Voorbeschouwing Hoek 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING HSV HOEK – VV TER LEEDE zaterdag 16 september 2017 14.30 uur

Scheidsrechter T. Voncken (Hulsberg)

 

TER LEEDE VOOR DE ACHTSTE MAAL NAAR DENOEK

Veertien januari van dit jaar opent Jeffrey Bok in de 29e minuut de score met een mooie actie uit een assist van Siali. Een slimme interceptie van de naar ASWH vertrokken Kyle Doesburg levert de gelijkmaker op, een doeltreffende controle in de zestien van Oussama Siali en een slim schot bezorgen Ter Leede de winnende 1-2 op, nota bene na een mooie kans voor de eveneens – naar België? – afgereisde Nick de Groote. De eerdere thuiswedstrijd, tevens opening van de competitie werd door een kopbal van Vincent Ammerlaan met 1-0 gewonnen.

Het competitiejaar 2015-2016 leverde ook twee zeges op en vooral de met 0-4 gewonnen openingswedstrijd op vijf september ligt nog vers in het geheugen, terwijl toch ook Youssef Ait-El-Houssi zijn curieuze openingstreffer in de thuiswedstrijd niet snel zal vergeten: doelman De Jonghe zag de bal na  zijn uittrap via Youssefs hoofd in het doel verdwijnen! Het werd op Ter Leedes oprichtingsdatum – 30 april – 3-0, vier overwinningen in de laatste twee competitiejaren derhalve.

In de periode 1997-2006 ging het in vijf competitiejaren uit minder voorspoedig: het leverde naast de mooie 0-4 overwinning in september 2002 en de 0-1 op 1 mei 2004 drie nederlagen op, de laatste  met 3-0 in februari 2005. Uit dit alles blijkt echter wel dat het totale plaatje positief is: negen overwinningen, vier verliespartijen, één gelijkspel met een doelsaldo van 27 voor en 14 tegen.

Dat zal dan ook meteen een voorname drijfveer voor Hoek zijn om de balans wat meer in evenwicht te brengen door – na de vier voorgaande verliezen –  eindelijk een mooie thuiszege op Ter Leede te boeken. De Zeeuwen zijn  namelijk vast van plan om zich dit jaar weer eens te mengen in de strijd bovenin en hebben daartoe, naast twee ex-FC Dordrechtspelers en zelfs een speler uit Litouwen, weer behoorlijk wat voetballers uit België aangetrokken. Daarmee won het team van derdejaars trainer/coach Jannes Tant de eerste competitiewedstrijd tegen Smitshoek met 5-4 en verloor het vorige week met 2-1 van De Jodan Boys.

In de oefenperiode won Hoek met 1-3 van Philippine, speelde het met 2-2 gelijk tegen FC Dordrecht, maar het meest tot de verbeelding spreekt de 1-3 tegen derdedivisionist ASWH in de tweede voorronde van de KNVB-beker en daarom mag Hoek het volgende week woensdag om 19.45 uur uit opnemen tegen FC Lisse.

Topscorer van de ploeg met momenteel twee bekertreffers tegen ASWH en twee in de prille competitie is de 32-jarige nummer elf Niek van Sprungel, die is overgekomen van het Belgische Dikkelvenne, maar oorspronkelijk uitkwam voor Aardenburg, de vereniging uit de oudste stad van Zeeland. De vier andere treffers kwamen op naam van verdedigers Stef de Backer, Zinou Chergui en Fabian Wilson en middenvelder Rik Impens en daarmee lijkt Hoek een ploeg te zijn die snel in de omschakeling is.

Tegen dit team neemt Ter Leede het op, al of niet met een weer herstelde aanvoerder Boelee en we hopen dat veel supporters weer de weg naar het verre Hoek weten te vinden. Met de supportersbus als het even kan.

 

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Thijs Vonken uit Hulsberg die vorige week AFC-Nootdorp (4-3) floot en daarvoor twee bekerwedstrijden en tevens vierde man was bij Helmond Sport – Jong PSV (1-2) op 25 augustus. Hij wordt bijgestaan door Mario Kwaytaal en Brett Smets.

 

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve middag toe!