Voorbeschouwing Hollandia – Ter Leede

VOORBESCHOUWING HOLLANDIA – TER LEEDE

Zaterdag 11 november 19.00 uur

Scheidsrechter Tim Visser (Dinteloord)

 

TER LEEDE NAAR DE HOORNSE VOETBALVERENIGING HOLLANDIA

Op 10 augustus 2002 fietste uw correspondent naar het mooie en pas vernieuwde Sportpark Juliana, gelegen vlak tegen de Zuiderzee, pardon het IJsselmeer. De Nieuwe Wal opdraaiend werd ik ingehaald door de spelersbus van Ter Leede op weg naar de wedstrijd tegen Hollandia in poule 1 van de Amstel Cup/ KNVB-beker waarin het Ter Leede van Arie Lagendijk en aanvoerder Carlo Van Zelst met AZ Alkmaar en Jong Ajax was ingedeeld. Het werd die middag 1-1 door een doelpunt van Jim Blom in de 90e minuut en daarmee haalden we in deze poule net als Hollandia ons enige punt, want tegen AZ werd met 5-0 verloren en Jong Ajax won op de Roodemolen voor 2000 toeschouwers onder andere door twee treffers van Wesley Snijders en Cedric van der Gun en één van John Heitinga. Ondanks de 0-7 werd het toch nog heel gezellig in de speciaal opgezette grote tent.

Nu dus een tweede wedstrijd ‘voor het echie’ want de oefenwedstrijd in 2007/2008 op de Roodemolen (0-2) tellen we niet mee. Hollandia staat in onze divisie op de zevende plaats met vijftien uit negen – de thuiswedstrijd van 14 oktober tegen Alphense Boys moet nog ingehaald worden – Ter Leede staat negende met twaalf uit tien. Het team van eerstejaars trainer Lars Keppel, hiervoor ook trainer van Assendelft en Purmersteijn, heeft thuis de laatste twee wedstrijden gewonnen, vorige week met 4-2 van WV-HEDW onder meer door twee knappe doelpunten van de uitblinkende aanvallende middenvelder Dennis Jansen en op 22 oktober met 1-0 van Jos/Watergraafsmeer. Dat was ook een uitgestelde wedstrijd, nu van twee september want toen vierde Hollandia het 125-jarig bestaan. Uit behaalde Hollandia ook twee 0-1-overwinningen op DHSC en het Amsterdamse Swift.

Topscorer is de van Medemblik met assistent-trainer Stephan Kaaij overgekomen linksbuiten Niels Koster met zeven treffers, die met zijn snelheid en passeerbeweging 23 goals maakte bij zijn vorige club. Dirk Hoekstra kan zijn borst dus nat maken. Bijna al het gevaar komt van links werd onlangs gesteld, maar dat is niet helemaal waar meer, want de al genoemde Jansen raakt ook op toeren en de samenwerking met spelers als centrumverdediger Enes Kar en ook Encho Margaritha wordt  steeds beter.

Technisch- Commissielid Ron van der Gracht, vorig jaar en ook van 2007-2015 de hoofdtrainer zag vier spelers vertrekken, maar de komst van vijf spelers uit de eigen jeugd O21 naast de al genoemden vergoedt veel, de jeugdige Mees Manshanden vindt ook steeds meer zijn draai.

Nog even een kort overzicht van het reilen en zeilen van HVV Hollandia. Het zondagteam, in het begin van het competitiejaar 2021/22 werd het zaterdagteam teruggetrokken, vertoefde van 1960-1974 elf seizoenen in de eerste klasse, van 1990-2010 achttien seizoenen in de hoofdklasse, promoveerde vervolgens naar de Topklasse door WKE in de play-offs te verslaan, moest terug, maar promoveerde in het Covidjaar 2020 omdat het bovenaan stond, en degradeerde in 2022 weer naar de vierde divisie.

In de hoofdklasse werd het driemaal kampioen, in 2000, 2002 en 2008. In dat jaar algemeen zondagkampioen, maar het algemeen amateurkampioenschap ging tegen het FC Lisse van Niek Oosterlee verloren door thuis met 1-3 te verliezen na de 3-2 winst op Ter Specke.

Tegen deze ploeg neemt Ter Leede het zaterdagavond op. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord, die vorig jaar november ook onze uitwedstrijd tegen ASWH (1-6 winst) leidde. Hij wordt geassisteerd door Sander Goelema en Jaap van Ingen.

Wij wensen alle supporters een sportieve zaterdagavond toe!