Voorbeschouwing Noordwijk 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING NOORDWIJK 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 25 maart 2017 14.30 uur

Scheidsrechter M.P. Gerritsen (Eindhoven)

 

DERBY OP DE DUINWETERING OM EEN TOPPOSITIE

Toen de ploegen het op 15 oktober tegen elkaar opnamen stond Ter Leede met 12 punten op de vierde plaats en Noordwijk met 9 punten op de tiende plek, maar na de 0-1 winst in een fletse derby op de Roodemolen kwamen de Duinkanters met evenveel punten en een iets beter doelsaldo net weer boven Ter Leede te staan.

Hierna hebben beide ploegen de weg omhoog gevonden, alleen gingen ze beide vorige week in de fout door gelijk te spelen, Ter Leede thuis tegen Smitshoek, of zelfs te verliezen, Noordwijk uit tegen RVVH en om de nieuwe koploper Achilles Veen bij te blijven is voor beide winst nodig, zeker voor Noordwijk dat al een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Dat maakt nu een spannender strijd dan indertijd op de Roodemolen zeer waarschijnlijk!

“Ter Leede zal het ook beter willen doen na het teleurstellende gelijkspel tegen Smitshoek” schreef ik in oktober en verdraaid, die woorden gaan nu weer op want het werd vorige week weer 2-2, maar Noordwijk dat op 8 oktober met dezelfde cijfers thuis tegen RVVH gelijkspeelde ging nu in Ridderkerk zelfs met 2-0 ten onder en zag bovendien aanvaller Emiel Wendt vlak voor rust met rood het veld verlaten. Beide ploegen verzuimden dus de kans te grijpen om koploper te worden en Achilles Veen werd door de 0-1 op Ajax de lachende derde.

Noordwijk staat in de tweede periode met 16 punten uit 7 wedstrijden drie punten voor op Ter Leede dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld en dat is de afgelaste uitwedstrijd van 11 februari tegen Spijkenisse die op paaszaterdag ingehaald wordt. Op die vijftiende april speelt Noordwijk thuis de districtsbekerwedstrijd tegen het tweede elftal van Excelsior Maasluis. Als het die wint weet het ook al of Ter Leede of zondaghoofdklasser DHC de tegenstander in de finale wordt, want die wedstrijd is dan op dinsdagavond de elfde april al gespeeld.

Zaterdag spelen Noordwijk en Ter Leede 38e wedstrijd sinds 1970 tegen elkaar en de stand qua punten is nu 62 voor Noordwijk en 38 voor Ter Leede en het doelsaldo is 66 om 50. Dat halen we dus voorlopig niet in. Het vorige competitiejaar gingen beide ontmoetingen ruim verloren, in 2014-2015 wist Ter Leede twee keer te winnen, maar de laatste overwinning met 2-0 is dus al weer twee jaar geleden toen Vincent Ammerlaan met twee rake kopstoten in de 65e en 69e minuut het net deed trillen. Het zou mooi zijn als hij dat kunststukje nu op de Duinwetering weet te herhalen. Hij deelt nu met twaalf treffers de tweede plaats met Mario Lomis achter Swift spits Bas Buimer met 16 die volgend jaar voor FC Lisse uitkomt.

Vorig jaar greep Noordwijk net naast het kampioenschap en ging het ook in de nacompetitie ook tegen ASWH net aan mis terwijl het er in de competitie nota bene met 14 punten op voor stond. Met zijn nieuwe accommodatie is het klaar voor de derde divisie, maar dan zal het behalve Ter Leede toch ook ploegen als Zwaluwen, DFS en Achilles Veen moeten weerstaan.

Nu Ter Leede zo goed bovenin meedraait zal het met de mengeling van ervaring en jeugdig elan toch ook een prijs willen bemachtigen. Welke dat wordt, dat zal de nabije toekomst leren. We hopen in ieder geval dat heel veel Ter Leede supporters naar de Duinwetering komen om Roodgeel aan te moedigen.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Gerritsen uit Eindhoven die dit competitiejaar al twaalf maal een partij in de derde divisie floot en hij wordt gesecondeerd door de heren R.A. Hoffman en A.M. Steeg.

We wensen iedereen een sportieve middag toe!