Voorbeschouwing Hoek 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING HSV HOEK – VV TER LEEDE zaterdag 14-01-2017 14.30 uur

Scheidsrechter A.L. van de Ketterij (Goes)

 

TER LEEDE START TWEEDE COMPETITIEHELFT UIT TEGEN HOEK

En dat wordt meteen een pittige confrontatie, want het team van coach Jannes Tant zal na de drie laatste nederlagen tegen Ter Leede erop gebrand zijn om dit keer de punten thuis op Sportpark Denoek te houden, net zo als dat gebeurde op 26 februari (3-0) en 3 december 2005 (2-0). Maar Roodgeel wil – om bovenin mee te blijven draaien – ook winnen, te meer daar het de week daarop weer gedwongen stilstaat. Alles aanwezig voor een spannende wedstrijd!

Hoek staat met 23 punten op de zesde plaats. De laatste wedstrijd tegen De Jodan Boys werd met 1-2 wat ongelukkig verloren, Hoek kreeg meer kansen, maar Jodan Boys was effectiever. De weken daarvoor echter had Hoek indruk gemaakt door eerst RVVH uit met 4-1 te verslaan en daarna thuis koploper Achilles Veen op een 3-1 verlies te trakteren. Als je dan ook nog bedenkt dat het in de vijfde wedstrijd met 2-1 van Noordwijk won, weet je dat Hoek behoorlijk goed (bezig) is en dat het zich in de tweede seizoenshelft graag in de strijd om een periodetitel zal willen mengen.

Dat doet het met een aardige ploeg en een ervaren verdediging met doelman Jordi de Jonghe voor alweer het 6e seizoen met voor hem verdedigers als Tomas van Rentergem (5e seizoen, 2 doelpunten) en linksback en aanvoerder Regilio Vandepitte (1 treffer) en Alexander Embrechts (2 treffers). Ook het middenveld is door de wol geverfd met onder anderen Guillaume Clinckemaille, Nathan Lagrou (beiden 3 treffers) en Birgen Martens (2x). De topscorers zijn de aanvallers Kyle Doesburg en Josimar Pattinama die beiden viermaal het net vonden.

In de onderlinge competitie staat Ter Leede nu met 25 tegen 13 punten en wonderlijk genoeg met hetzelfde doelsaldo ruim voor, vooral omdat Roodgeel de laatste drie ontmoetingen acht keer wist te scoren en Hoek niet één keer het net vond. Maar we weten: resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de nabije toekomst en aangevuurd door de supportersvereniging met de bijzondere naam De Purperen Hei en de jonge en rumoerige H-side zal Hoek er alles aan doen om te winnen, dus Ter Leede zij gewaarschuwd.

Vorige week oefende Hoek tegen de beloften van Brugge en mede doordat ‘de gekrenkte Clinckenmaille’ – aldus de PZC – twee keer doeltreffend uithaalde kwam Hoek met 4-3 voor waarna Brugge nog gelijk wist te maken. Ook bekert Hoek na de 1-4 winst op Oranje Wit door in de districtsbeker Zuid.

Hoek speelt in een wit shirt, blauwe broek en kousen. De wedstrijd staat weer onder leiding van scheidsrechter Van de Ketterij, die Ter Leede in 2016 ook al tweemaal leidde tegen Zwaluwen (3-2 verlies en op 26 november 2-2 gelijk) en op 1 oktober tegen Swift (4-1 winst). Hij wordt bijgestaan door de heren D. Henkens en J.A. Koornneef.

Tot slot, aanvaard als echte supporter de reis naar Hoek, er is nog plaats in de bus en moedig Ter Leede 1 aan! Ze verdienen het!

Veel kijkplezier!

.