede wedstrijd met 2-0 op Nieuw Zuid van Quick Boys.

Tot nu toe heeft Haaglandia tegen twee ploegen, Xerxes DZB en Deltasport, uit èn thuis de volle winst kunnen halen en zaterdag zal het ongetwijfeld proberen datzelfde tegen Ter Leede te doen om zich zodoende zeker te vrijwaren van een p/d-plek.

Ter Leede van zijn kant heeft nog iets recht te zetten en zal de positieve prestaties in de competitiewedstrijd tegen FC Rijnvogels en de oefenwedstrijd tegen FC Lisse willen voortzetten om zo stevig in het linkerrijtje te blijven en dus wordt dit weer een interessant en spannend treffen.

Nog even een overzicht van de historie van Haaglandia/Sir Winston Leisure. Het ontstond op 1 juli 2005 uit een fusie van FC Kranenburg en RVC Rijswijk. De zondagafdeling speelde negen seizoenen op het hoogste niveau, vijf jaar in de Hoofdklasse en van 2010-2014 in de Topklasse, aanvankelijk onder trainer John de Wolf, later onder trainer Edwin Grunholz. Om de band met de hoofdsponsor Sir Winston Leisure Centure te versterken werden de namen gekoppeld tot Haaglandia/Sir Winston, vaak afgekort tot Haaglandia SW. Als clubkleur koos het voor een donkerblauw shirt met verticale gele streep en donkerblauwe broek en kousen.

In 2012 eindigde de ploeg nog op een mooie 2e plaats achter Achilles 29, maar in 2014 volgde degradatie naar de Hoofdklasse. Haaglandia liet namelijk de p/d-wedstrijd tegen EDO op Hemelvaartsdag lopen omdat het ook de finale om de Haaglanden Voetbal/Omroep West Cup tegen HMSH moest spelen en vooral omdat de vereniging zich toch op de zaterdag wilde richten. Het elftal werd in het competitiejaar erop na achttien nederlagen teruggetrokken, maar de club kon in het competitiejaar 2015-2016 doorgaan in de hoofdklasse B zaterdag omdat het zaterdagteam in de nacompetitie met Smitshoek en Nieuw Lekkerland aan het langste eind trok. Op 30 mei was door de 1-2 zegen tegen Smitshoek de promotie een feit.

Met spelers van de zondag en een aantal aanwinsten zoals aanvaller Kamal Amleye van Noordwijk (4 treffers, de laatste wedstrijden kwam hij niet in actie), middenvelder Nick Brouwer (ook Noordwijk), John Bos en de tweedejaars Karam Boukhari en verdediger Ivallo Staal met respectievelijk 9 en 5 doelpunten heeft trainer Ceccucci scorend vermogen genoeg in huis.

 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.Jobse uit Sint Laurens (gemeente Middelburg). Hij leidde op 15 oktober 2011 de wedstrijd Ter Leede – SDC Putten (1-1, gelijkmaker Tristan Buchinhoven in 72e minuut). Zijn assistenten zijn T. den Hengst en mevr. N. Krijt – van der Linden.

We hopen dat veel Ter Leede supporters de weg weten te vinden naar het Rijswijkse Sportpark Prinses Irene en wensen iedereen een prachtige sportmiddag toe.