Voorbeschouwing ODIN ’59 – Ter Leede

VOORBESCHOUWING HSV ODIN ’59 – VV TER LEEDE zaterdag 18-01-2020 14.30 uur

Scheidsrechter Frank v.d. Elzen (Berghem N.B.)

TER LEEDE VOOR RETURN NAAR SPORTPARK ASSUMBURG

 De eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft speelt Ter Leede tegen het Heemskerkse Ons Doel Is Nuttig. Op de Roodemolen deelden de ploegen op 28 september de punten door het 2-2 gelijkspel, waarbij wel moet worden aangetekend dat doelman Bekkers voor Ter Leede meer reddingen moest verrichten dan Heemskerk doelman Meendering (ex-Swift). In de rust stond ODIN ’59 met 0-1 voor, tien minuten na de thee maakte Robert Steemers met een mooie omhaal gelijk en in de 91e minuut scoorde hij ook de gelijkmakende 2-2 nadat de gasten in de 87e minuut weer op voorsprong waren gekomen. Door dit resultaat handhaafde Ter Leede zich op de negende plek en steeg ODIN ’59 naar de zesde plaats met tien uit zes.

Daarna presteerden de Gele Leeuwen nog beter en met 31 uit zestien nemen ze nu de vierde plek in achter DVS ’33 Ermelo, Harkemase Boys en de fiere leider Sparta Nijkerk. Ter Leede vinden we nu terug op de elfde plek met 20 uit 15.

We zijn benieuwd of Ter Leede zaterdag in staat is om ten minste één punt uit Heemskerk mee terug te nemen. Dat zal niet meevallen, want vorige week wist DVS ’33 Ermelo met succes de aanval van de Heemskerkers op zijn positie af te slaan, het won verdiend maar wel wat geflatteerd met 4-1 en daarom zal het team van trainer Anthony Correia, die overigens volgend jaar promoveert naar Katwijk, graag de goede voorgaande reeks weer willen voortzetten. Een reeks in november/december met drie achtereenvolgende overwinningen op VVSB (1-5), Ajax (1-0) en VVOG (1-4). Na deze laatste overwinning volgde overigens de 4-0 nederlaag in de KNVB-beker in Arnhem tegen Vitesse in de tweede kwalificatieronde. Dit wel na eerdere overwinningen op Gemert, Barendrecht en het AFC van de gebroeders Teijsse!

Na het 2-2 gelijkspel in september tegen Ter Leede volgden twee knappe overwinningen op GOES (5-1) en maar liefst een 0-6 uit tegen Harkemase Boys!

Tot nu toe werd alleen verloren van Hoek, Barendrecht, Sparta Nijkerk, FC Lisse (thuis met 0-3) en dus vorige week van DVS ’33 Ermelo en dat alles levert een positief resultaat op van 31 punten en een doelsaldo van plus 14  (39-25). Topscorers zijn centrumspits Sietse Brandsma met 9, middenvelder Jim Hulleman met 7,  aanvaller Jayson Halman met 6 en Thom de Vries met 5 treffers.

We nemen nog even een duik in de geschiedenis van deze vereniging. ODIN werd opgericht op 17 december 1959, koos de clubkleuren geel-blauw en ging spelen op sportpark Assumburg naast het gelijknamige Slot. In 2009-2010 debuteerden De Gele Leeuwen na acht jaar in de eerste klasse A in de hoofdklasse A , verbleven daar zes jaar in om na het kampioenschap in 2016 te promoveren naar de Derde Divisie waarin het nu voor het vierde jaar uitkomt en in de afgelopen competitiejaren eindigde op respectievelijk de 15e, 8en 9e plek. Vanaf oktober 2017 gebeurde dat onder het voorzitterschap van Jacinta Lieuwes.

In de competitiejaren 2010-2013 speelden ODIN ’59 en Ter Leede in de hoofdklasse A zesmaal tegen elkaar, waarvan Ter Leede driemaal wist te winnen, tweemaal gelijkspeelde en een keer verloor. De eerste maal uit met twee doelpunten van Idrissy en Frank de Groot werd het 2-2, in maart 2012 scoorde Frank weer, Tristan Buchinhoven ook en won Roodgeel thuis met 2-0 nadat het eerder in oktober met 4-2 op Assumburg verloor. In Ter Leedes kampioenjaar 2012-2013 won het zowel uit als thuis, eerst op 8 september met 2-0 en later op 23 februari op een ijzig koud Assumburg met 2-4 met treffers van Robert Steemers ( de gelijkmaker in de 32e minuut), waarna Yordi Teijsse, Vincent Ammerlaan en weer Yordi de score naar 1-4 opvoerden alvorens Sem van ’t Hof in de extra tijd de eindstand op 2-4 bepaalde.

Hierna komen de ploegen elkaar drie jaar lang niet tegen: na de terugkeer van Ter Leede uit de Topklasse komt het twee jaar uit in de hoofdklasse B en juist in die jaren wordt ODIN voor Huizen en DOVO kampioen van de hoofdklasse A, in 2016, na het jaar daarvoor al als tweede te zijn geëindigd. In de Derde Divisie eindigt ODIN vervolgens als 15e en is dus veroordeeld tot de nacompetitie en daarin komt het Ter Leede weer tegen, dat moet proberen de teleurstelling van het verlies bij Argon weg te spelen, u kent het verhaal…

Nadat Ter Leede door de 3-0 winst op dinsdagavond tegen Staphorst toch door is, neemt het het 27 mei op een snikhete Roodemolen op tegen ODIN ‘’59, komt door Nigel Hardenberg (nu SJC) met 0-1 achter en weet in een goede tweede helft gelijk te komen door een treffer van Mark de Kruijs. Winst zit erin, maar dat gebeurt niet. Dan maar uit in Heemskerk! Maar ook dat mislukt onder meer omdat een supergemotiveerde Eelke de Graaf, terug van een langdurige schorsing, zich heeft voorgenomen om ODIN een mooi afscheidscadeau te bezorgen. Na een ongelukkige handsbal van Renee Troost wijst arbiter Koekoek naar de stip en komt Ter Leede achter, daarna weer op gelijke hoogte door Vincent Ammerlaan, zijn laatste wedstrijd, als afmaker van een inzet van Marc de Kruijs, maar in de tweede helft is ODIN ’59 de fittere ploeg en loopt uit naar 3-1 en “redt de meubelen”, het blijft in de Derde Divisie.

Dit jaar zal eerstejaars en meteen vertrekkend trainer Correia proberen om zo hoog mogelijk te eindigen met ODIN en waarschijnlijk mikt hij nog op een (vervangend) periodekampioenschap zodat er voor zijn opvolger Ted Verdonkschot misschien nog meer in zit dan een prima derde-divisieploeg.

We zullen zien, gunnen Correia alle sportief succes, maar hopen van harte dat dat zo min mogelijk  ten koste van Ter Leede gaat.

De wedstrijd wordt geleid door Frank van den Elzen uit het Noord-Brabantse Berghem die oorspronkelijk voor de wedstrijd VVSB – Excelsior ’31 op de rol stond. Hij wordt bijgestaan door Robin Janssen en Patrick Otten.

Kom naar Heemskerk om uw favoriete ploeg aan te moedigen!

Wij wensen u een sportieve middag toe.