Voorbeschouwing ODIN ’59 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING RETURN 2E RONDE NACOMPETITIE HSV ODIN ’59 – VV TER LEEDE

Zaterdag 3 juni 2017 om 14.30 uur

Scheidsrechter: T. Koekoek (Almere)

 

THE FINAL GAME OP SPORTPARK ASSUMBURG

 Spanning genoeg! Op de Roodemolen hebben de twee teams elkaar – om een Bijbelse uitdrukking te gebruiken – de nieren geproefd en na het 1-1 gelijkspel zijn de coaches vast op een tactisch concept gaan broeden om de tegenstander te verrassen en te treffen in zijn zwakke punten. Aan de inzet van Ter Leede en ODIN ’59 heeft het op het snikhete veld afgelopen zaterdag niet gelegen en ook komende zaterdag zullen de ploegen alles uit de kast halen om promotie te bewerkstelligen dan wel degradatie te voorkomen. Wat de afloop ook zal zijn, het publiek zal zeker en vast een spektakel aangeboden krijgen op Sportpark Assumburg waar het hoogstwaarschijnlijk veel minder heet zal zijn.

 Zoals al eerder geschreven houden de ploegen elkaar in het tweede decennium van deze eeuw op Sportpark Assumburg ook behoorlijk in evenwicht met een gelijkspel (2-2) in 2010-2011, een winstpartij voor ODIN (4-2) een jaar later en in 2012-2013 de 2-4 voor Ter Leede. Alleen door de twee winstpartijen in ons kampioensjaar slaat de totaalbalans in het voordeel van Ter Leede uit met 11 uit 6 tegen ODIN 5 uit 6.

Hier staat weer wel tegenover dat ODIN echt niet in eigen huis weer wil worden terugverwezen naar de Hoofdklasse waar het vorig jaar kampioen werd en hun weer naar AFC terugkerende topscorer Eelke de Graaf zal de Heemskerkers als afscheidscadeau het klassenbehoud willen geven door net als Nigel Hardenberg op de Roodemolen te scoren.

Want ze hebben hem in de derde periode wel gemist door de rode kaart die hij opliep tegen ASWH en na de mondelinge behandeling werden de zes wedstrijden schorsing er zelfs zeven en pas in de nacompetitie tegen Achilles Veen thuis kon hij weer een keer scoren. In die 3e periode deed ODIN het met 13 uit 11 en een 9e plek overigens helemaal niet slecht. Daar zaten overwinningen bij tegen FC Lisse (1-0), VVOG uit (1-5 zelfs!) en Stedoco (2-1). De pijn zat hem echt in de tweede periode toen het als laatste eindigde met in elf wedstrijden zeven keer verlies en maar één keer winst (4-1 tegen ONS Sneek). In de eerste periode was ODIN ook prima gestart en stond het met 16 uit 7 zelfs bovenin met mooie zeges op Scheveningen uit (1-5) en IJsselmeervogels thuis (2-0) om uiteindelijk als 7e met 17 punten te eindigen.

ODIN zal na de redelijke derde periode en de uitschakeling van Achilles Veen ook de aanval van Ter Leede willen afslaan, maar Roodgeel zal heel graag een mooi seizoen – dat ook de domper van het gemiste kampioenschap opleverde – willen afsluiten met een promotie voor het voetbal en naar de derde divisie.

En dan nog even dit. Sportpark Assumburg is genoemd naar Slot Assumburg dat zijn naam kreeg van het gehucht Assum gelegen tussen Heemskerk en Uitgeest en dat tegenwoordig gastvrij dienst doet als hostel Stay Okay, dus wie na een eventuele promotie wil blijven feesten kan er ook overnachten. Na verbouwing in de 16e eeuw werd het een zogenaamd coulissenkasteel dat wil zeggen: de kracht die het kasteel uitstraalt is meer schijn dan werkelijkheid en de dunne muren zouden een beleg niet kunnen doorstaan …

Terug naar het heden. Deze belangrijke wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Tom Koekoek uit Almere. Deze kleinzoon van de bekende SVA- scheidsrechter Ko Koekoek leidde op 18 februari de met 1-2 ongelukkig verloren thuiswedstrijd tegen Achilles Veen en al eerder de uitwedstrijd tegen Voorschoten ’97 in maart 2011. Door een doelpunt van Idrissi en twee van Ronnie Verplancke won Ter Leede toen met 2-3. De arbiter wordt bijgestaan door J. Westhof en M. Meijers en de vierde official is de ook welbekende C. Prooi.

We hopen op massale steun van de aanhang van Ter Leede, hebben het volste vertrouwen in een goede afloop en wensen iedereen een sportieve middag toe. Voorwaarts Ter Leede!