Voorbeschouwing Jong FC Den Bosch – Ter Leede

VOORBESCHOUWING JONG FC DEN BOSCH – TER LEEDE zaterdag 26-01-2019 18.00 uur

Scheidsrechter:  mevrouw S. Shukrula (Alkmaar)

 

ZWARE OPDRACHT VOOR TER LEEDE IN STADION DE VLIERT

Als zaterdag om zes uur Shona Shukrula het startsein geeft voor de wedstrijd van de jonge Bosschenaren tegen Ter Leede zijn de andere uitslagen al bekend en weten we bijvoorbeeld of SC Feyenoord op Varkenoord het koploper Volendam moeilijk heeft weten te maken en of De Jodan Boys zijn leidende positie in de tweede periode tegen DFS heeft versterkt. Ter Leede zelf staat voor een pittige opdracht: in eigen huis is Jong FC Den Bosch tot nu toe ongenaakbaar met zeven overwinningen en slechts één (2-2) gelijkspel in september tegen DFS.

Na de teleurstelling thuis tegen Swift moet Ter Leede proberen in De Vliert een goed resultaat te halen. Wat is goed? Een gelijkspel. Winst zou prachtig zijn.

Onmogelijk?

In voetbal is niets onmogelijk, dat bewees Heerenveen zondag maar weer tegen Ajax en een dag eerder bezorgde in onze eigen hoofdklasse A  Zwaluwen Vlaardingen Volendam in eigen huis de eerste nederlaag (0-1) en, om nog dichter bij huis te blijven, Swift had nog nooit gewonnen op de Roodemolen, maar nu wist de nummer twaalf met een prima tweede helft de vicekoploper te verslaan.

Bovendien wist Ter Leede op de Roodemolen met 2-1 van onze tegenstrever van aanstaande zaterdag te winnen.

Door de 3-0 winst op FC ’s-Gravenzande is de Jonge FC  nu Ter Leede op doelsaldo gepasseerd, dus zaterdag is de tweede plek de inzet, maar ook de positie in de tweede periode, want Ter Leede staat met dertien uit zes twee punten achter op Den Bosch en vijf op leider De Jodan Boys. In de eerste periode moest het jonge Bossche team nog op gang komen, vooral uit presteerde het niet goed: het speelde tweemaal gelijk en verloor drie keer, van Ter Leede, Capelle  (1-0) en Volendam (4-2). Met vier thuisoverwinningen  – o.a. een knappe 8-2 op De Jodan Boys en 3-0 op Spijkenisse – eindigde Den Bosch met 15 uit 10 op de achtste plek in de eerste periode.

Uit weet de ploeg de laatste tijd ook te winnen, met 1-3 van de Rijnvogels en 0-2 van Xerxes DZB en gevoegd bij drie thuisoverwinningen is de opmars van Den Bosch sinds december vorig jaar in gang gezet. Daar zaten met SC Feyenoord (2-0) en de al genoemde winst op ’s-Gravenzande niet de minste tegenstanders bij, maar dat bleek voor het jonge team geen enkel bezwaar.

Vorig jaar eindigde de ploeg op de vierde plaats in de hoofdklasse B Zondag. Het jaar daarvoor eindigde het op de 17e plek in de derde divisie en dolf het in de nacompetitie het onderspit tegen Vlissingen. Beide ploegen wonnen uit met 1-3, maar in De Vliert waren de Zeeuwen beter in het nemen van de strafschoppen.

Dit jaar is trainer Erik van der Ven, sinds 2015 assistent-trainer van Wil Boessen en daarvoor ook al jeugdtrainer, met zijn team overgestapt naar de zaterdag, want dat komt beter uit: het eerste speelt op vrijdag, jong FC Den Bosch op zaterdag, dan kunnen ze maandag gewoon ook meetrainen. “Uiteindelijk willen we”, aldus Van der Ven, “met een selectie van 14 veldspelers en één keeper aan de slag gaan.” Daartoe zijn acht spelers van Brabant United, de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC, overgestapt naar zijn team. En net als het eerste draait de jonge uitvoering van FC Den Bosch bovenin mee en kan de ploeg meedoen om een plek in de derde divisie. Als dat lukt en het eerste promoveert naar de eredivisie zou dat een prachtig resultaat zijn voor de nieuwe eigenaar Kakhi Jordania.

Topscorer van de ploeg is Jort van de Sande met zeven treffers, die overigens in het eerste ook al driemaal scoorde. Hij wordt gevolgd door middenvelder Imran Oulad Omar met zes, Ruben Rodrigues met vijf en Dilivio Hoffman met vier. Slabbekoorn en Boulamhayan hebben er drie in liggen. Schaduwspits Rodrigues zal zaterdag overigens niet meer kunnen scoren voor Den Bosch, want hij is deze week verkast naar het Groesbeekse De Treffers.

Ter Leede dus weer tegen een topper. Wat zijn de resultaten tot nu toe tegen de topploegen in de hoofdklasse A? Wel, wisselend. Tegen Spijkenisse thuis 0-3 verlies, tegen Jong FC Den Bosch zoals vermeld 2-1 winst, kansloos 0-4 verlies tegen Volendam, een 1-1 gelijkspel uit tegen SC Feyenoord en een 2-4 winst tegen de FC ’s-Gravenzande dat toen al wel aan de sukkel was geraakt met drie nederlagen, maar toch was voor beide ploegen de tweede plek de inzet.

Het kan zaterdagavond dus alle kanten op, hopelijk voor Ter Leede de goede. De wedstrijd wordt weer geleid door mevrouw Shona Shukrula,  na Ter Leede – RVVH (0-1) en FC Rijnvogels – Ter Leede (1-1) de derde keer voor ons. Zij wordt bijgestaan door de dames Diana Snoeren en Nicolet Bakker en met Yannick Gosens en Johan Hoogboom zijn er ook nog een coach en een rapporteur bij.

Tot slot nog even een nieuwtje: zowel het eerste als het tweede spelen de derde ronde in de districtsbeker West II, het eerste tegen zondagtweedeklasser DOSR, het tweede tegen de Vlaardinger  zaterdagvierdeklasser VFC.

De supportersbus van Ter Leede vertrekt om vier uur van de Roodemolen naar Den Bosch, er is naar verluidt nog plek, dus stap in om Ter Leede in Den Bosch aan te moedigen!

Wij wensen ieder een sportieve dag toe!