Voorbeschouwing HSV Hoek – Ter Leede

VOORBESCHOUWING HSV HOEK – VV TER LEEDE zaterdag 29-02-2020 om 14.30 uur

Scheidsrechter: Lorenzo Caïro  (’s-Hertogenbosch)

 

TER LEEDE WEER OP BEZOEK BIJ HOEK OP DENOEK

 Voor de negende keer alweer. De laatste maal was in september 2017 toen Ter Leede door treffers van Jesse Dingjan en Ian van Otterlo met 0-2 voor kwam, het door de 1-2 van Bram Leroy nog spannend werd, maar Ter Leede toch met de punten huiswaarts keerde. Hoek nam wel sportieve wraak door in maart op de Roodemolen maar liefst met 1-5 te winnen.

Deze wedstrijden speelden zich alle af in de Hoofdklasse, maar sinds 2018 acteert de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen in de Derde divisie en dat doet het prima. Metvorig competitiejaar een vierde plaats en de tweede periodetitel die door verlies tegen VVSB niet tot promotie leidde en nu staat de ploeg van trainer Lieven Gevaert op de zevende plaats. Na twee gelijke spelen en twee verliespartijen in dit nieuwe jaar sprak men somber dat de top vier uit het zicht raakte, maar na de knappe 2-5- uitzege veertien dagen terug bij koploper Sparta Nijkerk is er toch weer hoop op een rol bovenin. Dan moet er wel gewonnen worden van de nummer dertien van de ranglijst, Ter Leede, dat met negen punten minder op eerbiedige afstand staat.

 Het eerste treffen tussen beide ploegen in de Derde divisie, op de Roodemolen, werd een toch wel verrassende 3-2 winst voor de thuisploeg. Koploper Hoek met drie overwinningen op Lisse, ODIN ’59 en Ajax stond binnen het half uur met 3-0 achter, wist in de 89e minuut nog wel terug te komen tot 3-2, maar Ter Leede trok toch aan het langste eind en dat was toen na nederlagen tegen Barendrecht en Harkemase Boys een welkome winst voor de Sassenheimers. Na het – gezien het goede spel van de eerste helft – onnodige verlies tegen GOES vorige week kan Ter Leede wel weer zo’n opsteker gebruiken.

Tegen HSV Hoek doet Ter Leede het in het algemeen niet slecht.

In totaal hebben Ter Leede en Hoek nu zeventien maal tegen elkaar gespeeld en het is opmerkelijk dat er slechts eenmaal werd gelijkgespeeld, op 12 april 2003 werd het 1-1 op de Roodemolen. De andere zestien wedstrijden leverden elfmaal winst en dus vijfmaal verlies op, waarvan de eerste vier werden geleden in de periode 1997-2006. De wedstrijden die de ploegen vanaf 2015 weer tegen elkaar speelden eindigden, zoals gezegd zesmaal in winst, eenmaal in verlies voor Roodgeel. De puntenverdeling is nu: 34 om 16 en het doelsaldo is + 11 (33-22).

Tja, dat klinkt mooi, maar een blik op de ranglijst geeft een reëler beeld. Ter Leede zal alle zeilen moeten bijzetten voor een goed resultaat tegen een ploeg die goed verdedigt en gemakkelijk scoort. Met 52 treffers komt het na ODIN ’59 en Sparta Nijkerk op de derde plaats. Topscorer is Rik Impens met 14, gevolgd door Ruben de Jager met zeven en Regilio Vandepitte met zes. En dan is na de winterstop ook nog eens Kyle Doesburg van SteDoCo teruggekeerd op het oude nest! In Hoornaar kon Doesburg niet meer rekenen op een basisplek, had hij nog maar driemaal gescoord waar dat er bij Hoek in het vorige jaar nog 26 waren met inbegrip van drie treffers in beker- en oefenwedstrijden. Hij mocht weg en nu kan hij dit jaar nog proberen topscorer aller tijden van Hoek te worden. Met 57 goals ligt hij er nog maar drie achter op leider Guillaume Clinckemaillie. Even ter vergelijking, bij Ter Leede nadert  Jeffrey Bok met 46 goals ook Vincent Ammerlaan tot op drie treffers en ook nummer drie Robert Steemers komt eraan met 44 doelpunten. Als overigens nummer vijf Ian van Otterlo (37 goals) nog wat wil bereiken moet hij zijn productie van vijf goals, wat mager ten opzichte van de 18 en 14 van de vorige jaren, drastisch gaan uitbreiden en daar heeft hij nog zo’n elf wedstrijden voor….

Hoek verdediger Gert-Jan van Leiden zal zaterdag niet meer van de partij zijn. In de wedstrijd op de Roodemolen raakte zijn schouder uit de kom, had hij veel pijn en werd per brancard afgevoerd. Hij heeft geprobeerd terug te komen, trainde al weer mee, maar omdat hem dit euvel al eerder was overkomen, heeft hij besloten zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen en zullen we hem later misschien als trainer weer op de velden zien.

Zaterdag heeft Ter Leede dus de schone, maar zware taak om in de achttiende ontmoeting een goed resultaat te behalen op sportpark Denoek. Als de ploeg compleet en eendrachtig in het krijt treedt kan het!

We gaan het zien.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Lorenzo Caïro uit ’’s-Hertogenbosch. Hij wordt bijgestaan door Wouter Linders en Amilear Mejia.

Wij wensen eenieder een sportieve middag toe!