Voorbeschouwing Nootdorp 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING SV NOOTDORP – VV TER LEEDE zaterdag 2-12-2017 14.30 uur

Scheidsrechter A.W.G. van Kraaij (Puiflijk, Land van Maas en Waal)

 

TER LEEDE NAAR SPORTVERENIGING NOOTDORP

 Het is heel wat jaren geleden dat beide clubs elkaar in de competitie tegenkwamen. In de donkerste jaren van het bestaan van Roodgeel, toen het was afgezakt naar de kelder van de KNVB speelden de ploegen in de twee competitiejaren 88/89 en 89/90 tegen elkaar en daarna vond Ter Leede weer de weg omhoog. Voor Nootdorp gebeurde dat pas in dit decennium, vandaar dat de uitwedstrijd op Sportpark ’s-Gravenhout de eerste ontmoeting op niveau tussen beide teams wordt.

 Beide elftallen presteren de laatste weken naar behoren. Nootdorp won twee weken geleden op eigen veld met 1-0 knap van Achilles Veen en vorige week nam het team van trainer Boerenboom alle punten uit Vlaardingen mee terug. De winst tegen de zeker niet minder spelende thuisploeg was niet ongelukkig, maar telt des te meer. Via de 0-1 van Peter Korteling en de 0-2 van Charlie Windhorst van veertig meter over de te ver voor zijn doel staande doelman Van Tienen kwam Nootdorp ruim op voorsprong en nog voor de rust scoorde Jeffrey Flohr de 1-3. Na de rust maakte Zwaluwen nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwam het niet.

En dus staat de debutant in de hoofdklasse met 16 punten op een keurige achtste plek en zal hij ongetwijfeld van plan zijn om tegen Ter Leede de derde competitiewinst achtereen te behalen en de positie van middenmoter te verstevigen.

In de groeigemeente Pijnacker/Nootdorp is SV Nootdorp andere plaatselijke verenigingen DSVP, OLIVEO en RKDEO inmiddels voorbijgestreefd. De club werd op 12 januari 1950 opgericht, kwam uit in de HVB, promoveerde in 1985 naar de KNVB en kwam enkele jaren later in 4B uit tegen Ter Leede en deed dat heel goed, want het won de eerste drie wedstrijden van het team van Dick Blijleven en alleen de vierde wedstrijd op 27 januari 1990 won Ter Leede met 0-2 door doelpunten van Eric Grossman en Emiel Wajer.

Na het kampioenschap in de 3e klasse in 2000 volgde de promotie naar de derde en in 2010 naar de eerste klasse en dit jaar leverde een succesvolle nacompetitie het hoofdklasserschap op. In de poulefase was Nootdorp Montfoort en Sliedrecht de baas en in de confrontatie met Volendam trok Nootdorp aan het langste eind. Dat werd een thriller,  want beide teams wonnen uit met 0-1, in de verlenging op 3 juni werd door geen van beide op ’s-Gravenhout gescoord en dus moest het met penalty’s beslist worden en daarin was de thuisclub met 5-3 de beste.

Met een zestal nieuwe spelers begon Nootdorp aan de competitie in de hoofdklasse A. Twee verdedigers, Adil Choukoud en Chaheen Hansen kwamen van RKAVV, middenvelder Maurice Kerkhof en aanvaller Kevin Cameron van Alphense Boys, Aimen Said, aanvaller met 2 treffers van Sportlust ’46 en daarvoor FC Boshuizen en ten slotte doelverdediger Ronald Simonis van WIK.

Topscorer met 22 doelpunten voor Nootdorp, waarvan 4 in deze competitie is Marcley Manuela die nu aan zijn derde jaar bij Nootdorp bezig is evenals Jeffrey Flohr die na DSO en Haaglandia pas onder trainer Boerenboom weer zin in voetbal kreeg. Boerenboom zelf begint, samen met Dick Sloos aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij Nootdorp, na er als assistent-trainer te zijn begonnen.

Ter Leede kan zaterdag gaan voor de vijfde achtereenvolgende overwinning, als we de bekerzege tegen FC Rijnland meetellen ( Overigens, in diezelfde districtsbeker werd Nootdorp op de elfde van de elfde door derdeklasser zaterdag WDS uitgeschakeld.)

Nog even een rondje langs de velden. Noordwijk en SteDoCo spelen beide thuis tegen respectievelijk Hoek en Swift, en De Jodan Boys moeten naar de Rijnvogels en dat wordt vast ook heel spannend: de sterke Jodan Boys willen nu echt weer winnen, maar Rijnvogels wil het broze herstel versterken. Achilles Veen moet in Vlaardingen winnen om in de top te blijven.

Spannend! En Ter Leede gaat proberen om de mooie serie voort te zetten en ook bovenin mee te blijven draaien. We zullen zien!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Van Kraay. Hij floot veertien dagen terug de wedstrijd Berkum – Eemdijk (0-4). Als assistent-scheidsrechter staat slechts J.M. van der Aa vermeld. De tweede naam hoort u later.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!