Voorbeschouwing Purmersteijn – Ter Leede

VOORBESCHOUWING VPV PURMERSTEIJN – TER LEEDE

Zaterdag 27 januari 2024 18.00 uur

Scheidsrechter Franklin Berg (Rotterdam)

 

TER LEEDE VOOR HET EERST UIT TEGEN PURMERSTEIJN

Door het teleurstellende verlies van Ter Leede thuis tegen Huizen is het team gezakt naar de tiende plek met 19 punten en is ook een eventuele interessante positie in de tweede periode behoorlijk verslechterd: vijf wedstrijden, zeven punten en een achtste plaats.

Dat kan nu niet gezegd worden van Purmersteijn. De ploeg had na een goede start wel moeite om op gang te komen, vooral met in de eerste periode op het eigen sportcomplex aan de Van IJsendijkstraat uit vijf wedstrijden slechts twee gelijke spelen (tegen HBC en Swift met 1-1) en drie nederlagen tegen AFC ’34 en DHSC (beide met 1-2) en de amateurs van Ajax (0-1). Op verplaatsing ging het beter met de ruime winst in de eerste twee wedstrijden, 2-5 op de Roodemolen en 2-4 tegen ARC en vervolgens twee gelijke spelen, 1-1, tegen JOS/Watergraafsmeer en SJC en een 1-0 verlies in en tegen Huizen. Dat resulteerde in een bescheiden twaalfde plek in de eerste periode met slechts tien punten en dat strookte totaal niet met de plannen en ideeën van de ambitieuze jonge trainer Mo el Bouziani.

Dat kon natuurlijk beter en dat gebeurde ook in de tweede periode. Met vier overwinningen uit en thuis op Alphense Boys (0-4), Hoogland (3-0), WV- HEDW (0-2) en Hollandia (2-1) en hierna twee gelijke spelen met 2-2 tegen BOL en HBC neemt Purmersteijn met veertien uit zes de eerste plaats in en dus een uitstekende uitgangsperiode voor de titel in de tweede periode. Het team zal dan ook zeker van plan zijn om er thuis tegen Ter Leede weer drie punten aan toe te voegen. Het heeft daartoe in Mylan Polman, Mircle Elstak Omar Nait Aicha die alle drie zes keer scoorden en Danyl Plasmeijer en Luca Gilliot met respectievelijk vijf en vier treffers een ruime keus in spelers die het doel weten te vinden.

Deze resultaten zullen de ambitieuze Trainer Mo El Bouziani meer tevreden stellen. Hij begint aan zijn derde jaar bij de club en in een interview op 5 juli jongstleden uitte hij zijn teleurstelling dat Purmersteijn, dat als derde eindigde, net naast de prijzen greep en hij was vastbesloten om het komend competitiejaar wel een titel te veroveren. Ondanks het vertrek van goaltjesdief Thomas Schaap naar VVSB vond hij dat zijn team door de komst van zeven nieuwe spelers sterker was geworden. Het zijn keeper Joppe Volcklandt van FC Hilversum, aanvaller Daryl Plasmeyer van Odin ’59, linksbuiten Ilias Boudouni van Scherpenzeel, aanvallende middenvelders Damio Walberg (ex-OFC)en Gani Meholli van De Zouaven, terwijl centrale verdediger Rowin Mol (ZOB) en rechtsbuiten Omar Nait Aicha (Hollandia) op het oude nest zijn teruggekeerd. Inmiddels hebben elf spelers al weer toegezegd om volgend jaar door te gaan.

Enige algemene informatie over Purmersteijn is misschien ook nog wel op zijn plaats.

VPV staat voor Verenigde Purmerender Voetbalvereniging want het op vijf mei 1907 opgerichte Purmersteijn fuseerde op 15 januari 1946 met Sandow, een andere Purmerender voetbalvereniging, vandaar dat VPV.

De eerste wedstrijd vond op 29 september in het oprichtingsjaar plaats tegen Sparta Edam, in 1910 werd de club voor het eerst kampioen, in 1964 kampioen van de 1e klasse KNVB en recent, in 2017, promoveerde Purmersteijn naar de Hoofdklasse A en door de samenvoeging van de zaterdag – en zondagdivisies komen de ploegen elkaar tegen in de competitie.

De vereniging van voorzitter Jan Groenhart telt 845 leden, heeft 47 teams en speelt op Sportpark Purmersteijn. Bekende spelers waren onder anderen Martin Koopman, de vader van Ronald en Erwin en Yuri Rose ( van Volendam Heracles, Heereveen en Sparta).

Purmersteijn heeft ook nog enkele jaren een zaterdagafdeling gehad, die in 2017 startte in de vierde klasse, meteen kampioen werd en ook nog een jaar later in de nacompetitie van de derde klasse naar de tweede promoveerde, maar vanaf 2021 kennelijk toch ophield te bestaan. Misschien dat hun 023-1 deze functie overnam.

Purmersteijn liet vorige week de kans liggen om HBC te verslaan. Na een achterstand wist het op een 2-1 voorsprong te komen, kreeg goede kansen om die uit te bouwen, maar zag de thuisploeg toch nog langszij komen, dit tot ongenoegen van spelers en aanhang, want de Purmersteijners hadden het meeste recht op de punten.

Ter Leede had een veel grotere domper te verwerken. Na de 1-0 voorsprong die bijna 2-0 werd ging het door persoonlijke fouten mis, werd met 1-2 verloren van Huizen en moest Boy Tetteroo tot overmaat van ramp er ook nog met rood vanaf door een onbesuisde overtreding.

Slecht voor een goede positie in de tweede periode, maar laten we niet bij de pakken neerzitten. Er komen weer nieuwe kansen en als je speelt zoals tegen Jos/Watergraafsmeer en HBC moeten er mogelijkheden zijn.

We zullen het zien.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam. Hij leidde eerder de uitwedstrijd tegen Hoek op vijf oktober 2022. Toen werd het 1-2 winst voor Ter Leede met een heldenrol voor doelman Daan Prins.

De arbiter heeft Lammert de Graaff en Jeremy Tuinenburg als zijn assistenten.

 

We wensen u een sportieve zaterdagavond toe.